Hogyan írj hatékony AdWords hirdetés szövegeket?

Ha már írtál rövid hirdetés szövegeket, akkor tapasztalhattad, hogy mennyire nehéz igazán jó szövegeket írni. Mindössze néhány szavad van arra, hogy minden fontosat elmondj, persze mindezt úgy, hogy közben érdekes, és frappáns vagy. Nem könnyű, igaz?

Az írás is egy készség. Persze mindannyian tudunk írni, de nem mindenki ugyan azon a szinten. Már az iskolában is próbálják ezt a készségünket a maximumra fejleszteni, hiszen rendszeresen iratnak velünk fogalmazásokat. Ez persze sokat segíts, és nagyban hozzájárul a későbbi képességeinkhez. De a fogalmazások (esetünkben inkább blog bejegyzések vagy cikkek) írása azért könnyebb feladat. Sokkal hosszabb helyünk van kifejteni, amit akarunk és a személyiségünket, céges imidzsünket is egyszerűbben belevisszük. Azonban a néhány szavas AdWords hirdetések esetében ez sokkal nehezebb. Lássuk, hogyan hozhatod ki mégis a legtöbbet a dologból.

Kezdjük az elején. Mindig legyen konkrét mondanivalója a hirdetésednek. Csak a vállalkozás létezését felesleges hirdetni, mert nagyon kicsi az esélye, hogy bárki veszi a fáradtságot, és végig böngészi a kínálatod. Viszont, ha kemping felszereléseket árulsz (ami ugye az imidzs hirdetésből nem derül ki), akkor már lehet rákattint a hirdetésre, hiszen éppen azt szeretne venni.
Ne akarj mindent elmondani. Ebbe a pár karakterbe nem lehet belesűríteni azt, hogy Te vagy a legjobb, a legolcsóbb, az elsők között voltál a piacodon vagy éppen, hogy sztárok esetleg világmárkák választottak már Téged. Ezek az előnyök, mind-mind külön célcsoportnak kedveznek, így aszerint válogasd meg őket. Minél konkrétabb vagy, annál hatékonyabb leszel.
Ne használj klisés kifejezéseket. „Egyedi”, „különleges”, „nélkülözhetetlen”, és talán a legeket is ide sorolhatjuk. Ezekkel az a baj, hogy mondanak valamit, de mégse. Mert azt bárki állíthatja, hogy különleges vagy a legjobb, de ennél sokkal jobb, ha elárulod, hogy miért. Például: „minőségi acél alapanyagból” –legjobb minőség, „12 órán belül házhoz visszük”- leggyorsabb. Légy konkrét és mond meg, hogy milyen valós előnyökre számíthat ahelyett, hogy klisékkel dobálóznál.
Ha egyszerűbben is tudsz fogalmazni, akkor ne használd a szakzsargon. Persze vannak esetek, amikor muszáj, mert csak úgy van értelme, de amikor csak lehetőséged van, inkább a közérthetőbb utat válaszd. Mindig gondolj bele abba, hogy ami Neked evidens, az nem biztos, hogy a hirdetés olvasójának is az lesz.
Ne az alacsony ár legyen a fő vesszőparipád, akkor sem, ha a piacon Te vagy az egyik legolcsóbb. Részben azért, mert a nagy olcsóság sokaknak a rossz minőséggel társul, másrészről pedig azért, mert ezzel azt sugárzod, hogy ez a legfőbb előnyöd. Ez pedig biztosan nem igaz. Valószínűleg nagyon jó minőségű szolgáltatást nyújtasz, vagy termékeket állítasz elő. Mond ezt el a hirdetéseidben is.

Az AdWords marketing egy bonyolult és összetett eszköz, de nem lehetetlen feladat jól használni. Minden profi mögött sok tanulás és még több tapasztalás áll. Te is ráléphetsz erre az útra, ha rendszeresen nyomon követed az írásaimat.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista