Kreatív AdWords tippek

Gyakran tapasztalom, hogy az emberek azért vonakodnak az AdWrords hirdetésektől, mert nem látják, nem tudják, hogy mennyire kreatívan és változatosan lehet felhasználni. A marketingre és annak minden kis szeletére igaz, hogy kreativitás nélkül nem lehet igazán nagyot szakítani. Persze lehet jó kampányokat csinálni egy szilárd szakmai tudás használatával is, de a fantáziadús gondolkodás adja meg a szakma sava-borsát. Ezért most bemutatok néhány olyan hirdetési megoldást, amivel nagyon jól fel tudod csigázni az érdeklődőidet. Lássuk, milyen kreatív AdWords tippek vannak a tarsolyomban:

Termékfelvezetés

Nos, az AdWords hirdetésekkel nem csak egy meglévő terméket tudsz hirdetni, hanem egy éppen készülőt is. Mielőtt kijössz egy újdonsággal, érdemes előtte néhány nappal hirdetésekkel megcélozni a célközönséget és összegyűjteni egy tábort, akik már izgatottan várják, hogy piacra dobd az új cuccot. Egy ilyen hirdetés azt érezteti a felhasználókkal, hogy ők különlegesek, hiszen már azelőtt értesülnek valamiről mielőtt az a cég palettájára kerülne. Egyébként ennél a hirdetéstípusnál ezt érdemes erősíteni is. Ami még nagyon fontos: ebben az esetben kiemelt figyelmet kell szentelni a szegmentálásnak. Ha olyan emberekhez jut el, akiket egyáltalán nem érdekel, akkor elvész a varázsereje és sokkal inkább gagyivá válik. Sőt! Kidobhatsz egy csomó pénzt az ablakon, hiszen kíváncsiságból olyan is rákattinthat, akit egyébként nem érdekelne.

Határidők

A határidő nagyon misztikus, mert képes megbabonázni az embereket. Ha meghirdetsz egy akciót, még ha érdekli is a célközönséged, hajlamos halogatni. „Majd holnap megnézem. Jaaj közbejött valami. Akkor majd holnapután megveszem. Megint közbejött valami…” Pedig nagyon is érdekli, amit ajánlani szeretnél, de azt gondolja, hogy van ideje. De ha tudatod vele, hogy nincs, akkor azonnal cselekedni akar! Amennyiben nagyon jó lehetőségre néhány napja van, biztos lehetsz benne, hogy mihamarabb időt fog rá szánni. Persze még ilyenkor is sokan az utolsó pillanatig húzzák a döntést. Őket úgy tudod sürgetni, ha nemcsak időkorlátot adsz meg, de limitálod is az elérhető darabszámot. Mondjuk akciós wellnesshétvégét hirdetsz meg, amit csak egy hétig lehet elérni. Akkor azt is írd bele, hogy mondjuk „csak 100 főnek tudjuk biztosítani” vagy „a férőhelyek csak limitált számban elérhetőek”. Ezzel eléggé felpaprikázod ahhoz, hogy mihamarabb vásárolni akarjon.

Ne félj a videós hirdetésektől!

Kreatív AdWords tippek mindenkinek! 😉

 

Ez nem is annyira tipp, inkább egy jótanács. Nagyon sok vállalkozó idegenkedik a mozgóképes megjelenéstől, pedig ezek rettentően hatékonyak. A szakmai imázsodat is profin építheted a segítségükkel, a célcsoportod bizalmát is elnyerheted és értékesíthetsz is egy hirdetésben. Röviden bemutathatod egy terméked, a céged, egy akciód, érveket sorakoztathatsz fel vagy rávilágíthatsz egy problémára, amire Te tudod a legjobban a megoldást. Valójában a határ a csillagos ég!

Félinformációk

Miért jó csak félinformációkat megosztani egy hirdetésben? Mert ha marad benne olyan kérdés, amire nagyon szeretne választ kapni, akkor tuti, hogy kattintani fog. És ha nagyon jó az ajánlatod, akkor hihetetlenül magas konverziós számokkal fogsz találkozni! Mutatok egy példát, amit egy másik cikkemben is olvashatsz, és ide is nagyon illik!

Szeretnél olcsón kikapcsolódni egy jó helyen? Mit szólnál egy wellness hétvégéhez félpanziós ellátással, ingyen wellness használattal, most csak… (igen, itt direkt hagytam ki az árat).

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista