Hogyan halásszuk el a konkurencia érdeklődőit GSP hirdetések segítségével

A GSP hirdetések (Gmail Sponsored Promotion) nagyon jó marketingeszközök, mégis kevesen használják. És van egy olyan opció benne, amit rettentően kevesen ismernek. Szeretnéd tudni, mi az? A lényege, hogy a segítségével elhalászhatod a konkurenciád érdeklődőinek egy részét. Na jó, valld be őszintén, most kiült egy kaján mosoly az arcodra.

Tapadj rá a konkurenciára GSP segítségével

Szeretnéd elhalászni a konkurencia érdeklődőit GSP hirdetések segítségével?

Hogyan nyúlhatod le a konkurens érdeklődőit?

Akkor tisztázzuk, hogyan is működik. A GSP-ben lehetőségünk van megadni a konkurensünk Domain nevét, és megcélozhatjuk azokat a Gmail felhasználókat, akiknek hírlevelet küldenek ki. A kiszemelt konkurensed minél erősebb email marketinget folytat, annál több vizet hajt majd a Te malmodra is. Ugye, hogy egy kicsit gonosz eszköz? Főleg, hogy ha belegondolsz, Te is lehetsz az a konkurens, akit követnek. De hát ilyen az üzlet, ilyen a marketing.

Hatékonyságát tekintve a keresési hirdetésekhez tudnám hasonlítani, ami azért elég jó hír. Mivel itt olyan emberekhez jut el a hirdetésed, akik érdeklődtek már egy hasonló termék vagy szolgáltatástípus iránt, így nem meglepő, hogy elég jó konverziószámokat lehet vele produkálni. Emellé már csak hab a tortán, hogy a kattintások ára jóval alacsonyabb. Amíg egy Search hirdetés kattintásának ára lehet akár 100-200 forint is, addig egy GSP hirdetésé átlagosan 5-15 forint.

Persze a GSP nem csupán erre való

Nyilván a GSP használata során nem muszáj elhappolnunk senki érdeklődőjét, ha esetleg ez valakinek már egy kicsit sok lenne. Ez csak egy lehetőség, amit a GSP hirdetések nyújtanak, és nagyon kevesen ismernek. A GSP hirdetés valójában az emberek Gmail fiókjában, a „Promotion” fül alatt megjelenő kis képes hirdetés, melyre ha rákattintanak, hírlevélszerűen megjelenik a kreatívunk. Majd az ebben található linkek tovább vezetik az érdeklődőt a weboldalunkra. Azonban itt adnék egy jótanácsot. Ha van rá mód, úgy alakítsd ki a hírleveled kreatív részét, hogy ott megtehessen mindent, amit elvársz tőle. Ez nemcsak azért fontos, mert így felhasználóbarátabb lesz a hírleveled, hanem azért is, mert a kifelé irányuló kattintások ára jóval magasabb lehet.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista