About you reklám kampány elemzés

Van egy vállalkozás, amiről biztosan többet hallottál az elmúlt hetekben, mint bármi másról. Ez az új piaci szereplő, pedig az About You online webáruház, ami egészen formabontó lehetőségeket ígér a magyar piacon. Azt gondoltuk, hogy érdekes lehet egy kicsit megvizsgálni az About You reklám tevékenységét szakértői szempontból is.

Mit ígérnek?

Ez az új online webáruház azt ígéri a vásárlóinak, hogy a megvásárolt terméket elég utánvéttel kifizetni és, ha valamelyik termék nem tetszik, akkor ingyen vissza is viszik. 90 napos visszaküldés ingyen, gyors házhozszállítás és az utánvétes fizetés az, amivel szeretnék levenni az embereket a lábukról. Ezzel lényegében ötvözik az online vásárlás kényelmét a bolti vásárlás biztonságosságával. Bár az emberek egyre több nyitottságot mutatnak az online vásárlás iránt még mindig sokan félnek rendelni, hiszen nagyon macerás visszaküldeni a terméket, ha mégsem jó. Egyébként is sokkal könnyebb úgy kiválasztani, ha az ember megfoghatja az anyagát, láthatja a valódi színét vagy mintáját. Azonban úgy tűnik, hogy ez az új cég szeretné levenni ezt a terhet is az emberek válláról és biztosítani, hogy mindenki a saját otthonában próbálhassa fel a kiválasztott darabokat. Az alábbi reklámmal Te is sokat találkozhattál mostanában:

Az ígéret melletti életérzés

Manapság egyre komolyabb szerepet kap az ÉN központba helyezése. A reklámok egy jelentős része arra helyez komoly hangsúlyt, hogy az emberek egyre többet foglalkozzanak önmagukkal. Az számít, hogy TE kiegyensúlyozott, boldog, szép legyél, aki körül megáll a levegő, ha belép valahova és mindig a társaság szíve-lelke tud lenni (attól függetlenül, hogy nő vagy férfi a személy). Ezekben a reklámokban sugárzóan boldog szép fiatalok vannak, akik két kanállal habzsolják az életet. Mindig szuper stílusosak és persze szabadok.

Ki ne akarna ilyen lenni? Ki ne akarna ehhez a közösséghez tartozni? Ezek a reklámok azt éreztetik az emberekkel, hogy ha az Ő termékeiket választod, akkor Te is ehhez a réteghez tartozol majd. Te is mindig boldog, egészséges, fiatalos, vagány, stílusos és szabad lesz.

Marketing szempontból nézve ez egy jó húzás

A jó marketing sokszor valóban nem csak ész érvekből áll (gyors kiszállítás, utánvétes fizetés…stb.), hanem egy hangulat értékesítéséből is. Azt gondolom, hogy ezzel nincs is semmi baj, amíg ez egy valós dolog. Amikor egy szállodának csodálatos kilátása nyílik a közeli hegyekre, ami nagyszerű háttér egy romantikus vacsorához, akkor ezt az életérzést érdemes átadni a célközönségek. Hiszen megfelelő időjárási viszonyok mellett neki is része lehet ebben a csodában. Vagy egy személyi edző bátran beszélhet az egészséges életmód előnyeiről, vagy egy fodrász a magabiztosabb megjelenésről. Ezek mind olyan dolgok, amik valóban az adott szolgáltatás velejáró (legalább is optimális esetben, hiszen a fodrász is elronthatja az ember frizuráját).

De társadalmi szempontból nézve…

Az, hogy az embereket manapság jobban érdekli a látszat és mások véleménye, mint valaha az nem egyenesen a divat és szépségipari vállalatok hibája. Sok más területnek is jelentős szerepe volt a kóros eltorzulásban. Azonban azt gondolom, hogy erre még jó erősen rájátszani nem etikus. Az About You egyenlőre nem lépte át azt a határt, ami emberileg nem értékelhet és reméljük, hogy nem is fogja.

A csapból is Ők folynak

Azért is döntöttünk úgy, hogy írunk néhány sort a marketing kampányukról, mert az elmúlt hetekben nem telt el úgy nap, hogy ne találkoztunk volna valamilyen csatornán a céggel. Ez persze azt is jelenti, hogy rengeteg pénzük van marketingre, amire azt lehet mondani, hogy így könnyű csinálni. Azonban kicsiben össze lehet hozni hasonlót. Például egy jó You Tube reklám számodra is jól működhet!

Itt azonban azt is meg kell említene, hogy számos rosszalló kommenttel találkoztam, ami a You Tube hirdetések gyakoriságát illeti. Bár negatív visszhangra minden reklám kampány esetén számítani kell, azonban ebben az esetben lehet egy kicsit megfontolnám ennek a területnek az újra gondolását. Nagyon jó, ha egy cég sokszor meg tud jelenni több felületen is, azonban egy bizonyos mennyiség után már zaklatásnak érzik az emberek, ezt a határt nem szabad átlépni.

Mit is gondolunk az About You reklám kampányáról?

Egy részről jó, hiszen nagyon sok területen megjelennek, számos celebet maguk mellé állítottak már, akik szintén nagy húzóerőt jelentenek a vásárló közönségnek. Az alábbi videóban láthatod, hogy jó pár ismert ember szerepel benne. Azt gondolom, hogy sok vállalkozás álmodozik egy ilyen reklám kampányról. Azonban egy picikét lehet érdemes lenne visszavenni a volumenből, mert ezt már van, aki zaklatásnak éli meg. Valamint reméljük, hogy képesek lesznek a fast fashion hangulatteremtés etikus oldalán maradni.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista