Adwords hirdetési stratégia új fiók esetén

Ads hirdetési stratégia tippek

Tartalomjegyzék:
Adwords hirdetési stratégia a tanulás szakaszában
Mi legyen a kampány célja?
Mit hirdess?
Milyen kulcsszavakra hirdess?
Milyen kulcsszó típusokat használj?
Milyen kulcsszóegyezési típusokat használj?
Új hirdetéscsoportok készítése szűkebb termékcsoportra vagy termékre

 

Mint sok más marketing eszköznél, úgy az Adwordsben is javasolt megfontolt hirdetési stratégiát felállítanod és követned. Ha úgy állsz neki, hogy semmi rendszer nincs a munkádban, akkor bizony gyorsan elveszted majd a fonalat és pénznyelő lesz az egyik legértékesebb hirdetési csatornádból. Megmutatjuk mi az az Adwords hirdetési stratégia, ami mentén elindulhatsz új hirdetőként.

Adwords hirdetési stratégia a tanulás szakaszában


Most nyitottad az Adwords fiókodat vagy még viszonylag új cipőben jár? Akkor az első Adwords hirdetési stratégia, amit megfogadhatsz az az, hogy lassú léptekben haladj. A leggyakrabban elkövetett hiba, hogy elindítunk egy hirdetést a cégünkre, webshopunkra és általánosságban jellemezzük azt a hirdetési szövegeinkben. A hirdetés landoló oldala pedig a főoldalunk lesz, mert azt gondoljuk onnan már úgyis eldönti a látogató melyik termékünket akarja. Ez a stratégia működhet egyes marketing eszközökben, de nem az Adwordsben! Ne akarjunk egyből mindent eladni, mert az nem fog menni! Ha jó a termék palettánk és a reklám büdzsénk is engedi, akkor ezt megtehetjük majd a jövőben, de nem a legelején.

Az Adwords pont arra van kitalálva, hogy már egy meglévő, pontosan megcélozható igényt kielégítsen. Igen ám, de új hirdetőként sokszor gondban vagyunk abban, hogy mit is keres a vevő és milyen kulcsszavakat használ a kereséshez? Ezért szükség van egy tanulási fázisra, ami a legelején akár napi szintű kontrollt igényel majd az Ads fiókban.

milyen kulcsszavakra hirdess?

Milyen a jó Ads hirdetési stratégia?

Mi legyen a kampány célja?


Sokan már itt elakadnak, hiszen egyszerre akár többet is kijelölnének, vagy egyből a legfontosabbat jelölnék, azt hogy értékesítsenek. Egy új kampány esetében azonban nem javasolt egyből az értékesítés opciót választani vagy a potenciális ügyfelek opciót. Amíg nincs elég rendelkezésre álló adat a fiókban, addig ezeket a stratégiai célokat engedjük el. Elégedjünk meg azzal, hogy webhelyforgalmat szeretnénk generálni. Ha pedig helyi boltot lokálisan szeretnénk csak reklámozni, akkor mindenképp válasszuk a helyi bolti látogatások és promóciók lehetőséget.

Elsőként egy keresési kampányt érdemes elindítani, ezért ezt is figyelembe kell venned mikor a célt választod ki. Úgy tudod megnézni, hogy egyes célok alatt milyen hirdetési kampányok indíthatóak, ha ráhúzod az egeret az adott kampányra. Ott látni fogod a felsorolást. Az adott Ads hirdetési stratégiában ez lesz az egyik fontos lépés, hogy keresési hirdetést indíts. Csak keresési hálózaton indítsd el, display-en ne. Ide majd a későbbiekben indíthatsz egy teljesen külön kampányt.

Mit hirdess?


És már jön is egy fontos kérdés: a kampány neve? Akkor most mit is akarsz hirdetni? Válassz ki elsőként egy termék csoportot vagy egy szolgáltatás csoportot az oldaladról. Például ha védőruházatot árulsz és van egy olyan termék csoportod, hogy védőcipők, akkor legyen ez a kampány címe.

Milyen kulcsszavakra hirdess?


Vedd végig az összes terméket ebben a csoportban és ezekre mind hirdess. Ha van offline boltod az nagy segítség, mert már tudod is a vevőid szava járását. Amikor bejönnek a boltba milyen kifejezéssel kérik a terméket? Mik azok a termék jellemzők amit a legtöbb esetben társítanak a termékeidhez? Ez lehet mondjuk szín, márka, méret és még sok más. Ha nincsen személyes boltod, akkor kérdezd meg telefonon az ügyfeleidet hogyan találtak rá az oldalra, vagy hogyan keresnék ők a Google-ben a termékedet. Ha már régebben végeztél kulcsszó kutatást az oldalad keresőoptimalizálásához, akkor az itt is hasznodra lesz. Az Adwords fiókban pedig találsz egy kulcsszó tervezőt is, ami megmutatja neked az egyes kulcsszavakhoz milyen keresési eredmények társulnak és új ötleteket is generál számodra.

Milyen kulcsszó típusokat használj?


Egy új fiók esetében az Adwords hirdetési stratégia egyik fontos eleme lesz, hogy egyszerű és összetett kulcsszóban is egyaránt gondolkodj. Mivel ez egy tanulási fázis ezért ez elején fontos szerepük lesz az egyszerű kulcsszavaknak. Ilyen például a „védőcipő” vagy „védőbakancs”. Ha ilyen kulcsszavakat is beleraksz a hirdetésedben akkor az elején nem csak, hogy meglódul a hirdetések megjelenési száma, de kiderítheted mások milyen kulcsszavakat tesznek a védőbakancs szó mellé. Ez pedig abban segít, hogy új értékes összetett kulcsszavakra lelj, amit aztán felveszel a keresési kulcsszó listádra.

Ads hirdetési stratégia tippek

Dolgozd ki a saját Ads hirdetési stratégiádat!

Milyen kulcsszóegyezési típusokat használj?


Pontos egyezés, kifejezés egyezés vagy általános egyezés? Örök dilemma. Az hogy éppen melyiket választod nagyban függ az Ads hirdetési stratégiádtól. Egy új fiók esetében szükség lesz kezdetben az általános egyezésű kulcsszavakra. Ezek a kulcsszavak nyitva hagyják a témát és ezért nagyobb számú tömegnek jelenik majd meg a hirdetésed. Akár egy nap alatt is nagyobb számban érkeznek majd keresési kifejezések a kampányban, amit ellenőrizned kell. Ebből ki kell válogatnod azokat a kulcsszavakat, ami nem jellemző a termékedre, szolgáltatásodra. Ezeket fel kell vinni a kizáró kulcsszavak listájába. Ami pedig nagyon is a termékedre jellemző kulcsszó, azt kifejezés egyezéssel és akár pontos egyezéssel is fel kell vinned a keresési kulcsszavakhoz. Itt viszont azokat válogasd ki, amire nagyobb számban érkezik keresés a Google-ből és még nem szerepel a keresési kulcsszavak listáján.

Csak egyszerű kulcsszavakat hagyj általános egyezésben, összetett kulcsszavakat ne. Tehát a védőcipő egy jó kulcsszó, de ha már a védőcipő ár összetett kulcsszót hagyod, akkor önmagában az „ár” szóhoz bármit társíthat a Google, például „bor ár” és az már egyből távol áll a te termékedtől.

A kampány elején a tanulási fázisban a pontos egyezésű kulcsszavakat még ne használd, amíg nem vagy biztos benne, hogy az egy jó kulcsszó és elegendő forgalmat hoz majd.
A keresési kifejezések listát rendszeresen figyeld és tisztítsd, hiszen itt sok olyan kulcsszó lesz az elején, ami viszi majd a pénzt, ha nem rakod tiltó listára időben.

Új hirdetéscsoportok készítése szűkebb termékcsoportra vagy termékre


Az első kampányodból leszűrhetted, hogy a termékcsoporton belül mik azok a szűkebb csoportok vagy akár termékek, amik nagyon keresettek. Ezt is a keresési kifejezések listában találod meg. Ha már fut pár hónapja a kampány, akkor biztosan elegendő adatod lesz.

Vegyük a korábbi példát. A védőcipőkre hirdettél. Itt nagy számban jött keresés női védőcipőre, könnyű védőcipőre, magas szárú védőcipőre, fehér védőcipőre és így tovább.
Ezeket mind-mind bontsd szét hirdetés csoportokra és tereld a látogatókat a releváns oldalra. Tehát aki eddig a védőcipők összes termékét látta a webshopban, de őt kifejezetten a fehér védőcipők érdekelték az nem biztos hogy végig görgeti és szűri a termékeket míg végül megtalálja ami neki kell. Az ő számára szükség van egy még relevánsabb hirdetési szövegre és egy még relevánsabb landoló oldalra. Így nagyobb eséllyel fog konvertálni.

Ha látod, hogy egyes konkrét termékedre is bőven érkezik keresés, akkor termék oldalra is indíthatsz hirdetés csoportot. Ez lesz majd igazán jó eredmény, amit el szeretnénk érni ezzel az Ads hirdetési stratégiával. Így pontosan azt kapja majd a vásárló a hirdetésben és az oldalon is, amit ő keresett.

Tehát egy új fiók esetén így tudod lemérni mire van igény, mire érdemes hirdetni és végül pontosan azokat a kulcsszavakat fogod használni a hirdetéseidben, amik a fizető vásárlókat hozzák majd.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista