Miért nagyon jó Neked a remarketing?

Működik a remarketing?

Tudod, hogy mi az a remarketing?

Talán ez a legfontosabb kérdés mielőtt bővebben belemegyünk a témába. A remarketing segítségével visszacsábíthatod azokat az embereket, akik már ellátogattak az oldaladra. Olvasd el a cikkünket és azt is megtudhatod, hogy miért jó Neked a remarketing.

Te hány embert tudsz visszacsábítani a látogatóid közül?

Manapság a látogatók több, mit 90%-a nem csinál semmit az oldaladon. Nem vásárol, regisztrál, nem iratkozik fel. Akkor sem, a fizetett hirdetésből jött. Sajnos ezeken az arányokon nagyon nehéz javítani, mert a nagy konkurencia és a gyors információ áramlás miatt az emberek nem döntenek azonnal.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy újra és újra megjelenj, hogy a döntési folyamat különböző szakaszaiban jelen lehess. A termék árától függően nagyban változik ennek az időnek a hossza. Egy 4000 Ft-os könyvet 30 perc alatt megvesz valaki, hiszen megnéz 3-4 ajánlatot és választ. Azonban egy új autó esetében hosszasan böngész, beszél a rokonokkal és barátokkal, fórumukat olvas, ellátogat több szalonba és hetekkel vagy hónapokkal az igény felmerülése után dönt. Ebben az esetben van időd többször is kapcsolatba kerülni vele, hogy végül Téged válasszon.

remarketing kampány előnyei

Miért jó a remarketing?

Csak AdWords remarketinggel van erre lehetőség?

Természetesen sok minden mást is tehetsz azért, hogy többször rád találjanak az érdeklődők. Aktívabban kommunikálhatsz a közösségi oldalakon, felturbózhatod a weboldalad, hogy jobb helye jöjjön a keresőbe vagy blogolhatsz. Azonban ezek a megoldások biztosan sokkal kevésbé lesznek hatékonyak, mint egy jó remarketing kampány.

Legyenek különböző stratégiáid

A remarketinggel több szegmensét is megszólíthatod a célközönségednek. Ott vannak a kosárelhagyók, a feliratkozók és a korábbi vásárlók is.  Minden csoporttal másképpen kell kommunikálni, hiszen más a kapcsolata a vállalkozásoddal.

Hogyan működik a remarketing?

A weboldalad oldalaira a webfejlesztő befűz kódokat, amik gyűjtik az információkat a látogatókról és listákat készítenek. Ezeket a listákat használhatod a remarketinged során és megcélozhatod őket. Segítségükkel nem kell találgatnod, hogy kik lehetnek az érdeklődőid, hány évesek, hol laknak és egyebek, milyen nemű. A listáid segítségével azt is tudhatod, hogy melyik terméket látták így vagy azt vagy annak egy kiegészítő termékét ajánlhatod.

Ne feledkezz meg a GDP-ról sem!

Az „új” adatvédelmi szabályzat sok vállalkozásnak borsot tört már az orra alá, de ez van ezt kell szeretni. A GDPR szerint a remarketing kódok használatához bele kell egyeznie az oldalra látogatóknak is. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a felhasználónak bele kell egyezni, például rá kell nyomni egy „jóváhagy” gombra mielőtt a remarketing kód betöltődik. Ezeket a kódokat nem szabad egy kalap alatt kezelni a sütikkel. A rendszeredet úgy kell felépíteni, hogy a felhasználónak később legyen lehetősége módosítani a beállításokat.

Remarketing típusai:

Hagyományos remarketing

Ebben az esetben akkor jelenik meg a hirdetés, ha a felhasználó rákeres az adott termékre. Ez azért jelent pluszt a hagyományos hirdetéssel szemben, mert így biztosan megjelenik a listán szereplő személyeknek a hirdetése.

Dinamikus remarketing

Ebben az esetben azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat hirdeti a rendszer, amiket a felhasználó megnézett az oldaladon. Azt gondolom, hogy ez egy hatékonyabb megoldás, mint a hagyományos remarketing. Ez akkor igazán hasznos, ha több termékünk vagy szolgáltatásunk van.

Videó remarketing

Ebben az esetben azokat az embereket szólíthatjuk meg, akik a You Tube csatornánk található videókat nézték meg.

Többet akarsz tudni az Ads hirdetésekről?

Akkor bátran böngéssz a cikkeink között vagy iratkozz fel a hírleveleinkre. Ha viszont profi segítséget szeretnél kapni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy még többet kihozhassunk a kampányaidból.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista