Minőségi mutató. Ezzel a fogalommal Neked is tisztában kell lenned!

Kezdő felhasználóként több olyan kifejezéssel találkozhat az ember, ami egy kis magyarázatra szorul. Ezek tisztázása érdekében már egyszer írtam egy szószedetet, azonban ez a fogalom talán egy kicsit hosszabb magyarázatot igényel. Ez a kifejezés pedig nem más, mint a minőségi mutató.

Mit ismerhetünk meg a minőségi mutató segítségével?

A minőségi mutató fogalma

Mi is az a minőségi mutató?

Ez egy 1-10-ig terjedő skálán szemlélteti, hogy az adott kulcsszavunk mennyire értékes a Google szemszögéből nézve. Azaz, hogy a kulcsszó mennyire releváns a hirdetésünk tartalmi része és a landing oldal szempontjából. Minél magasabb ez a szám, annál jobb minőségűnek számít a hirdetés. Ez nem csak a hirdetésünk sikere miatt fontos. Egy kulcsszót minél jobbnak ítél a Google, annál kevesebbet kell fizetnünk érte, így ösztönöz minket arra, hogy a lehető legjobb kulcsszavakat határozzuk meg.

Miért jó ez a Google-nek?

Azért, mert az a célja, hogy a lehető legjobb hirdetéseket jelenítse meg. Hiszen egy jól pozicionált hirdetés több kattintást generál, ami a Google-nek több bevételt jelent. Így ezzel mindenki jól jár.

A többi mutatót is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk, ha valós képet szeretnénk kapni a hirdetésünk sikerességéről.

Mik befolyásolják a minőségi mutató alakulását?

· A kiválasztott kulcsszó mennyire releváns a hirdetés és a landing oldal szempontjából.
· Az adott kifejezés szerepel-e a hirdetés szövegében.
· Ez egy folyamatosan felülvizsgált mutató, így a hirdetésünk teljes élettartama alatt kövessük nyomon.
· Az AdWords fiók eddigi teljesítménye.
· Befolyásoló tényező továbbá, hogy mennyi időt töltenek el az érkezési oldalon a látogatók. Mennyi és milyen jellegű konverziót hajtanak végre.
· Milyen sebességgel töltődik be a landing oldal.

Természetesen a többi mutató számot is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk, ha valós képet szeretnénk kapni a hirdetésünkről. Éppen ezért igazán fontos ezeknek a mutatóknak az ismerete. Ezen információk nélkül Te sem tudnád jól értelmezni a kapott adatokat, amik hátráltatnának a sikeres hirdetés feladásban.Szeretnél mélyebben elmerülni az AdWords világában? Akkor rendszeresen nézz vissza hozzám, hogy mindig értesülj a legújabb innovációkról vagy hasznos praktikákról.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista