AdWords kezelés tippek

Az AdWords kezelés tippek listája jó hosszú, így szerencsére bőven van miről írnunk, Neked pedig lehetőséged van miből tanulni. Ha már volt szerencséd az Ads hirdetésekhez, akkor már Te is tudod, ha még nem akkor fel kell, hogy készítsünk, mert ez a rendszer igen összetett. Rengeteg lehetőséggel segít Téged a legjobb hirdetések elkészítésében, azonban ez azt is jelenti, hogy nagyon bonyolult. Szeretnénk segíteni, hogy jobban átláthasd, ezért egy újabb cikkel készültünk.

Igazítsd össze a hirdetést és a céloldalt

Talán az egyik legfontosabb tanács, amivel szolgálhatunk, hogy a hirdetések és az érkezési oldal legyen összhangban. Nem ritkán tapasztaljuk, hogy egy hirdetés a főoldalra vagy egy olyan gyűjtő oldalra érkezik, ahol nem adja meg a legjobb válaszokat. Nagyon fontos, hogy tudd az embereknek kevés az ideje és nincs lehetősége böngészgetni. Ezért a hirdetésedben felvetett kérdéseket mihamarabb válaszold meg a landing oldalon és minden fontos információt adj meg, mert különben máshoz mennek. Ezt vedd nagyon komolyan, mert rengeteg érdeklődőt elveszíthetsz, ha erre nem figyelsz.

AdWords kezelés tanácsok

AdWords kezelés

Ne legyen mellébeszélés!

Persze a meggyőzés nagyon fontos, de ne hagyd, hogy elszaladjon Veled a ló! A hirdetésed ne egy merő túlzás és világolás legyen. Nem kellenek azok a nagy szavak, a szilárd tényekkel és hasznos információkkal is sokakat meggyőzhetsz. Biztos vagyok benne, hogy Te is sok olyan termék vagy szolgáltatás előnyt tudsz felsorolni, amik valóban meggyőzőek. Inkább ezekkel érvelj a hirdetésben és később a landing oldalon is.

A gagyi “marketing” fogások nem csak a Google-nek nem tetszik!

Biztosan Te is találkoztál már olyan eszközökkel, amik a figyelem felkeltését szolgálják. Szerencsére a Google nem is engedélyezi ezeket a hirdetésekben, azonban a landing oldalon sem szabad ezeket használni. Mire gondolok? Csupa nagy vagy élénk színű betűk, rengeteg írásjel használata, helyesírási hibák a feltűnés miatt. Az alábbi linkre kattintva megnézheted a Google AdWords hirdetési irányelveit, melyeket a landing oldalon is érdemes alkalmazni:

https://support.google.com/adspolicy/answer/6021546

Call to Action

Az érdeklődő pontosan tudja a hirdetésed olvasása esetén, hogy mire számíthat, miután kattintott? Időpontot foglalhat, vásárolhat vagy esetleg feliratkozhat? Nagyon fontos, hogy legyen számára egyértelmű, hogy ha rányom a hirdetésedre, akkor mire számíthat. Ahogyan már fentebb is írtam az érdeklődőknek kevés az idejük, ezért minden lépést szeretnének pontosan előre látni. Azonban erre mindössze néhány másodperced van, ezért légy egyértelmű és határozott.

Bátran tüntesd fel az árakat

Azt látjuk, hogy nagyon kevés Add hirdetésben szerepelnek árak, pedig sokkal több átkattintást eredményeznek. Ez nem is meglepő, hiszen Te is szeretnéd előre tudni, hogy milyen költségekre lehet számítani. Ha tudod, hogy Neked nagyon jó áraid vannak, akkor mindenképpen írd bele a hirdetéseidbe, mert jelentős előnyhöz jutsz majd a konkurenciához képest.

Töltsd ki a rendelkezésre álló teret

Bár az AdWords hirdetésekben nem sok karakter áll rendelkezésünkre mégsem mindig használják ki a rendelkezésre álló szavak számát. Biztos vagyok benne, hogy van mit mondanod. Lehet, hogy elsőre nem tudod, hogy hogyan fogalmazd meg, de ülj még rajta egy kicsit és meg lesz a megoldás! 😉

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista