Tipikus AdWords hibák, amik 2018-ban is érvényesek folytatása

Ahogyan az előző cikkben ígértem folytatom a témát és bemutatok még néhányat a legáltalánosabb AdWords hibák közül.

Sikerült az előző tanácsokat hasznosítani? Nagyszerű! Akkor haladjunk is tovább!

Nézel, de valójában nem látsz

Akadnak jó néhányan, akik ha meg is vizsgálják a hirdetések eredményeit, valamiért nem akarnak tudomást venni arról, amit a számok mondanak. Oké, azt nem tagadom, hogy vannak konverziók, amik nem mérhetőek, de azért elég sok minden kiderül belőlük. Ha egy hirdetés vagy kulcsszó mérföldekkel el van maradva a többiektől, akkor érdemes először megnézni, hogy ennek mi lehet az oka és javítani a hibát. Amennyiben ez után sem áll be javulás inkább hanyagold a témát. Egy megtartott rosszul működő hirdetés vagy gyenge kulcsszó csak elviszi a pénzt, mert kattintások érkezhetnek rá annak ellenére is, hogy konverziókat, valós érdeklődőket nem hoz.

A földrajzi célzás smafu

Egy vállalkozó alapelve, hogy el akar adni MINDENKINEK. Nincs is ezzel semmi baj, azonban az AdWords hirdetések kapcsán ezt érdemes egy kicsit újra gondolni. Lehet, hogy jónak tartod, ha a Budapesti virágüzletedről még Debrecenben is hallanak, de erre ne a fizetős hirdetéseket használd. Erre a célra nagyon jó egy blog, Facebook oldal, vagy a You Tube. Az AdWords hirdetéseiddel legyél annyira lokális amennyire lehet. Egy Budapesti, azon belül is 3. kerületi virágüzletnek az a legjobb, ha első sorban a kerület lakóinak és a rajta áthaladó települések (Budakalász, Üröm, Pomáz, Pilisborosjenő stb) lakosainak hirdet. De szóba jöhetnek még a környező kerületek is. Ha sok marketing kerettel rendelkezik, akkor érdemes ennél távolabb menni, de én inkább a Google cégem profilt pofoznám ki nagyon szépre, hogy a messzebbről érkezők is elegendő információt kaphassanak róla, a hirdetéseket meg megtartanám a szűk lokációnak.

Tényleg nem kell mindenkinek!

Az előző bakiról jutott eszembe a soron következő. A mindenkinek szóló hirdetések nem csak a földrajzi célzások esetében jelennek meg. Demográfiailag is lehet szűkíteni a célközönséget és érdemes is. Itt azt is megemlíteném, hogy ezzel nem jár együtt az, hogy nem szólíthat meg egy cég szinte mindenkit. Egyszerűen azt jelenti, hogy egy adott hirdetéssel egy bizonyos szegmenst próbálnak elérni. A fenti példánál maradva a virágüzlet készíthet hirdetést a ballagók rokonainak, szerelmes fiatal férfiaknak vagy idősebb nős embereknek. Itt bátran elengedheted a fantáziád, a lényeg, hogy nagyon hatékonyan megszólítsa azt a szűkebb réteget, akikhez szólni akarsz.

Újabb három bakit kerülhetsz el, ha ezeket a tanácsokat is megfogadod. Az előzőekkel összevetve már egy egészen hatékony kis fiókot hozhatsz össze. De ne feledd a jó pap holtig tanul és a jó AdWords szakértő is!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista