AdWords szótár haladó szint

Egyszer írtunk már egy cikket, amiben összeszedtük azokat az alapvető fogalmakat, amelyeket mindenkinek ismerni kell, aki AdWords hirdetésekkel szeretne foglalkozni. Most egy kicsit magasabbra tesszük a lécet és készítünk egy olyan szószedetet is, amiben azokat a fogalmakat mutatjuk be, amik a rendszert már minimálisan ismerőknek érdekesek.

AdWords szótár

AdWords szótár

Adaptív hirdetések: az adaptív hirdetések úgy alakítják a méretüket, hogy az kitöltse a rendelkezése álló helyet. A megadott címsorok és leírások úgy rotálódnak, hogy az a legideálisabb legyen. A display hálózat szinte minden hirdetési helyéhez képes alkalmazkodni.

Általános egyezés: ennek a kulcsszóbeállításnak köszönhetően a hirdetés akkor is megjelenik, amikor valaki a kulcsszó egy változatát keresi.

Célzási módszer: a célzási módszerek határozzák meg, hogy kinek és mikor jelenjenek meg a hirdetések. Egy kampányban több célzási módszert is használhatunk.

Natív hirdetések: igazodnak azoknak az oldalaknak a színvilágához és formátumához, ahol megjelennek.

Remarketing: a remarketing segítségével azokat az embereket szólíthatod meg, akik már érdeklődtek a vállalkozásod iránt. Ezt a funkciót a Display hálózati kampányokban használhatod.

Szembetűnőség: ez az a szám, ami megbecsüli, hogy a keresési oldalon hányan fogják látni a hirdetést. Ezt befolyásolja a hirdetéspozíció és a hirdetésformátum. Ez a mérés elsősorban az átkattintási arányok (CTR) hirdetésformátumok hozzáadásakor vagy magasabb pozícióba kerüléskor történik.

Termékcsoport: ez a lehetőség arra szolgál, hogy rendszerezhesse a Google Merchant Center szolgáltatásban szereplő termékkészletet a Shopping-kampányokban. A termékcsoportokat az  Ads rendszerében rendelkezésre álló termékadatokból származó attribútumok használatával hozhatod létre.

URL paraméter: az URL-címekbe URL -paramétereket helyezhetsz el, így azok adatokat fognak gyűjteni a kattintásokról.  Ezek a paraméterek egy kulcsszóból és egy értékből állnak. Az URL-paramétereknek két típusa van: tartalommódosító paraméterek, nyomkövető paraméterek.

Unique Reach: azaz egyedi elérés egy kulcsfontosságú mérőszám, aminek köszönhetően megtudhatod, hogy mennyi egyedi felhasználót értél el a hirdetéseiddel. Azaz, ha egy felhasználó mobilon és asztali gépen is látta a hirdetést, akkor az is csak egynek számít.

Te ismered ezeket a fogalmakat? Volt köztük, ami új volt? Akkor már megérte elolvasni a cikkez, igaz?

Ha hasznosnak ítélted az írásunkat, akkor érdemes tovább kattintanod, mert nagyon sok hasznos írással készültünk még. Jó olvasást és jó tanulást kívánunk! 😉

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista