Kulcsszavak finomhangolása keresési kifejezések segítségével

Számos módja van annak, hogy hatékonyabbá tedd a hirdetéseidet. Most bemutatok Neked egyet ezek közül. Ebben az esetben a keresési kifejezések segítségével fogjuk finomra hangolni az AdWords hirdetéseidet.

Keresési kifejezésekből kizáró vagy hozzáadott kulcsszavak.

A teendőd a következő. Lépj be az adott kampány, adott hirdetés csoportjába. Kattints a bal oszlopban a kulcsszavak menüpontra. Itt az alábbi képpel fogsz találkozni, ahol a keresési kifejezésre kell rányomnod. Az idő intervallumnál állítsd mindigre (vagy, ha már elvégezted ezt a feladatod, akkor arra az idősávra, amikor nem nézted át a kifejezéseket), hogy lásd az összes kifejezést.

Keresési kifejezések

Ha ezzel megvagy, akkor kattints a letöltés gombra, így egy Excel táblázatban megkapod a kifejezéseket. Kezd el átnézni a szavakat annak függvényében, hogy milyen hatással van a vállalkozásod életére. Ha hasznos, akkor add a kulcsszavakhoz, ha káros, akkor zárd ki.

Amikor összetett kifejezésekkel találkozol, akkor érdemes idézőjelbe tenni a kiválasztott szavakat. Ez azért fontos, mert ilyenkor az AdWords egységként és nem külön-külön kezeli őket. Ezzel elkerülheted  azt a hiba lehetőséget, hogy olyan szavakat zársz ki, amik valójában fontosak számodra. Például, egy mátrai hotel számára a balatoni keresések irrelevánsa, ezért az erre vonatkozó szavakat érdemes betenni a kizáró kulcsszavak közé. Azonban, ha idézőjel nélkül teszed be, akkor külön értelmezi a kifejezéseket, így ezzel a hotel szót is kizárhatod, amivel megsemmisíted a hirdetéseidet. De, ha idézőjelbe teszed, akkor a mellette álló kifejezéssel (például egy balatoni hotel neve) együtt kezeli majd, így számodra haszontalan keresésektől szabadultál meg.

Miért érdemes ezt végig csinálni?

Mert így sokkal jobban körvonalazhatod a Google számára mit is akarsz mondani az embereknek. Ennek köszönhetően a hirdetésed relevánsabb lesz, több lehetséges ügyfél/ vendég/ vásárló előtt jelenik majd meg, így a befektetett pénz is jobban hasznosul.

Az AdWords hirdetéseket nem elegendő csak elkészíteni. Folyamatosan foglalkozni kell velük. Figyelni az eredményeket és mindent megtenni annak érdekében, hogy a Google a legpontosabb képet kapja a mondanivalódról. Ha te segítesz a Google-nek, Ő is segít majd Neked.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista