AdWords bővítmények

A bővítmények segítségével olyan további információkat adhatsz meg a hirdetéseidhez, amik plusz okokat szolgáltatnak a felhasználóknak, hogy az adott vállalkozást válasszák. A hirdetések megnyitási és konverziós arányát általában több százalékkal növelik. Ebben a cikkben bemutatom Neked, hogy milyen bővítményeket használhatsz az AdWords hirdetéseidhez és melyik mire jó.

Azt azonban tudnod kell, hogy attól még, hogy megadsz egy bővítményt nem azt jelenti, hogy minden esetben meg is fog jelenni. Lássuk mikor jelennek meg a bővítményeid.

Valószínűleg a bővítmény vagy több esetén azoknak a kombinációja növeli a hirdetés teljesítményét.
Hirdetés rangsora és pozíciója elég magas a bővítmények megjelenítéséhez, mert csak egy bizonyos rangsor szerinti hely elérése után jelennek meg. Azonban a bővítményeket is figyelembe veszi a rangsor megállapításánál.

Helybővítmény

Ennek a segítségével a felhasználók könnyebben rátalálhatnak a vállalkozásod helyére, mivel a hirdetésed mellett megjelenik a címed, melyet egy térképen is láthatnak. Emellett megismerhetik a vállalkozásod viszonyított távolságát. A bővítményre kattintva további információkat tudhatnak meg.

Kiemelő bővítmény

A kiemelő bővítmény segítségével felhívhatod a figyelmet a különleges jellemzőidre. Ilyen lehet például az ingyenes házhozszállítás. Amikor a felhasználók a hirdetésedet látják részletes információkat kaphatnak a vállalkozásodról, termékeidről, szolgáltatásodról.

Adwords bővítmény

A Google-ben így jelenik meg a hirdetésbővítmény.

Hívásbővítmény

A hívásbővítmény lehetővé teszi számodra, hogy telefonszámot adj hozzá a hirdetésedhez, aminek a segítségével nagy mértékben növelheted a konverziós arányokat. Ebben az estben a felhasználók egy gombot fognak látni, aminek a megnyomása után felhívhatják a vállalkozásod. Ez azt jelenti, hogy így még könnyebben fel vehetik a vállalkozásoddal a kapcsolatot, így lényegesen nő a vásárlás lehetősége.

Itt lényeges megemlítenem, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy telefonszámot adj hozzá a hirdetésedhez. Ha ezt a hirdetés szövegében máshol próbálod elhelyezni az könnyen elutasításhoz vezethet.

Üzenetet küldő bővítmény

Enne a bővítményeknek a segítségével az emberek számára lehetővé válik, hogy közvetlen szöveges üzenetet küldjenek a vállalkozásodnak. Így már csak egy kattintás választja el Őket attól, hogy felvegyék veled a kapcsolatot és ajánlatot kérjenek, időpontot vagy információkat a termékeidről/ szolgáltatásaidról. Ezzel egy újabb lehetőséget biztosítasz a célcsoportodnak, hogy kapcsolatba lépjenek Veled.

Ez a bővítmény csak azoknak az embereknek jelenik meg, akik olyan készülékkel rendelkeznek, ami képes üzenetet küldeni és fogadni és a vállalkozásod is csak akkor használhatja, ha rendelkezik ilyen készülékkel.

Belsőlink-bővítmény

Ennek a segítségével további linkeket adhatsz a hirdetésedhez. Ezek a belső linkek a webhelyed bizonyos oldalaira mutatnak, és oda irányítják a felhasználókat. Ennek segítségével ez érdeklődőid sokkal gyorsabban juthatnak számukra fontos információkhoz, aminek köszönhetően lecsökkentheted a vásárlási döntés szakaszát.

A belső linkek a hirdetés alatt jelennek meg több módon, attól függően, hogy milyen eszközön jelenik meg a hirdetés. Egy hirdetéshez 2-6 linket adhatsz, de ha mobilon vagy táblagépen használod a hirdetést, akkor akár 8 darab is hozzáadható. Ebben az esetben forgóállvány szerűen jelennek meg a linkek. Ez azt jelenti, hogy egy sorban helyezkednek el és, ha a felhasználó gyorsan elhúzza az úját felettük, akkor válogathat közöttük.

Árbővítmény

Ebben az esetben a keresési hálózaton a felhasználók előtt maximum 8 kártyát jeleníthetsz meg, amiken az emberek megtekinthetik a különböző lehetőségeket és árakat. Ha itt rányom egy kártyára, akkor azonnal az adott termék vagy szolgáltatás oldalára juthat. Ez a bővítmény számítógépen és mobil eszközökön egyaránt megjelenik, ezért fontos, hogy olyan linkeket használj, melyek olyan weboldalakra visznek, amik minden eszközzel kompatibilisek.

Véleménybővítmény

Egy jó vélemény segítségével sokkal hatékonyabban nyerheted el az új érdeklődők bizalmát, így ez a bővítmény nagyon jó hatással lehet a hirdetésedre. Ebben az esetben a hirdetésed alatt megadhatsz egy vélemény idézetet. Természetesen ennek hiteles forrásból kell, hogy származzon.

Alkalmazásbővítmény

Ennek a segítségével egy alkalmazásra mutató linket jeleníthetsz meg a hirdetésed szövegében, amelyre ha rákattintanak, akkor letölthetik az alkalmazásod. Az egyik nagy előnye ennek a bővítmény típusnak, hogy így egyszerre teheted elérhetővé a weboldalad és az alkalmazásod.

Ez úgy jelenik meg, hogy a hirdetésed alatt látható lesz az alkalmazásodra mutató linked, miután rákattintott megjelenik számára az appod alkalmazás áruházbeli adatlapja, ahol lehetőségük van informálódni és letölteni.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista