Mennyi az ára egy Adwords fiók kezelésnek?

adwords fiók kezelésének ára

Tartalomjegyzék:

Tanulópénz
Adwords fiók kezelés ár a Google felé
Adwords fiók kezelés ár az ügynökség felé

A legnagyobb visszatartó erő, hogy egy Adwords ügynökséggel dolgozzunk együtt, hogy ez nekünk mennyi pénzünkbe fog kerülni. Azt gondoljuk az Adwords fiók kezelés ára túl magas lesz. Nem tudjuk majd kitermelni ezt a folyamatos költséget. Ezzel az alternatívával nyugtatjuk magunkat:

„Áhh, megoldom ezt magam is, utána olvasok a neten, gyorsan megtanulom és simán beillesztem a napi feladataimba. Biztosan nem lehet ez annyi munka.”

Első verzió, hogy ezt meg is próbálod és a saját tapasztalataidra támaszkodva rájössz, hogy ez nem így működik. Bizony az ára nagyobb lehet az Adwords hirdetésnek, ha saját magad oldod meg ezt a munkát.

Elsőnek csak az időd megy el míg bújod az oktató anyagokat és elindítasz egy-egy hirdetést. Aztán egyre fogy a pénz a reklámra, de nem úgy hozza vissza az árát. Ekkor pánikba esel és végre egy Ads szakemberhez fordulsz. Jó lépés volt, de bizony az elején egy ideig még ez is viheti a pénzed, amíg a Google szakember ki nem javítja a rosszul felépített Google fiókodat.

A második verzió, ha nem félsz befektetni az Ads fiók kezelésbe. Utána olvasol mások tapasztalatainak és mérlegelsz, hogy mennyire van neked erre időd és affinitásod. Itt már meg is spóroltál, akár több száz ezer forintot.

Na, de mégis mennyi az Adwords fiókod kezelésének ára? Bontsuk ketté a teljes díjat, amire majd számíthatsz egy Google hirdetési fiók kezelésénél.

1. Adwords fiók kezelés ár, amit fizetsz a Google felé

Ha már saját bőrödön megtapasztaltad, akkor nagyjából láttad mennyibe kerülhet egy kattintás és havi szinten egy-egy kampány, ha rosszul állítod be a hirdetéseidet. Viszont most vegyük alapul azt, ha jól van beállítva a hirdetési fiókunk.

Itt a google több szempontot vesz figyelembe mennyit kér egy-egy kattintásért. Például, hogy mennyire nagy a verseny az adott kulcsszóra. Nem mindig jó megoldás az egyszavas kulcsszó, mert amellett, hogy nagy rá a verseny, nagy rá a lehetséges változatok száma is.

Tegyük fel, hogy egy siófoki hotel szauna részlegét szeretnénk hirdetni. A „szauna” szóra sokan rákeresnek az biztos. Viszont sok lesz azoknak a lehetőségeknek a száma is, akik nem hotelben szeretnének szaunázni és nem Siófokon. Ezért sokkal jobb eredményt érhetünk el, ha pontosabb kulcsszavakat használunk.

Ne féljünk a hosszabb kulcsszavaktól. Például a „ szauna siófoki hotel” már egy nagyon jó kulcsszó lehet, hogy pont annak jelenjen meg a hirdetésünk, akinek szeretnénk. Túlzásokba se essünk, mert a túl hosszú kulcsszavakra már annyira kevés lesz a keresők száma, hogy a hirdetésünk minimális eséllyel fog megjelenni.

A Google visszasorolja a hirdetésedet, ha rossz kulcsszavakat használsz. Látja, hogy megjelenik a nézelődőnek, de nem kattint rá. Ezzel azt a jelet adja a Google számára, hogy ez egy rossz hirdetés, ő nem erre volt kíváncsi.

Nem csak az Ads fiókban kell jól beállítani a kulcsszavakat, de a landoló oldalon is! A Google robotok azt is figyelik mennyire releváns az oldalad. Ha túl hamar visszakattint a böngésző az oldaladról, az annak a jele, hogy bizony nem azt kapta, amit te megígértél a hirdetésedben.

Ezért fontos az is, hogy a hirdetés csoportjaidat külön kezeld. Ne akarj mindent egyszerre eladni egy hirdetéssel! Minden termékcsoportra vagy akár termékre külön hirdetést kell elkészíteni.

A Google ezt és még sok minden mást figyel, rangsorol téged és ennek megfelelően ad egy kattintásra árat, ami aztán bármikor változhat. Az Adwords fiók kezelés ára ezért sok tényezőből adódik össze a Google részéről is, a kérdés az te mennyit vagy hajlandó fizetni egy vevőért.

Adwords fiók kezelés ára

Az Ads ügynökség segít abban, hogy a legjobb árat hozd ki egy kattintásból. Korlátozza a költésedet egy beállítással, ha nem szeretnél többet költeni egy hirdetésre. A Google szakember nem csak költséghatékonyan beállítja neked a hirdetési fiókodat. Akár napi szinten kezeli, ha úgy látja korrigálni kell a hirdetéseket. Ezt sok esetben te saját magad nehezen tudod bevinni a napi munkafolyamatodba.

Nem kell félned attól sem, hogy a konkurenseid ráérős pillanatukba lekattintgatják a hirdetésedet. A Google robotjai már ezt is figyelik, észreveszik a gyanus jeleket és ilyen esetben nem vonják le tőled a kattintási díjat.

2. Adwords fiók kezelés ár, amit fizetsz az ügynökség felé


Az Adwords kezelés ára nagyban függ attól is milyen ügynökséget bízol meg ennek a feladatnak a kezelésével. Korábbi cikkünkben segítettünk kiválasztani a jó Ads szakembert. Ez az egyik fontos alapja annak, hogy a fiók kezelésünk jó árban legyen. Egy jó szakember a legtöbb pénzt hozza vissza a befektetésünkből.

Adwords fiók kezelés ajánlat

A legtöbb reklámügynökségnél az igény felmérés és tanácsadás ingyen van. Az első nagyobb díj az egyszeri kampánybeállítás, ami általában tartalmazza az alábbiakat:

   • ha volt már kezelve a fiókunk, akkor a meglévő beállítások felülvizsgálata, javítása
   • kampányok és hirdetéscsoportok létrehozása, ha kell a meglévők javítása
   • kulcsszó kutatás és az új kulcsszavak beállítása
   • új hirdetés szövegek megírása, ha szükséges a régiek átírása
   • képes hirdetések létrehozása
   • hirdetésbővítmények létrehozása
   • Google Analytics összekötése, beállítások elvégzése
   • Google Tag Manager összekötése, beállítások elvégzése
   • Konverzió mérések beállítása, tesztelése
   • Remarketing, dinamikus remarketing beállítása és tesztelése
   • Finombeállítások a fentiekhez kapcsolódóan

Ez az egyszeri kampánybeállítási díj általában 50 000 Ft+ÁFA ártól indul.

Ezután az Adwords fiók kezelés ára függ attól, hogy mekkora költségkerettel dolgozik az ügynökség. Havi szinten számítani kell legalább 50 000 Ft+ÁFA árra. Az Ads hirdetéseket minden hónapban ellenőrizni kell. Például, hogy megfelelően állítottuk-e be a célzást, jók-e a kreatívok. Kulcsszótisztítást végezni, szükség szerint új hirdetés csoportokat létrehozni és a többi.

Ezen felül javaslatot ad a marketing ügynökség, hogy milyen formában lehet még javítani a hirdetéseket. Például kereső optimalizált szövegírás a landoló oldalakra, Google Cégem fiók létrehozása, kezelése stb.

Sok apró részlettől függ, hogy mennyibe is fog kerülni számunkra egy Ads fiók kezelés. A csomag ajánlatokba minden ügynökség általában belecsempészik pár ingyenes szolgáltatást. Érdemes több reklámügynökség ajánlatát kérni és mérlegelni számunkra melyik csomag a legkedvezőbb.

A Google Adwords fiók kezelés ára elsőre biztosan soknak tűnik majd, de ha egy jó csapatot választunk, akkor akár rövid időn belül visszahozhatja a befektetésünk árát.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista