Minőségi weboldal szerepe az AdWords hirdetések életében

Jó hirdetést írni egy dolog és az általa generált eredmények egy másik. Egy AdWords hirdetés alig néhány mondatnyi szöveget tartalma, így azt sem várhatjuk el tőle, hogy önmagában képes legyen eladni egy terméket. Ezektől a hirdetésektől azt várhatjuk el, hogy felhívja a figyelmet a termékre vagy szolgáltatásra és kattintásra bírja az érdeklődőt. De a munka további része már azon az oldalon van, ahová az érdeklődő érkezik, ezért is fontos, egy minőségi weboldal.

Bár már egyre ritkábban találkozunk silány weboldalakkal, de még mindig lehet találkozni olyanokkal, amik 15-20 évvel ezelőtt egy sokkal kevesebb lehetőséget tartogatott magában, mint a maiak. Ez sajnos látszik is rajtuk. Nagyon kevés az információ, pixelesek a képek, lassan töltődik be és az oldalak száma is nagyon kevés. Egy szóval csak úgy van, mert valóban hasznos információkat nem igazán ad át!

Tartalom

Milyen egy minőségi weboldal?
Informál
Gyorsaság
Szép megjelenés
Mobilra optimalizált
Egyszerűen kezelhető
Azonban egy AdWords hirdetés után nem feltétlenül találkozik az egész weboldaladdal.

 

Milyen egy minőségi weboldal?

 

Informál

A legfontosabb, hogy minden szükséges információt átadjon, amire az érdeklődőnek szüksége van! Kellenek szép képek, megfelelő leírások, ha lehet még videók is. Érthető formában minden kérdést meg kell válaszolni, ami a célközönségedben felmerülhet! A tartalmakat folyamatosan bővíteni és aktualizálni kell.

 

Gyorsaság

Bár az elegendő információt neveztem meg a legfontosabbnak, azonban annak esélye sincs eljutni a célközönséghez, ha az oldal nem töltődik be elég gyorsan. Manapság már néhány másodpercnél tovább senki nem várakozik, ezért minden plusz másodperccel lehetséges ügyfeleket veszítesz majd el.

Szép megjelenés

Az, hogy mi a szép az relatív mindenkinek, így nem is lehet olyan weboldalt készíteni, ami mindenkinek egyformán tetszik. Viszont egy igényes weboldalt készíttethetsz, amivel megmutathatod a célközönségednek, hogy számodra fontos a minőség.

Mobilra optimalizált

Manapság a felhasználók többsége valamilyen mobil eszközről használja az internetet, így az is nagyon fontos, hogy a weboldalad ezeken az eszközön is jól jelenjen meg. A szöveg könnyen olvasható legyen, a gondok egyszerűen használhatóak. Manapság senki nem bíbelődik már nem reszponzív weboldalakkal.

Egyszerűen kezelhető

A gyors információ áramlás lényeges eleme, hogy a felhasználó gyorsan megtalálja, amit keres. Ehhez egy olyan weboldalt kell felépíteni, ahol az információk logikusan épülnek egymásra.

Azonban egy AdWords hirdetés után nem feltétlenül találkozik az egész weboldaladdal.

Arról sem szabad megfeledkezned, hogy az AdWords hirdetésekhez sok esetben érdemes landing oldalt készíteni. Persze vannak olyan hirdetések, amikor elegendő a termékoldalra vinni az érdeklődők, de van, amikor szükség van egy landing oldalra, mert a meglévő oldalak közül egy sem ad elegendő információkat. Egy jó landing oldalra is hozzávetőleg azok a szabályok vonatkoznak, amik egy jó weboldalra. Ezeken felül talán még azt említeném meg, hogy törekedjünk arra, hogy semmi ne terelje el az érdeklődő figyelmét.

Már írtunk egy cikket a landing oldalakról szóval, ha szeretnél többet megtudni arról, hogy milyennek kell lennie, akkor olvasd el azt az írásunkat is.

Egy minőségi weboldal manapság már nélkülözhetetlen egy sikerre vágyó vállalkozásnak, hiszen ez olyan, akár egy online névjegykártya. Ha a célközönség azt látja, hogy nem törődik ezzel a területtel, akkor az rányomhatja a pecsétjét az egész vállalkozásod megítélésére. Ráadásul a hibás működés vagy a hiányos információk elijeszthetik őket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista