Adwords kampány kezelés tapasztalatok

Az AdWords kampány kezelés bizony nem egy könnyű feladat, hiszen számos tényező befolyásolja a sikert! Elég jó a hirdetés szöveg? Megfelelőek a kulcsszavak? Sikerült, minden „rossz” kulcsszót kizárni? Jó a landing oldal? Szóval nem egyszerű, de nem is lehetetlen! Azért, hogy egy kicsit biztassunk bemutatjuk, hogy nekünk miket sikerült eddig kihozni a kampányainkból.

Fenyőbútor Ads kampány

A következő hirdetést egy fenyőbútorokat forgalmazó cégnek készítettük és jól látszik, hogy kiválóan sikerült, hiszen 94 166,27 Ft befektetésből 82 konverzió lett. A 16 833 megjelenésből 2 943 kattintás lett. A 17,48%-os átkattintási arány jónak számít az AdWords marketing világában, persze ennél jobbat is ki lehet hozni egy kampányból. Az AdWords hirdetések egyik nagy hátulütője, hogy nagyon nagyon kevés helyünk van, ami a hirdetés szövegét illeti. Éppen ezért mindig a lényegre kell törekedni és olyan információkat megosztani, amik nagyon fontosak. Ebben az esetben ezek a hasznos információk:

  • -10% kedvezmény
  • gyors házhozszállítás
  • tömör borovi fenyő alapanyag
  • magyar termék

AdWords kampány kezelés példa

A következő hirdetés példánk szintén ettől a cégtől származik. Itt összesen 195 276,58 Ft-ot költöttünk erre a hirdetésre és 134 konverzió lett belőle. Egy konverzió 1 451,93 Ft-ba került, ami egy ilyen cég esetében nagyon jónak számít! Ez a hirdetés összesen 31 659 alkalommal jelent meg és 6 422 kattintást hozott, 20,28% volt az átkattintási arány. Amint láthatod ez máris jobb, mint az előző esetben. A hirdetés szöveg ebben az esetben is lényegre törő, hiszen itt nincs lehetőségünk a hosszú litániákra, viszont jól sikerült összegezni a a kampány lényegét.

Hotel Ads kampány

A következő példa hirdetésünket egyik hotel ügyfelünknek készítettük el, mely 903 konverziót hozott 280 931 Ft befektetés után, ez pedig azt jelenti, hogy mindössze 311 Ft-ba került egy konverzió. Ez azért elég jónak számít, nem? Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe kerül egy szoba egy éjszakára. Azt gondolom, hogy ezek nagyon jó arányok!

Reklámfelirat Ads kampány

Ez az ügyfelünk reklám feliratokat készít vállalkozások számára, ebben a hirdetésben pedig járműdekorációs szolgáltatását népszerűsíti. Azt gondolom, hogy ez a hirdetés kimondottan jól sikerült, mert 2632 konverzió hozott mindössze 74 401 Ft befektetés után. Ez pedig azt jelenti, hogy csupán 28,26 Ft-ba került egy konverzió. Ez a hirdetés összesen 5 698 alkalommal jelentek meg és 1 031 kattintást hoztak ez pedig 18,09%-os átkattintási arányt jelent.

Ennél az ügyfelünknél is sikerült elérni, hogy lényegesen alacsonyabb költségekkel szerzünk nekik új ügyfeleket, mint amennyit elköltenek a hirdetésekre. Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos, hiszen ellenkező esetben nem éri meg a hirdetésekkel foglalkozni.

Hogyan érjük el mindezt?

Kipróbált hirdetés szövegekkel

Mi minden kampány elindításánál legalább három hirdetés változatot készítünk és kiválasztjuk a legjobbat közülük. Ha kell változtatunk és újra gondoljuk a hirdetések szövegét. Fontos, hogy ne csak egy hirdetéssel dolgozzunk, mert a legjobb marketing szakemberek sem tudják teljes bizonyossággal megmondani, hogy mi lesz egy szöveg eredménye.

Kulcsszó válogatás

Rendszeresen átnézzük a keresési kifejezéseket is kiválogatjuk azokat a szavakat, amik elvihetik a kampányokat és az ügyfeleink pénzét. Sajnos nem ritkán előfordul, hogy olyan szavakra is megjelenik a hirdetés, aminek semmi köze nincs a céghez. Van egy balatoni hotel ügyfelünk is, akiknél a keresési kifejezések között ott volt a „Balaton víz hőmérséklete”, ‘Balaton térképe” vagy „időjárás” szavak.

Célközönség megismerése

Nagyon fontos a hirdetések elkészítése előtt, hogy jól megismerd a célközönséged. Tudni kell, hogy számukra mi lesz a legvonzóbb az ajánlatodban. A -10% kedvezmény? Az egyedi igények teljesítése? Az ingyenes házhozszállítás? Az elkészített hirdetés változatokat készítsd el úgy, hogy a célközönségeden belül több réteget képes legyen megszólítani.

Bővítmények használata

Bár ezekben a hirdetéseinkben éppen nem, de sok más esetben szoktuk használni a hirdetései bővítményeket. Vannak olyan kampányok, amikor nagyon sokat segít a konverziók számának a növelésében, persze ha jó bővítményt választasz.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista