Offline hirdetés, még működik?

Az internet világában, amikor ez emberek naponta órákat töltenek neten vajon még értelme offline hirdetni? Az online hirdetések egyik nagy előnye, hogy viszonylag jól mérhetőek az eredmények, hiszen látjuk, hogy hányan nézték meg, kattintottak vagy konvertáltak. Egy offline hirdetés esetében ezt sokkal nehezebben ellenőrizhetjük le.

Persze ez sem lehetetlen, hiszen megadhatsz egy kupon kódot, amit felhasználhatnak. Vagy az üzletbe egyszerűen kikérdezheted a vásárlókat, hogy honnan hallottak rólatok, így azt is megtudhatod, hogy melyik marketing megoldásod működik a legjobban.

Vannak még offline eszközök? Működnek még?

Bár ez nem szorosan a témánkba vágó terület, de azt gondolom, hogy lesz, akiknek érdekes lesz ez a cikkünk is. Online marketing szakértőként azt gondolom, hogy ezek a megoldások manapság a legjobbak, de lehetnek esetek, amikor a két területet hatékonyan kombinálhatjuk.

Szórólapok

Azt hiszem ez az „ősi” megoldások között van, ami már jóval az internet elterjedése előtt használatban volt. Nem tudom, hogy emlékszel e de 15 évvel ezelőtt minden nagyobb forgalmú csomópontnál állt egy vagy több szórólapozó, aki a megbízója kis cetlijeit osztotta ezerszám naponta. Sajnos a közeli kukák is ezekkel a lapokkal voltak, de mégis sok éven keresztül használták. Manapság már alig lehet szórólaposokkal találkozni, ami abból a szempontból mindenképpen áldásos, hogy nagyon alacsony volt a hatékonysága azzal szemben, hogy milyen sok szemetet termelt.

Offline hirdetés- Szórólap

Azonban ezt a megoldást is lehet kreatívan használni. Például, ha adsz minden vevőnek a boltban egy szórólapot egy egyedi kóddal, amivel ha regisztrál a weboldalon lévő nyereményjátékra, akkor nyerhet valamit. Ezzel kiválóan növelheted az adatbázisod, a weboldalad forgalmát és kombinálhatod az online és offline megoldásokat.

Óriás plakátok

Ez az offline hirdetési eszköz még nem kopott ki annyira a marketing eszközök közül, mint a szórólap, de már lényegesen kevesebb a felület, mint régen. Ennek az is az egyik oka, hogy az emberek gyakran útközben is online vannak. Amíg régen mindenki kifelé bámészkodott a busz ablakán, addig manapság lefelé bámulunk az okostelefonukra. Ezért ezek sem olyan népszerűek, mint régen.

Újság hirdetés

Régebben sok ingyenes magazin volt elérhető, a moziknál, aluljárókban. Mostanában ez sem divat, hiszen online minden információt megszerezhetünk. Sok újságnak már van online verziója is, azonban van olyan réted, aki számára még fontos, hogy érezze a frissen nyomtatott magazin illatát és lapozgathasson. Vannak olyan speciális területek, ahol érdemes a hozzá tartozó magazinban hirdetési felületet bérelni. Például egy esküvői magazinban egy esküvő fotósnak, egy horgász újságban egy horgász boltnak és így tovább. Az ezekhez hasonló esetekben érdemes számolni vele, de persze csak az online megoldások mellett.

Rádió

Ez eltér a fent leírt offline hirdetésektől, hiszen itt nem egy kézzelfogható hirdetésről beszélünk, hanem egy rádióban elhangzó néhány mondatról. Valamint a rádiók többsége manapság már online is elérhető, így ez egy vegyes megoldásnak mondható. Mivel a rádiók népszerűsége is visszaesett az internet előre törésével, így már ezek a hirdetések sem annyira népszerűek és hatékonyak, mint régen. Mivel az emberek egyre alacsonyabb figyelemmel hallgatnak rádiót is érdemes valamilyen nagyon nagyon egyszerű üzenettel készül. Vagy valami nagyon figyelemfelhívóval, hogy mindenki feltekerje a rádiót, amikor meghallja.

Offline hirdetés

Azt gondolom, hogy manapság az offline hirdetéseket érdemes kombinálni az online megoldásokkal, mert sokat javíthatunk az eredményeken.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista