Adaptív hirdetés, amit ne hagyj ki az AdWords kampányodból

adaptív hirdetés minta

Tartalomjegyzék:
Mi pontosan az adaptív hirdetés
Milyen előnyökkel jár ez a hirdetés típus számodra
Tippek a jó hirdetéshez
Adaptív hirdetés minta

Úgy érezed elég rutinos vagy az Adwords hirdetések kezelésében és az optimalizálási pontszámod is elég magas. Aztán jön egy új Google módosítás és az optimalizálási pontszámod a felére esik vissza. Kutakodásba kezdesz, ez vajon mitől lehet. Az Adwords fel is hívja a figyelmed, hogy ez bizony azért van mert nem használod az új adaptív hirdetés funkciót. Amennyiben elindítasz egy új hirdetés csoportot, a harmadik hirdetési szöveg variációnál automatikusan felajánl a rendszer egy adaptív hirdetést.
Adaptív hirdetés? Már megint egy újabb fogalom a Google szótárában ami ismeretlen. Mit is jelent ez pontosan?

Adaptív hirdetés meghatározása

Az adaptív hirdetés automatikusan úgy varázsolja át a hirdetés méretét, megjelenését és formátumát, hogy pontosan kitöltse a rendelkezésre álló hirdetési területet. Ezért megjelenhet kisméretű szöveges hirdetés formájában, vagy akár nagyméretű képes hirdetésként is. A hirdető megadja a szükséges információkat például címsorok, leírások, képek. Ezután a Google Ads-ra van bízva hogyan hozza létre az interneten megjelenő hirdetését. Az adaptív hirdetés a Display Hálózaton frankón illeszkedik bármilyen hirdetési helyhez. Natív formázást is alkalmazhatsz rájuk a megjelenítési webhely színvilágának és hangulatának megfelelően.

adaptív hirdetés tippek

Te elég rugalmas vagy? Az adaptív hirdetés bárhová illeszkedik.

A legtöbben mégsem használják az adaptív hirdetés funkciót. A fő oka az, hogy nem ismerik jól és úgy gondolják a Google majd úgy dobálja össze a mondatokat, hogy azok értelmetlen egységet mutatnak az olvasónak.
Akkor mégis hogy lehet, hogy sokan mégis használják ezt a Google Ads hirdetési funkciót?

Az adaptív hirdetés előnyei

 

A Google gondolkodik helyetted

Eddig létrehoztál legalább 2-3 hirdetés variációt és ezeken filóztál közben: Vajon melyik mondatot rakjam előre? Milyen sorrendben legyenek a mondatok? A második leírás lehet már nem lesz látható, de lehet hogy pont az a nyerő mondat?
Az adaptív hirdetés ezeket a kérdéseket mind megválaszolja helyetted! A Google gépi tanulási modelljének köszönhetően a teljesítményelőzményekből elkészített előrejelzések segítségével megállapítja ezt. Megmutatja milyen kombináció az optimális, hogy nagyobb eséllyel rákattintsanak a hirdetésedre.

 

Időt takarítasz meg

Az előzőekben leírtak alátámasztják, hogy így bizony a hirdetéskezelőben eltöltött idődet is lefaraghatod. Kevesebb időt emészt fel a kampányokon és hirdetéscsoportokon belüli hirdetésportfóliók kezelése. Több időt fordíthatsz a teljesítmény fokozására az adaptív hirdetéseken belül.

 

Szélesebb elérést kap a hirdetésed.

A különböző méreteknek és elemeknek köszönhetően gyakorlatilag bármely rendelkezésre álló hirdetési helyet kitölt a rendszer. Egy adaptív vizuális hirdetés az egyik weboldalon natív szalaghirdetés formájában, a következőn már dinamikus szöveges formában jelenik meg az olvasónak. Maximalizálható ez a hirdetési forma, ha használod a videó funkciót. Ha a Google Ads azt állapítja meg, hogy a videók jobb teljesítményt nyújtanak, akkor képek helyett ezt a hirdetési lehetőséget használja fel. Már pedig a viedók nagy sikernek örvendenek.

 

Tovább gondolhatod a hirdetéseidet dinamikus remarketiggel

Az adaptív vizuális hirdetések jól támogatják a dinamikus remarketing lehetőségét. A kampányokhoz feedet is kapcsolhatsz. Ezek a hirdetések olyan feedből jelenítenek meg személyre szabott tartalmakat, amelyet te szabályozhatsz és vehetsz fel a kampányodhoz.

 

Tippek a jó adaptív hirdetés készítéséhez

Ne ragaszkodj a maximális karakterszámhoz.

Persze szuper, ha a címsorod pont belefér a 30 karakterbe és a 90 karakter hosszú címsorba. Viszont ne ezen legyen a fókusz!

A címsoroknál ne csak mondatokban gondolkodj!

A címsorodban akár lehet egy kulcsszó vagy egy long tail kulcsszó. Ezek tökéletesen elmondják miről is szól a hirdetésed. Könnyen illeszkedik minden hirdetés variációban, ha így építed fel az összes címsort.

A címsorok közelítsék meg több oldalról a termékedet vagy szolgáltatásodat.

Milyen problémákra ad megoldást a terméked? Milyen élethelyzetben használható? Milyen érzékszervekre hatnak? Ha vannak fő célcsoportok emeld ki őket. (Pl. túrázók) A lényeg, hogy mutasson meg több indokot miért jó a terméked. Az egyik variáció biztosan célba talál.

Használd ki az 5 címsort.

Persze nem kell erőltetett munka árán, de jó ha minél több variációt felállítassz a Google számára.

Használj népszerű kulcsszavakat.

A címsorokban használj népszerű és egyben releváns kulcsszó variációkat. Ebben segítségedre lehetnek a korábbi hirdetéseid vagy az Adwords kulcsszó tervezője.

A leírásban legyen benne cselekvésre ösztönző mondat.

Itt már egészen nyugodtan gondolkodhatsz hosszabb mondatokban. Kifejtheted mit is ajánl pontosan a hirdetésed. Szerepeljen benne mindenképp egy cselekvésre késztetés. Mit vársz el az érdeklődőtől? Például: Kérjen tőlünk árajánlatot most! Nézze meg a részletek weblapunkon! Kattintson a teljes választék megtekintéséhez! Vegye meg akár azonnal!
Nem kell attól sem tartani, ha a megjelenített oldalon nem fér ki a teljes hirdetési szövegünk. A rendszer három pontot tesz a végére, ezzel jelezve, hogy a mondatnak nincsen vége.

Használd itt is a hirdetési URL beállításokat.

Az adaptív hirdetéseknél is fontos a követő URL beállítása ahhoz, hogy mérni tudjad a hirdetés teljesítményét. Ne felejtsd el ezt a beállítást sem!

Továbbá az adaptív vizuális hirdetéseknél attraktív képeket használj, ami minél kevesebb szöveget tartalmaz. Itt is a Google által megszabott képméretekre figyelj. Az embléma használata nem kötelező, de javasolt ezt is feltölteni.

Ha jól fogalmazod meg a mondatokat, akkor attól sem kell tartanod, hogy a Google értelmetlen variációkban jeleníti meg. Használd a hirdetés írásakor az előnézet funkciót. Megmutatja számodra, hogy a különböző variációk olvasható képet mutatnak-e. Segítünk a Moodo illatosító példáján keresztül a jól felépített adaptív hirdetés megírásában.

adaptív hirdetés ötletek

Adaptív hirdetés a Moodo illatosító példáján keresztül.

Versenyeztesd a kibontott szöveges hirdetést és a reszponzív keresési hirdetést. Figyeld meg milyen eredményeket hoznak. Persze nem kell egyiket sem szüneteltetned, ha rosszabb eredményt hoz. Próbáld meg inkább a rosszabbul teljesítettet feljavítani. Minél több hirdetési formát használsz a Google Adwords-ben, annál szélesebb körhöz jut el az üzeneted.

Itt is érvényes az a szabály, aki gyorsabban reagál az piaci előnyt szerez. Tehát nem érdemes várnod az adaptív hirdetés elindításával. Ha bizonytalan vagy a használatában érdemes szakemberre bíznod ezt a feladatot.

Tags

2 comments

 • Mindenhol csak azt hallom milyen jó eredményeket hoz az adaptív hirdetés. Azért is kerestem utána ennek, hogy tudjam pontosan hogyan állítsam be. Nagyon jól leírtátok a cikkbe, bár én még mindig nem tudom elhinni, hogy a véletlenszerűen összedobált mondatok jó eredményeket hoznak majd. Minden esetre kipróbálom.

  • Bökönyi Norbert /

   Kedves Botond!

   Igen, elég hihetetlennek hangzik tudjuk. Marketing ügynökségként viszont már több ilyen adaptív hirdetést teszteltünk és mindegyik jobb eredményeket hozott, mint a klasszikus szöveges hirdetések. Kíváncsian várjuk te milyen tapasztalatokkal térsz vissza!

   Üdv. AdwordsHirdetes.com Csapata

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista