Remarketing kampány több ezer termékkel? Lehetséges!

A remarketing egy olyan marketing megoldás, ami talán minden vállalkozás számára nélkülözhetetlen. Miért mondom ezt? Mert szerintem nincs olyan cég, aki nem akarná visszacsábítani azokat az érdeklődőket, akik vásárlás nélkül távoztak tőle. Biztos vagyok benne, hogy Te is nagyon örülnél neki, ha 100-ból nem csak 1, hanem 2-3 ember vásárolna nálad.

A remarketingnek éppen ez a lényege. Ha egy felhasználó ellátogat az oldaladra, az már azt feltételezi, hogy érdeklődik a terméked iránt. Persze ez még nem garantálja a vásárlást, azonban nagyon sok esetben nem az a gond, hogy nem tetszett Neki az ajánlatod. Egyszerűen lehet, hogy csak egy olyan élethelyzetbe került, ami ellehetetlenítette a vásárlást. Megérkezett az ismerőse, akire várt, lemerült a telefonja vagy le kellett szállnia a buszról. Pedig egyébként szerette volna befejezni a vásárlást. Őket érdeme megszólítani a remarketing segítségével. Azonban egy több ezer termékes webáruház esetében ezt szinte lehetetlen kivitelezni? Mit tehetsz ilyenkor? Választanod kell a termékeid közül?

Nem, szerencsére már nem!
Ez a probléma hívta életre a dinamikus remarketinget melynek köszönhetően már nem kell választanod a termékeid közül és nem is kell egy egész csapatot ráállítanod a remarketingedre.

Hogyan működik egy dinamikus remarketing kampány?

El kell helyezned a termékeid oldalán egy kódot, aminek a segítségével az AdWords látja ki tekintette meg az adott oldalt és azt  később tudja reklámozni az adott személynek.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy mondjuk Kata felmegy az oldaladra és mondjuk megnézi az „A” terméked. A termékoldalon található kód jelez az AdWordsnek, hogy Kata látta az oldalt az hirdetést fog Neki megjeleníteni.

A dinamikus remarketing lehetősége nagyon sok munkát vesz le a marketingesek és a cégvezetők válláról, azonban közelről sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A kivitelezéséhez egy kis programozói tudásra is szükség lesz, mivel nem mindegy hogy hogyan vannak beépítve a kódok. Ebben az esetben nélkülözhetetlen szakember segítsége (ha csak nem rendelkezel programozói tudással).

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista