Remarketing kampány tippek, nem csak a válság idejére

remarketing kampány tanácsok

Tartalomjegyzék:

A kedvezmény ereje remarketing kampánnyal
Lokális hirdetés
Raktár kisöprés gyorsan
Remarketing és márkaépítés
Blog hirdetése
Javaslatok technikai beállításhoz

A keresési kampányokat már biztosabb alapokon kezeled, de a remarketing még sokszor kérdéseket vet fel benned? Egyáltalán milyen remarketing kampány indításába kezdj? A járványhelyzetben még fontosabb ezt a kérdést átgondolni és lépni. A remarketing kampány most nagyobb segítséget nyújthat az online marketingedben, mint gondolnád.
Vegyük végig azokat az eseteket, amikor kifejezetten jól jöhet egy remarketing kampány.

Remarketing kampány egy kedvezményről


A fizikai boltodban és a webshopodban akciót tartasz vagy valamilyen kedvezményt adsz. Például ingyen kiszállítás a hétvégén vagy ajándék jár minden vásárláshoz. A határidőhöz kötött akciókat pedig minél több vásárlónak reklámozni kell rövid időn belül, hogy eredményesen zárd a kampányt. Ehhez kifejezetten jó megoldás lehet egy remarketing kampány elindítása.
Készíts egy listát a korábban már tőled vásárolt közönségből. A legjobb vevőd lehet itt a visszatérő vásárló. Ő már tudja milyen jól jár a termékeddel. A plusz kedvezmény fejében pedig könnyebben rá tudod venni, hogy vásároljon még akkor is, ha az elkövetkezendő hetekben ezt nem is tervezte.
Ehhez a listához dobd hozzá azokat, akik már legalább 3 oldalt megnéztek a weboldaladon, de vásárlás nélkül távoztak. Ők lesznek azok, akiknek kell egy kis ösztönzés a vásárláshoz. Gyakran előfordul az is, hogy egy vevőnek megtetszik egy terméked, de soknak találja a kiszállítási költséget. Ezért inkább lemond arról az egy termékről. Ha most ingyen kiszállítást kommunikálsz a kreatív remarketing hirdetésedben, biztosan visszatér hozzád.
A remarketing listádat bővítsd még a vásárlóidhoz és weboldal látogatóidhoz hasonló célközönséggel. Lehet, hogy még nem hallottak rólad, de egy jól irányzott kreatív reklámmal azonnali vásárlók lesznek.

Lokális remarketing kampány


Az offline boltodat is hirdetheted remarketinggel. Teljesen be kellett zárnod a boltodat? Most a környékbelieknek ingyen házhoz szállítást kínálsz? Már újból nyitottál, de kedvezménnyel csalogatnád be újból a vevőidet? Készíts egy remarketing listát közönség kizárásokkal. Itt most az lesz a lényeg, hogy a környékbelieket elérd.

remarketing tanácsok

Mi legyen a bent ragadt árukészlettel?

Raktár kisöprés kampány


A koronavírus okozta válsághelyzetben a szezonális termékek nagy veszteséget okozhatnak egy vállalkozásnak. Gondoljunk csak bele, hogy a járványhelyzet legalább 3-4 hónapig eltart és kihatással lesz a következő 3-4 hónapra. Az már a teljes tavaszi-nyári szezon vesztét okozza. A kereskedők pedig már a járványhelyzet előtt beszerezték a tavaszi-nyári árut. Ezt, ha nem sikerül kiárulni, akkor nem lesz miből új árut beszerezni. Tehát akárhogy is nézzük a kiárusítás elkerülhetetlen. Nem szabad a szezon végi kiárusításra várni, itt időben el kell kezdeni a leértékelést. Persze nem kell, hogy drasztikus legyen. A vásárlónak már az előny, hogy az áruhoz a szezon elején 10-20%-kal olcsóbban juthat hozzá. Jó megoldás lehet a csomag ajánlat vagy a kettőt fizet hármat kap akció is. A lényeg, hogy pörgessük fel a vásárlást. Ezt egy remarketing kampány elindításában eredményesen tehetjük. A közönség listánk nagyobb eséllyel fog élni az akciókkal, mint egy teljesen új látogató. Ráadásul egy visszatérő vevő kedves gesztusnak veszi, hogy időben értesül a leárazásról. Állíts be dinamikus remarketinget az akciós termékeidre.

Márka építés remarketinggel


Ez nem csak a válság idején jöhet jól. A remarketing segít abban, hogy megtanítsd a látogatónak a domain címed, a márkád nevét. A keresések nagy része már telefonon zajlik, így bármikor szembe találkozhat a látogató a te hirdetéseddel, oldaladdal. Az viszont kérdéses éppen ki zavarja meg a böngészésben, van-e ideje vásárolni. Amikor legközelebb ráér és rákeresne az oldaladra, akkor pedig nem találja. Nehezen megjegyezhető a domain címed vagy a márkád? Akkor mindenképp érd utol ezeket a vevőket remarketing kampánnyal! Itt állítsd be azt a listát, akik legalább 2 oldalt megnéztek a weboldaladon. A reklámod kreatívjában pedig mindenképp szerepeltesd a nevedet.

követő hirdetés

Érd utol a vevőidet remarketing hirdetéssel.

Blog hirdetése


A blog írásra érdemes időt szentelned és ennek segítségével elindítani egy vásárlási tölcsért. A válság helyzetben kétszer meggondolják a vásárlók, hogy kell-e nekik ez a termék vagy sem. Egy cikk nagy segítséget nyújt, hogy még többet megtudjanak a termékedről és elinduljon bennük a szükség érzet. Ráadásul a vírushelyzet teljesen más szükségleteket alakított ki az emberekben. Világíts rá a cikkedben, hogy ebben a helyzetben miért jó a te terméked.
Aki már járt egyszer az oldaladon és vásárlás nélkül távozott, annak még információra van szüksége. Készíts számukra egy blog bejegyzést és építs köré remarketing kampányt. Érd utol ezt a közönség listát egy kreatív reklámmal, amibe a blogot hirdeted. Nem kell, hogy a remarketing hirdetés egyből a termék oldalra vigyen. Az túl direkt. A blogodban viszont adj lehetőséget arra, hogy tovább kattintsanak a termékedre.

Remarketing technikai beállítások


A remarketinget sokan idegesítő reklámnak gondolják. Azonban, ha ügyesen használod pont az ellenkezőjét fogod kiváltani a vásárlóból. Örül majd, hogy egy csak neki szóló hirdetéssel találkozott.
Nem elég a megfelelő célcsoport célzása a megfelelő tartalommal. Itt figyelj oda az időzítésre és a gyakoriságra. Az egyik legbosszantóbb az ilyen típusú reklámokban, ha napi szinten többször találkozunk vele. Főleg a YouTube csatornán böngészve akadályozhatja az internetezőt. Ezt egy egyszerű beállítással elkerülhetjük. Javasolt, hogy egy személynek egy hirdetés heti 1-2 alkalommal jelenjen csak meg. Ez bőven elég ahhoz, hogy előbb utóbb célba érjen.
A határidős akcióknál, eseményeknél pedig figyelj oda, hogy a remarketing kampányod a határidő előtt pár órával leálljon. Nehogy egy félreértés rossz vevői véleményt hozzon.

A vírushelyzetben még fontosabb a vásárlóinkkal való kommunikáció. Használjunk fel ehhez a remarketing eszközeit is. Építsünk fel egy márkahűséget, mert a válság elmúltával ez az előnyünkre válik majd. A visszarázódott piacban már nagyobb versennyel fogunk találkozni a Google hirdetési felületein. Több költséggel fog járni egy vásárló figyelme. Tartsuk meg ezért most a figyelmüket és szerezzünk verseny előnyt a remarketing kampányokkal.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista