AdWords szószedet, hogy könnyebben eligazodj az útvesztőben

Ha AdWords hirdetés feladására adod a fejed, sok olyan kifejezéssel találkozhatsz, melyeket eddig nem ismertél. Ahhoz, hogy kezelni tudd a felületet, tisztában kell lenned bizonyos kifejezések pontos jelentésével. Ezért most egy szószedettel készültem Neked, hogy megismerhesd a legfontosabb fogalmak pontos jelentését.

AdWords szószedet, hogy könnyebben eligazodj az útvesztőben.

AdWords szószedet, hogy könnyebben eligazodj az útvesztőben.

 

Végső URL

Ez annak a weblapnak az URL-címe, melyre az érdeklődők a kattintás után megérkeznek. Ennek megválasztása is körültekintést igényel. Mindig tartsd szem előtt, hogy arra az oldalra irányítsd az érdeklődőid, melyben megtalálják azt az információt, melyről a hirdetésed szól.

 

Konverzió

Azt nevezzük konverziónak, amikor valaki a hirdetésre kattint, és egy olyan műveletet hajt végre, mely a vállalkozásod számára értékes. Ez lehet vásárlás, megrendelés, feliratkozás… stb. Ezeket a konverziókat érdemes rendszeresen követni, így megtudhatod, hogy egy adott hirdetés milyen hatékonysággal működik.

 

Napi költségkeret

Minden hirdetésedhez beállíthatsz egy költségkeretet, mely azt határozza meg, hogy azon a napon mennyit szeretnél költeni a hirdetésedre. Ha ez a költségkeret napközben kimerül, utána már aznap nem jelenik meg többet a hirdetésed.

 

Gyakoriságkorlátozás

Ezzel a funkcióval korlátozhatod, hogy a hirdetéseid hányszor jelenjenek meg egy felhasználónak a Display Hálózaton. Ezt beállíthatod egy adott hirdetésre, hirdetéscsoportra és kampányra is.

 

Hirdetésbővítmények

Ennek segítségével az üzletedről plusz információkat jeleníthetsz meg a hirdetésed mellett. Például a telefonszámod, címed vagy az üzleted értékelését. Ezekkel a lehetőségekkel sok esetben érdemes élni, hiszen olyan plusz információkat ad, mely segíti a potenciális ügyfeleid a döntéshozatalában.

 

Hirdetéspozíció

Ez azt határozza meg, hogy a többi hirdetés között hol helyezkedik el a tiéd. Ezt a hirdetés rangsor szerinti helye nevű képlettel határozzák meg, mely figyelembe veszi az ajánlatot, a céloldal minőségét, a bővítményeket és ezek várható hatását. Ezt a rangsorolást befolyásolja a szegmensedben az adott pillanatban dúló verseny is.

 

Kizáró kulcsszavak

Ezek olyan kifejezések, melyek megadásával azt üzened a Google-nek, hogy ne jelenítse meg a hirdetésed. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha valaki ezt a kifejezést írja be a keresőbe, akkor nem jelenik meg a hirdetésed, még akkor sem, ha számára releváns lenne.

 

Túlteljesítés

Ez azt jelenti, hogy a forgalmasabb napokon a Google valamelyest engedi túllépni a költségkereted, míg a gyengébb napokon nem használja fel a teljes összeget. Azonban a rendszer ügyel arra, hogy ne számítsanak fel több költséget, mint a megadott havi terhelési korlát.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista