Hirdetések finomhangolása keresési kifejezések segítségével

Számos módja van annak, hogy hatékonyabbá tedd a hirdetéseidet. Most bemutatok Neked egyet melyben a keresési kifejezéseket fogjuk felhasználni annak érdekében, hogy jobban körül írjuk a mondanivalónkat.

Kulcsszó optimalizálás keresési kifejezésekkel

Lépj be az AdWords fiókodba és válassz ki egy kampányt, és benne egy hirdetéscsoportot. Nyomj rá a bal oszlopban a kulcsszavak menüpontra. Itt az alábbi képpel fogsz találkozni, ahol a keresési kifejezésre kell kattintanod. Fontos, hogy az idő intervallumot mindigre , így az összes eddigi kifejezéssel találkozol majd, ami az adott hirdetéscsoporthoz tartozik. Amennyiben a jövőben rendszeresen elvégzed majd ez a feladatot elég lesz csak azt az idősávot átnézni, ami kimaradt. Az első alkalommal elég hosszadalmas lesz, de hidd el megéri.

keresési kifejezések az Adwordsben

Majd ez után kattints a letöltés gombra, így egy Excel táblázatban megkapod a kifejezéseket. Kezd el átnézni a szavakat annak fényében, hogy milyen hatással van a vállalkozásod életére. Ha úgy ítéled meg, hogy hasznos, akkor add a kulcsszavakhoz, ha pedig káros lenne, akkor zárd ki.

Abban az esetben, ha összetett kifejezésekkel találkozol, akkor érdemes idézőjelbe tenni a kiválasztott szavakat. Ez azért lényeges, mert ilyenkor a Google hirdetési rendszere egységként és nem külön-külön kezeli őket. Erre azért kell különösen nagy figyelmet szentelned, mert rossz eset a fontos kifejezéseket is kizárhatjuk. Vegyünk például egy pécsi hotelt, akinek a mátrai, balatoni keresések nem lényegesek, de hotel lévén nem kizárt, hogy ezekre is megjeleníti a Google. Ezért érdemes kizárni azokat a régiókat vagy akár hotel neveket, melyek bezavarhatnak a képletbe. De idézőjel nélkül adjuk hozzá a kizáró kulcsszót, akkor akár az egyébként értékes hotel kifejezést is kizárhatjuk, ezzel teljesen hazavágva a kampányunkat. Ezért mindig jól nézd meg és többször gondold ár, hogy mit és hogyan adsz a kizáró kulcsszavakhoz.

Miért csináld ezt végig rendszeresen?

Mert ennek segítségével hatékonyan körvonalazhatod a Google hirdetési rendszere számára a mondanivalódat és, ha jobban érti, akkor a megfelelő helyen jeleníti meg. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal több releváns ügyfélhez jut majd a hirdetésed.

Az Ads hirdetéseket nem elegendő csak elkészíteni, hiszen ez még nagyon kevés a sikerhez. Rendszeresen ellenőrizni kell az eredményeket és finomítani a folyamatokat. Ez a befektetett munka pedig látszik majd az eredményeken.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista