Hogyan ellenőrizheted le egy AdWords szakértő munkáját?

Sokakban van félelem a kiszervezésben, ami teljesen érthető, hiszen olyan munkafolyamatot bízunk egy idegenre, amihez magunk nem értünk. Azonban jó vezetőként ezt a területet is szeretnéd a felügyeleted alatt tartani, és folyamatosan figyelemmel kísérni a számokat. Nos, most egy kis segítséget nyújtok ahhoz, hogy hogyan tedd, vagy hogyan ne tedd mindezt. Mert bizony vannak esetek, amikor jobb az AdWords szakértő körmére nézni…

A legkézenfekvőbb megoldás. Vagy mégsem?

Mi az első gondolat, ami eszedbe jut, ha arra gondolsz, hogyan tesztelhetnéd le a szakértőd munkáját? Nyilván arra is kíváncsi vagy, hogy milyen gyakran és milyen pozícióban jelennek meg a hirdetéseid. Mit teszel? Rákeresel a Google-ban. Esetleg ezt megteszed naponta többször is, mert kíváncsi vagy rá, hogy minden esetben úgy jelenik-e meg, ahogyan azt a szakértő állítja. Így egy hónap alatt akár 50-60 alkalommal is beírod a kulcsszavaid. Lehet, hogy még néhány barátodat is megkéred, szóval ez lehet akár 70-80 keresés is. Biztosan úgy gondolod, hogy ez egy nagyon jó eszköz, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem!

Ha rákeresel a hirdetésedre, de több megjelenés után sem kattintasz rá, akkor a Google úgy fogja érzékelni, hogy nem keltette fel az érdeklődésed, és egy idő után nem fogsz találkozni vele. Ez pedig hamis képet adhat az eredményekről.

Arról nem is beszélve, hogy ha kellő buzgalommal teszed mindezt, és még az ismerőseid egy része is részt vesz benne, akkor az a minőségi pontszámodra is negatív hatással lehet. Hiszen a Google nem tudja, hogy csak kíváncsiskodsz, és azért nem nyitod/nyitjátok meg. Ő csak azt látja, hogy egy újabb keresés maradt érdeklődés nélkül, és ezt a hirdetés gyenge minőségének tudja be. De akkor mit tehetsz, hogy információt szerezz?

Kérj kimutatást!

Én minden hónapban készítek kimutatást az ügyfeleimnek azért, hogy megfelelően tájékoztassam Őket az aktuális eredményekről. Természetesen kell egy alapvető bizalom ahhoz, hogy el is higgyék, hogy a tartalma valós. Azonban e nélkül nem lehet együtt dolgozni sem egy AdWords szakértővel, sem egy munkatárssal.

AdWords szakértő

Vizsgáld meg magad is.

Ha valós képet szeretnél kapni a hirdetéseid eredményeiről és az általad megbízott szakember munkájáról, akkor az a legjobb döntés, ha magad vizsgálod meg az adatokat. Ezek az információk természetesen számodra is bármikor elérhetőek. Ahhoz, hogy ezeket értelmezni is tudd, egy következő cikkemben nyújtok segítséget.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista