Hogy mobilon is a csúcson legyél

Mint már az előző cikkemben említettem, az internet felhasználók egyre gyakrabban használják a mobiljukat internetezésre, éppen ezért nagyon fontos ezt szem előtt tartanunk a szöveges hirdetéseink feladásánál is. A szöveges hirdetéseink ugyanolyan formában jelennek meg a mobileszközökön is, mint az asztali gépeken, azonban külön beállítás szükséges ahhoz, hogy mind a két formátumban látható legyen.

Mi a különbség?

Bár ugyan olyan formátumban jelenik meg, a mobil eszközök kisebb képernyőmérete miatt érdemes más információkat előnyben részesítenünk. Mire gondolunk? Amíg az asztali gépeken nagyon jól működnek a hagyományos, szöveges hirdetések, addig a mobil eszközökön érdemes a hely és kapcsolati bővítményeket alkalmazni, mert ezek relevánsabb információkkal szolgálhatnak a mobilfelhasználóknak és a kapcsolatfelvételt is megkönnyítik.

A kiterjesztett szöveges hirdetések már automatikusan optimalizáltak

A hirdetések mobilra optimalizálása nélkülözhetetlen

Mobilra optimalizálni manapság fontosabb, mint valaha.

Amíg a régi hirdetés típust nekünk kellett mobilra optimalizálni, addig az új kiterjesztett szöveges hirdetések esetében a rendszer automatikusan elkészíti mind a két verziót. A kiterjesztett szöveges hirdetésekre idén januártól mindenkinek kötelezően át kellett állni, de a lehetőség már hónapok óta adott a felhasználóknak. Így a jövőben nem eshetünk abba a hibába, hogy megfeledkezünk erről a fontos beállításról.

A bővítmények jó hatással vannak a hirdetéseink rangsorolására

Mint már fentebb említettem, a Google a hirdetések esetében is rangsorol. A rangsor kiszámításánál a bővítmények pozitív hatással lesznek a hirdetésünkre. Ha két ugyanolyan témájú, ugyan úgy teljesítő hirdetést vizsgál, akkor azt fogja előrébb sorolni, amely relevánsabb hirdetésbővítménnyel rendelkezik.

Kicsit bonyolult?

Az AdWords hirdetések feladása nem egyszerű folyamat. Vagyis feladni nagyon könnyű, azonban hatékonnyá tenni már annál nehezebb. Nagyon sok szempontot és felhasználói szokást kell egyszerre szem előtt tartanunk ahhoz, hogy igazán jó eredményeket érjünk el és persze jó áron. Ha Te is szeretnéd maximálisan kiaknázni a lehetőségeket, de nincs időd profivá válni a témában, akkor nyugodtan keress meg, és segítek kialakítani a számodra legmegfelelőbb AdWords hirdetési kampányt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista