Kulcsszókutatás tippek

Az AdWords marketing egyik fontos eleme a kulcsszókutatás, hiszen ezek a szavak befolyásolják a kampányaid eredményeit. Ha jól választod meg őket, akkor sokkal több érdemi ügyfélhez jut el a hirdetésed és lényegesen kevesebb fals kattintás lesz. Na, de hogyan válaszd ki a megfelelő szavakat?

Milyen egy jó kulcsszó?

– Releváns a témában.

– Legyen rá elegendő keresés.

– Legyen rá valós esély, hogy bárki beüti a keresőbe.

De, hogyan találjuk meg ezeket a szavakat?

Még sok évnyi hirdetési tapasztalattal a hátad mögött sem mindig könnyű megtalálni a legjobb kifejezések. Érdemes a márka és cég nevet hozzáadni valamint a termék pontos nevét. Fontos, hogy az összetett kifejezéseket helyezzük „macskakörmök” közé, hogy véletlenül se zavarja össze a rendszert. Mire gondolok? Tegyük fel, hogy egyedi ékszereket készítesz, így minden darabnak vagy kollekciónak megvan a saját neve. Mondjuk, hogy az egyik kollekciódat Victoria álmának hívják. Ha ezt csak, így írod be, akkor a Victoria és az álma szavakra is megjelenik. Szóval akár a Victoria Secret reklámok mellett is megjelenhet. Ami még a jobbik eset, hiszen hasonló a célközönség. Azonban a Victoria cukrászdára irányuló keresésé esetén is ott lehet. Szóval sok benne a rizikó. Azonban nem szabad, hogy ez elriasszon az összetett a longtail keresőkifejezésektől, mert a tendencia azt mutatja, hogy egyre inkább ebbe az irányba tolódnak el a keresések.

Kulcsszótervező használata

A Google is próbál Neked segíteni, hogy minél jobb hirdetéseket készíthess, ezért létrehozott egy kulcsszótervezőt, hogy segítsen megválasztani a legjobb kifejezéseket. Hol találod a kulcsszótervezőt?

Lépj be a fiókodba, menj az Eszközök és beállításokra és a Tervezés menüpont alatt megtalálod a Kulcsszótervezőt.

Kulcsszókutatás

Ha új kulcsszó tervezését választod, akkor be tudod írni a szolgáltatásod elnevezését és megadhatod az érkezési oldalad címét. Ha beírsz néhány kifejezést kapsz egy listát, amiből ötleteket meríthetsz. Ezt az eszközt a versenytársak megismerésére is használhatod. A saját URL-ed helyett add meg az övéket, így láthatod, hogy nagy valószínűséggel Ők mely kulcsszavakat használják. Így azt is tudhatod, hogy milyen versenybe érdemes belemenni vagy mire nem gondolnak majd a többiek. A konkurencia ismerete legalább olyan fontos, mint a célközönségé.

Keresési kifejezések vizsgálata

Ha szeretnéd még tovább pontosítani, hogy mikor jelenjen meg a hirdetésed, akkor érdemes átnézni a keresési kifejezéseket. Böngészd végig őket és válogasd ki azokat, amik nem fontosak számodra és nem szeretnéd, hogy legközelebb megjelenjenek rá a hirdetéseid, majd add őket a kizáró kulcsszavakhoz. Ezt érdemes havonta 1x megcsinálnod.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista