Ezt érdemes megfontolnod!

Tudtad, hogy a Gmail hirdetések segítségével több, mint 1 milliárd embert érhetsz el világszerte? Nem? Lehet, eddig ezért nem használtad. Akkor most kapsz egy kis plusz löketet és némi segítséget az induláshoz!

Hogyan is néz ki egy Gmail hirdetés?

A GSP azaz Gmail Sponsored Promotions a felhasználók Gmail fiókjában jelennek meg a beérkezett üzenetekhez hasonlóan, azzal a különbséggel, hogy ezek kizárólag a Promotion fül alatt találhatóak meg. Megnyitás után úgy jelenik meg, mint egy hírlevél, ezt a részt nevezzük kreatívnak. A kreatív részt tetszés szerint szerkesztheted, adhatsz hozzá képet, videót, űrlapot, bármit, ami szeretnél. Éppen ezért ez inkább hasonlít egy EDM hírlevélhez, mint egy hirdetéshez, de ez számunkra nagyon jó hír, mert így a hirdetésekre allergiás közönséget is megszólíthatjuk.

Útmutató, hogy még többet hozz ki a GSP hirdetéseidből

1.: Mutasd meg a hirdetésed a megfelelő embereknek

Törekedj arra, hogy a legjobb kulcsszavakat add meg! Így sokkal relevánsabb lesz a potenciális ügyfélkör, akik számára prezentálhatod a mondanivalód, és a hirdetései költségeid is minimalizálhatod.

2.: Használj e-mail listákat

Ennek segítségével sokkal személyre szabottabban hirdethetsz, így a konverziók aránya is drasztikusan növekszik majd.

3.: Célozz meg hasonló közönséget is

Az se jó ha túlságosan leszűkíted a célközönséged. Az igazán potenciális ügyelek mellett célozd meg a hozzájuk nagyon hasonlókat is, mert könnyen akadhatnak köztük is igazi érdeklődők.

4.: Figyelj a bevezetőre

Sokan nem veszik figyelembe, hogy a tartalom első néhány sora is szerepelhet a hirdetésben. Pedig de, így itt is ügyelned kell rá, hogy olyan szöveg szerepeljen, ami call to action erővel bír és cselekvésre ösztönöz.

5.: Adj meg időkorlátot

Senki nem szeretne lemaradni egy jó kis kedvezményről, így ha már a hirdetés címsorában előre jelzed, hogy ez a lehetőség nem lesz sokáig elérhető, sokkal valószínűbb, hogy rákattintanak.

                                      6.: Készíts céloldalt

Hogya hatékonyak legyenek a GSP hirdetéseid

Mitől lesznek hatékonyak a GSP hirdetések?

Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok vállalkozó a weboldala főoldalát adja meg landing pageként. Ez pedig egy nagyon nagy hiba! Csak gondolj bele. Találkozol egy hirdetéssel, ami felcsigázza érdeklődésed. Mondjuk egy nagyon jó biciklit kínál, és Te lelkesen rákattintasz, ami után a cég főoldalán találod magad és még hosszú perceket tölthetsz el azzal, hogy kikeresd a neked tetsző terméket. Mit éreznél ilyenkor? Csalódottságot, igaz? Ezt pedig senki nem szereti érezni, a legtöbben ilyenkor „hálájuk” jeléül tovább állnak vásárlás nélkül. Mi a tanulság?

Vagy az adott terméket tartalmazó oldalt add meg céloldalként, vagy készíts egy egyedi landing page-et.

7.: Folyamatosan optimalizálj

Egy hirdetéssel való munka nem ér véget azzal, hogy elkészíted és megjelenik. Ha azt szeretnéd – már pedig feltételezhetően ez a célod –, hogy sikeresen működjön, akkor rendszeresen ellenőrizned kell az általa produkált számokat, és ha szükséges, korrigálni.

8.: Tapadj rá a konkurenciára

Ezt a módszert nagyon kevesen ismerik, és még kevesebben alkalmazzák. Ez jó vagy nem, azt nem tudom, de egy biztos, ezzel a módszerrel sok potenciális érdeklődőt szólíthatsz meg. A GSP felületén lehetőségünk van megadni a konkurensünk domain nevét, és megcélozhatjuk azokat a felhasználókat, akiknek hírlevelet küld ki. Szeretnél többet megtudni a módszerről? Akkor olvasd el a cikkemet, amiben pontosan leírjuk, hogyan működik.

A Google hirdetések elkészítése nem annyira egyszerű feladat, mint ahogy azt sokan gondolnák. Vannak élethelyzetek, amikor be kell látni, ha támogatásra van szükségünk. Bár remélem, hogy ezzel a cikkel tudtam segíteni, és hatékonyabban működnek majd a GSP kampányaid, de ha esetleg további segítségre lenne szükséged, akkor keress meg bátran.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista