Webshop AdWords kampány

Minden vállalkozás számára létkérdés, hogy megismertesse a termékeit vagy szolgáltatásait a lehetséges ügyfeleivel. A webshopok esetében sincs ez másképpen. Ha Te is egy webshopot üzemeltetsz, akkor biztosan látod, hogy mekkora munka több száz vagy ezer terméket reklámozni. A Te esetedben sokkal több hirdetést kell egyszerre menedzselni éppen ezért talán még fontosabb, hogy a lehető legjobb beállításokkal fussanak a hirdetéseid, hiszen nagyon sok költséget és időt megtakaríthatsz, ha minden optimálisan működik.

Ezzel a szolgáltatásommal pontosan az a célom, hogy segítsek a webáruház tulajdonosoknak a lehető legtöbbet kihozni a kampányaikból és természetesen mindezt a legoptimálisabb költségekkel.

Lényeges kérdés a kulcsszó választás

Természetesen ez minden vállalkozásra igaz, azonban a webáruházak esetében több ezer kulcsszó közül kell eldönteni, hogy melyik terméknél melyekre kell nagy hangsúlyt fektetni. Hiszen vannak olyan kulcsszavak amikkel a vásárlási életszakasz elején szólíthatod meg az érdeklődőidet másokkal pedig már a végső döntés előtt. Mondok egy példát, hogy biztosan érthető legyen mire gondolok.

Viszont a „Whirlpool AWO/C 6304” kulcsszóval már egy bizonyos terméket mutathatsz be a palettádról, így azokat fogod megszólítani, akik már tudják, hogy ezt szeretnék választani. Amíg az előző hirdetéssel főként a vállalkozásodat reklámozhatod, hiszen így az emberek tudni fogják, hogy nálad lehet automata mosógépet kapni. Addig a második esetben egy konkrét terméket mutatsz be a lehetséges ügyfeleknek, akik tudják, hogy azt szeretnék választani. Ez utóbbi esetben nagyobb a valószínűsége, hogy vásárlásra kerül a sor, hiszen azt már pontosan tudják, hogy mit szeretnének, így már csak az értékesítő partnert kell kiválasztaniuk és, ha elég jó az ajánlatod nagy a valószínűsége, hogy a Te termékedet veszik meg.

El kell érned a kosár elhagyókat is

Biztosa vagy vagyok benne, hogy a Te webáruházadban előfordult már, hogy valaki behelyezte a kosarába a termékeket mégsem vásárolta meg. Ennek nem minden esetben az az oka, hogy meggondolták magukat. Előfordulhat, hogy valamilyen esemény megzavarta a vásárlásban, ezért nem volt lehetősége befejezni, de ha felhívod a figyelmét erre, akkor megtörténik a tranzakció.

Ezekre az esetekre lett kitalálva a dinamikus remarketing, aminek a segítségével minden olyan ember elérhetsz, aki érdeklődött a terméked iránt (ne csak a kosár elhagyókat), de mégsem vásárolta meg. Ezzel biztosan több százalékkal növelheted a vásárlásaid arányát.

Hogyan működik a dinamikus remarketing?

A dinamikus remarketing esetében egy AdWords kódot helyezünk el a termék oldaladon, ami lát minden ember, aki azt megnézte és visszajelzést küld a rendszernek azokról, akik elhagyták az oldalt. Ezután az AdWords hirdetéseket fog megjeleníteni a számára ezzel emlékeztetve a termékre. Egy több ezer termékes webáruház esetében szinte lehetetlen lenne mindegyikhez egy külön remarketing hirdetést létrehozni, ezért a Google megalkotta ezt a megoldást, amivel sokkal egyszerűbben és hatékonyabban kivitelezhető a remarketing a webáruházak számára. Persze az egyszerűséget itt zárójelbe tenném, mert ezeknek a kódoknak a beépítése az oldaladba már egy alap programozói tudást kíván, hiszen nem minden esetben elegendő csak beilleszteni.

Ez csak két példa a sok tényező közül, amik hatással vannak egy webáruház AdWords marketingjére. Azonban ahhoz, hogy igazán hatékony lehess mindegyikkel tisztában kell lenned az AdWords alapvető tudás anyaga mellett, a gyakorlatban szerzett tapasztalatokról nem is beszélve.

Szeretnéd, hogy a webáruházad AdWords hirdetései a lehető legjobban teljesítsenek? Jó lenne több ezer termék reklámozását a lehető legköltséghatékonyabban megoldani? Akkor nagyon jó helyen jársz. Vedd fel velem a kapcsolatot és kialakítom a webáruházad számára legoptimálisabb AdWords kampányokat.

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista