Csak okosan a kulcsszavakkal!

Az AdWords rendszere lehet nagyon gazdaságos, de legalább annyira pénzpazarló is. Rosszul megválasztott kulcsszavak simán kihúzhat a zsebedből 40-50 ezret is úgy, hogy észre sem veszed. Hogyan akadályozhatod ezt meg? Olvass tovább és megtudod!

Az AdWords hirdetések legfontosabb elemei közé sorolhatók a kulcsszavak, hiszen ezek segítenek a Google-nek behatárolni, hogy kiknek jelenítse meg a hirdetéseket. Valójában egyáltalán nem könnyű megválasztani őket. Szem előtt kell tartani az általad kitűzött célt, meg kell próbálni a Google szemével nézni a hirdetést és a célközönség fejével gondolkozni. Ugye, hogy nem tűnik, olyan egyszerűnek?

kulcsszó használat

Általános vagy specifikus kulcsszavak?

Amikor valaki a hirdetései eredményeit nézi, azt szeretné látni, hogy nagyon sokszor jelent meg, az első helyen és rengetegen kattintottak rá. Ez teljesen normális, azonban érdemes meghúzni egy észszerű határt, mert van, hogy az ember csak ezekért a számokért és nem az eredményekért fizet.

Az általános kulcsszavak nagyon szép számokat képesek generálni, de sajnos van, hogy ez csak egy nagy lufi, mert nincs mögötte valós eredmény. Egy hotel nyári ajánlatánál a nyaralás kifejezés megadása rengeteg megjelenítést, és akár kattintást hozhat, azonban közelről sem biztos, hogy a jó emberektől. Mert nyaralni nem mindenki az adott térségbe szeretne menni, még akkor sem, ha a magyar tengerről van szó. Vannak, akik forróság elől a tengerhez vagy a hegyekbe menekülnek és ez nekik pont olyan nyaralás, mint a balatoni pihenésre vágyóknak.

Szezonban egy ilyen kulcsszóra rengeteg megjelenés és kattintás érkezhet, de jó eséllyel ezeknek egy jelentős része nem azt keresi, amit az adott hotel nyújtani tud. Ez pedig azt eredményezi majd, hogy kidobnak egy csomó pénzt az ablakon az eredmények meg elmaradnak.

Mi ebből a tanulság?

Jól át kell gondolni, hogy valójában milyen kifejezések lesznek az igazán hasznosak számunkra. Ha siófoki szálláshelyünk van, akkor a siófok nyaralás kifejezés már sokkal optimálisabb, mert kizárja az összes többi lehetőséget, ami nyaralás, de nem siófoki. Aki ide szeretne menni nyaralni, azt nem fogja érdekelni a tenger, a hegyek és Badacsony sem. Az ilyen jellegű pontosítás hatására biztosan kevesebb megjelenés és kattintás is lesz, mint a nyaralás kifejezés esetén, azonban ezek sokkal értékesebbek lesznek számodra, de a Google felé körülbelül ugyan annyit kell majd fizetned.

Az általános kifejezéseket el kell felejteni?

Vannak területek, ahol a nagyon általános kulcsszavakra hirdetés működhet. Például az LCD tévék esetén. Tegyük fel, hogy 10 éve ugyan azt a Tv-t használod, de elromlott, ezért szeretnél egy másikat. Azt már tudod, hogy LCD tévét szeretnél, de még pontosabb elképzelésed nincsen, hiszen eddig nem foglalkoztál a témával. Ezért beírod a Google keresőjébe, hogy LCD tévé. Erre a Google kiad Neked egy csomó webáruházat, ahol megvásárolhatod őket. A lista élén természetesen a hirdetések állnak. A találatok közül kiválasztod a legszimpatikusabbat, ahol megtekinted, miből tudsz válogatni, mit enged a pénztárcád. Ekkor már okosabb leszel, de még nem veszel. További webáruházak kínálatával is megismerkedsz, majd kiválasztod a legszimpatikusabb márkát és típust. Ezután már az új paraméterekkel keresel tovább. Itt már arra törekszel, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot és, ha ez megvan, akkor vásárolsz.

Akkor kiknek érdekesek az általános kifejezések?

Azoknak, akiknek elég hirdetési tőkéjük van, hogy a vásárlási szakasz legelején jelen legyenek. Meg persze elég jó az ajánlatuk, hogy esélyük legyen így is visszacsábítani az vásárlókat.

A jó kulcsszó megválasztása borzasztóan fontos, ezért mindenképp szentelj elegendő figyelmet ennek a munkának is!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista