Google Adwords hirdetés szövegek

Ads hirdetési szöveg tippek

Tartalomjegyzék:
Kibontott és reszponzív keresési hirdetések
Kibontott szöveges hirdetés minta
Reszponzív keresési hirdetés minta
Az elutasított hirdetések okai

Korábbi blogbejegyzésünkben megmutattuk nektek, hogyan indítsatok el egy Adwords kampányt. A beállításokban eljutottunk addig, hogy felvettük a szükséges keresési kulcsszavakat. Ezután szükségünk lesz a Google Adwords hirdetés szövegek elkészítésére. Ezt továbbra is egy keresési kampánytípuson mutatjuk be.

Az egyik legfőbb szabály a hirdetési szövegeknél, hogy egy hirdetés nem hirdetés. Legalább 2-3 változatot kell készítenünk ahhoz, hogy lássuk mire figyelnek fel jobban a felhasználók. Sokakban felmerül, hogy akkor a Google Adwords hirdetés több költséggel jár majd, de ez nem így van. A hirdetési keretet kampányokra osztod szét. Egy kampány hirdetési kerete pedig a benne lévő hirdetés csoportokra oszlik szét azon belül pedig a hirdetési szövegekre. A Google versenyezteti a hirdetési szövegeket és azt jeleníti meg több alkalommal, amelyikre több kattintás érkezett. Tehát, ha azt látod, hogy egy-egy hirdetési szöveged jóval alulteljesít a többitől, akkor azt inaktiválhatod és készíthetsz egy újabb hirdetés változatot helyette. A hirdetési költséged ettől nem lesz több.

Kibontott és reszponzív keresési hirdetések.

A kibontott szöveges hirdetések mellett egyre nagyobb szerepet kap a reszponzív keresési hirdetés. A legjobb, ha létrehozunk 2-3 normál szöveges hirdetést és 1 reszponzív Adwords hirdetést minden hirdetés csoportunkban.

Google Adwords hirdetés

Meg fogjuk látni, hogy mennyivel jobb eredményeket hoz majd a reszponzív változat. Hogy miért? A Google Adwords hirdetésekben nehéz kitalálni mire figyelnek fel a vásárlók. Ebben a hirdetési típusban azonban több változatot írunk címre és leírásra egyaránt, a Google pedig összedobálja nekünk a hirdetést úgy, hogy az a lehető legjobb eredményt hozza. A másik előnye a reszponzív hirdetéseknek maga a reszponzivitás. Más megjelenést igényel egy hirdetés mondjuk asztali gépen és telefonon. A Google ezt a típust a lehető legtöbb formában meg tudja jeleníteni.

 

Kibontott szöveges hirdetés minta

 

Végső URL

Elsőként a végső URL-t kell megadnunk. Itt adjunk meg egy olyan linket, ahová szeretnénk, hogy a hirdetés vigyen. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem mernek termék oldalra vagy egy szűkebb kategória oldalra vinni egy látogatót. Egy hirdetési szövegben viszont képtelenség eredményesen hirdetni a weboldalunk összes termékét. A vevő egyszerre csak egy dologra keres rá a Google-ben. Az a kereső szó amit beír, arra kell kiszolgálni a vevőt. Tehát egy termékre vagy szűkebb termékcsoportra kell írnunk a hirdetésünket. Ennek megfelelően arra az oldalra kell majd irányítanunk, amiről a hirdetés szól. Semmilyen esetben sem vigyük a főoldalra a látogatót, hogy majd ő döntse el merre indul. Egyetlen eset engedi ezt meg, ha a márkára hirdetünk.

3 címsor

A kibontott szöveges hirdetésekben már megengedett a 3 címsor megadása, sőt erősen javasolt, de 2 címet kötelező megadni. Erre a három mondatra figyelnek fel leginkább a látogatók. Fontos, hogy akár ebből a három mondatból kiderüljön mit is hirdetünk. Szerepeltessük benne a fő kulcsszavainkat, esetleg a márkát. Írjuk bele a fő üzenetünket például, hogy hatalmas leárazást tartunk. Emeljük ki a termékünk, szolgáltatásunk jellemzőit, hogy miben másabb.

30 karakter áll rendelkezésünkre egy-egy címsorhoz, ezért sokszor szűkösek a lehetőségeink. Próbáljunk meg 2-3 szóban lényegretörően írni és ne törekedjünk arra sem, hogy kitöltsük a 30 karakter.

Útvonal megjelenítése

Az útvonal megjelenítése azért fontos, hogy megerősítsük a látogatót abban, hogy releváns oldalra érkezik. Itt a kötőjelen kívül ne használjunk más egyedi karaktert. A legjobb útvonal, ha leírjuk a kategória oldal nevét és a termék oldal nevét.

2 leírás

A leírásban kifejthetjük kicsit bővebben mit is reklámozunk. Írhatunk termék jellemzőket, határidőt, időpontot, árat, hogy miben vagyunk kiemelkedően jók. Mindenképp használjunk egy cselekvésre ösztönző mondatot is.

Ezután meg is volnánk a hirdetési szövegekkel. A jobb oldalon még vethetünk rá egy pillantást, hogy milyen formában jelenik meg a keresési találatokban. Ha jónak találjuk, akkor mentsük le. Ha szeretnénk még létrehozni újabb hirdetési szöveget, akkor kattintsunk a mentés és következő hirdetés létrehozása gombra.

Nézzünk egy példát a Moodo webshopján keresztül a kibontott szöveges hirdetésre.

Google Adwords hirdetés minta

Reszponzív keresési hirdetés minta


A reszponzívnál a végső URL-re és a megjelenített URL-re ugyanaz a szabály, mint az előzőnél. A címsoroknál és a leírásnál azonban szabadjára engedheted a fantáziád. Sokkal több lehetőséget kapsz, hogy különbözőkép fogalmazd meg mit is akarsz eladni. A reszponzív Google Adwords hirdetésben beírhatod akár ugyan azokat a mondatokat, amit a kibontott szövegesben megfogalmaztál. Ez mellé pedig írj több címsort és leírást. Használj szinonimákat és merj akár szlenget is beleírni. Például a nadrágot nem mindenki nadrágnak hívja, lehet az gatya is.

reszponzív hirdetés szövegminta

A reszponzív hirdetéseknél látsz a jobb felső sorban egy értékelést. Ez megmutatja neked, mennyire erős hirdetést készítettél és javaslatokat is ad hogyan javíthatsz rajta. Azért nem kell beleerőszakolni a 100%-ot egy hirdetésbe, de törekedj rá!

A Google Adwords hirdetések egy ellenőrzésen vesznek részt. Tehát, ha elmentettünk egy hirdetést és aktiváltuk, akkor az nem jelenik meg azonnal. A hirdetéscsoportban látni fogjuk az egyes hirdetési szöveg állapotát, hogy éppen ellenőrzés alatt van, el lett utasítva vagy jogosult. Az ellenőrzés lehet, hogy csak 5-10 percet vesz igénybe. Mindenképp térjünk vissza egy-két nap után és ellenőrizzük őket! Ha azt látjuk, hogy még ellenőrzés alatt áll, akkor írjunk a supportnak.

elutasított Adwords hirdetés

Az elutasított hirdetések okai


Előfordulhat, hogy a hirdetési szövegünket elutasítják. Ettől ne rémüljünk meg, sokszor elegendő egy apró változtatás és már jóváhagyást is kap.
A leggyakoribb hiba, hogy hatásvadász hirdetést írunk csupa nagybetűkkel és felkiáltójellel. A felkiáltójel nem javasolt egy Google Adwords hirdetésben. Akár le is tilthatják emiatt a hirdetésünket. Ami még gyakran előfordul, hogy levédett neveket, márkákat használunk. Ezt sajnos kénytelenek vagyunk törölni a hirdetésből, hogy megjelenést kaphasson.
A lényeg, ha elutasítást kap a hirdetésünk, akkor arról e-mailben kapunk egy értesítőt és az Adwords fiókban egészen pontosan láthatjuk mi az oka az elutasításnak.

A következő cikkünkben megtudhatod, hogyan tudod még feljebb pumpálni az optimalizálási pontszámodat egy-egy kampánynál. Megmutatjuk mik a hirdetésbővítmények és hogyan tudod beállítani. Figyeld a blogot és legyen még profibb Google Adwords hirdetésed!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista