AdWords kampány kezelés

AdWords kampány kezelés nélkül csak kárba vész sok-sok online marketing befektetése. De kezdjük az elején a Google Ads történetét…

A Google a mai napig a legelterjedtebb keresőmotor, így a benne található hirdetésekkel is nagyon sok embert elérhetsz. Ezzel biztosan számodra sem mondtam nagy újdonságot, azonban nem elegendő csak hirdetéseket feladni. De akkor mire van szükséged az átütő sikerhez?

AdWords kampány kezelés: A szervezettség a siker kulcsa

Mint ahogy a marketing minden területén, így itt is kampányokban kell gondolkodnunk. Miért? Mert így sokkal jobban megcélozhatod a potenciális ügyfeleidet és sokkal hatékonyabban pozícionálhatod a hirdetéseid. Lehet eddig még nem is gondoltál bele, de a Te célcsoportodon belül is nagyon sok különböző korú és érdeklődési körű ember található, így mindenkit másképp kell megszólítanod. Pontosan ezért nem elegendő csak egy hirdetést feladni.

Azonban ha elsőre nem mersz nagyot kockáztatni is tudnod kell, hogy melyik célcsoportot szólíthatod meg a leghatékonyabban. Ehhez pedig az kell, hogy az ügyfelek fejével gondolkozz. Ez viszont sokkal nehezebb feladat, mint ahogy az a legtöbben gondolják. Tudni kell mik azok a legfőbb kérdések, amikre választ akarnak kapni és ezzel úgy felcsigázhatod az érdeklődésüket, hogy azonnal tovább kattintanak az oldalara.

AdWords kampány kezelés: Válj a szemükben szakértővé egy mondattal!

Mi az AdWords hirdetés fő célja? Természetesen az értékesítés! De kit választanak a legszívesebben az emberek? Hát az igazi profikat! Akitől biztosan tudják, hogy azt kapják, amiért fizetnek. Nem akarják, hogy csalódás érje őket. Ezt az imidzset már egy rövid AdWords hirdetéssel is felépítheted. Ehhez azonban tisztában kell lenned a potenciális ügyfeleid igényeivel, az AdWords rendszer által nyújtott lehetőségekkel és képesnek kell lenned kampányokban gondolkodnod. Bár fentebb azt írtam, hogy a bátortalanabbak akár egy hirdetéssel is próbálkozhatnak, most mégis azt mondom, hogy az igazi sikerhez ez nem elegendő. Egy nagyon jó hirdetés hatására is könyvelhetsz el sikereket, de ha egy igazán nagy fordulatra vágysz ez nem lesz elegendő. Azonban egy jól felépített kampánnyal nem csak nagyban növelheted oldalad látogatottságát, de a potenciális ügyfeleid szemében sokkal jobb szakember leszel majd.

A hirdetések mögötti tartalom

Egy AdWords kampány sikere túlmutat a hirdetések feladásán is. Hiszen nekem nem csak az a célom, hogy minél több ember átkattintson az oldaladra, hanem hogy növekedjen a bevételed. Azonban ehhez szükség van, arra hogy a weboldalad megfelelő tartalommal legyen ellátva. Hiszen ha valakit megragad a hirdetésed és téged választ, de az oldaladra tovább kattintva nem azt kapja, amire számított akkor tovább áll majd. Most biztosan arra gondolsz, hogy a Te oldalad abszolút fel van készítve és 110%-osan várja a látogatókat. Természetesen nem akarom azt mondani, hogy ez nincs így azonban a tapasztalataim azt mutatják, sok esetben van szükség akár csak kisebb javításokra. Már az is éppen elég nagy gond, ha a landing page nem azt a tartalmat nyújtja, amire a hirdetés alapján számított.

Miben tudunk segíteni?

Közös erővel elkészítjük az AdWords kampányod, mely nem csak hatékony lesz de a legjobb ár érték arányt érjük majd el. Ezen felül megvizsgáljuk a weblapod érkezési oldalait és szükség esetén jó tanácsokkal látunk el, hogy a sikereket ne csak a kattintások számában mérhesd.

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista