YouTube hirdetések

A You Tube kétségtelenül a világ legnépszerűbb video megosztó oldala, ami a felhasználók számára nap mint nap jó élményt a cégek számára pedig nagyszerű marketing lehetőségeket nyújt. Te már élsz ezeket a potenciákat? Vagy még csak szemezel a lehetőséggel?

Mind a két esetben érdemes tovább olvasnod, hiszen a teljesen kezdők megismerhetik a You Tube által kínált opciókat, de a tapasztaltabbaknak is biztosan fogok tudni újat mutatni.

Akkor csapjunk a közepébe…

Azt mindenki tudja, hogy a You Tube-on bárki megoszthat videókat, ami már önmagukban nagyon jó marketing eszközök. Azonban ami számunkra most sokkal lényegesebb azok a bannerhirdetések. A banner hirdetés mérete 300X250 pixel. Tapasztalataink szerint ez az egyik legjobban működő eszköz, hiszen nagyon jól pozícionálhat és látványos. Ebben az esetben is kattintások után kell fizetnünk, aminek az összege valószínűleg valamivel magasabb egy átlagos Display hirdetésnél, de mindenképp megéri a befektetés, mert több átkattintót is képes produkálni.

A következő alternatívánk a fedvény névre hallgat, mely lehet képes vagy szöveges és a videókon helyezkednek el. A képes fedvény mérete 468X60 pixel, mely a futó videón jelenik meg és a néző bármikor kiikszelheti.  A szöveges fedvény mérete megegezik a képes társáéval, azonban hatékonyság tekintetében valamelyest elmarad tőle. Mind a két megoldásról elmondhatjuk, hogy kevésbé bizonyulnak eredményesnek, mint a bannerhirdetések. Ennek az lehet az oka, hogy az emberek inkább zavaró tényezőnek tekinthetik. Ez azonban ne vegye el kedved tőlük, mert még így is nagyon sok probléma tudattal rendelkező embert szólíthatsz meg álltaluk.

You Tube non plus ultra

Az eddig felsorolt hirdetések is nagyon jól alkalmazhatóak, de valószínűleg ez az eszköz viszi a pálmát. Masthead Lite hirdetésekben lényegében kombináljuk a baner hirdetéseket a videokban rejlő potenciállal. Ez egy 760X150 pixel méretű négyzet mely két részre van osztva, egy 495X150 pixel nagyságú képi része és egy 265X150 pixel nagyságú videó boksz. Ennek a hirdetésnek a létrehozása, már tényleg nem egy egyszerű feladat, főleg ha ez idáig nem rendelkeztünk videóval.

 

 

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista