Adwords kampány optimalizálás

Adwords hirdetések optimalizálása

AdWords kampány optimalizálás tanácsok

Mint minden marketing folyamatnál úgy itt is rendszeresen ellenőrizni és újragondolni kell az eredményeket valamint folyamatokat. Ezen cikkünkben szeretnénk néhány jó tanácsot adni ahhoz, hogy jobban tudd optimalizálni az AdWords kampányaidat.

Negatív kulcsszavak

Nagyon fontos, hogy a hirdetéseid csak olyan esetekben jelenjen meg, amikor az számodra valóban előnyös. Erről már többször írtunk, de biztosan fogunk is, hiszen nagyon fontos munkafolyamat. Szóval a negatív kulcsszó válogatásra azért van szükség, hogy a hirdetések ne jelenjenek meg olyan kifejezésekre, amik Neked nem fontosak. Van olyan hotel ügyfelünk, akinek a hirdetéscsoportjában olyan olyan szavakra is megjelentek a hirdetések, mint „állás”, „munka”, ‘időjárás”, „pincér munka”…stb. Ha nem adtuk volna meg ezeket a negatív kulcsszavak között, akkor jó eséllyel pénzt húztak volna ki az ügyfelünk zsebéből. Éppen ezért minden hónapban szánunk időt rá, hogy átnézzük a keresési kifejezéseket.

Földrajzi célzás

Egy lokálisan működő vállalkozás számára nagyon fontos, hogy csak abban a lokációban élő embereket szólítsa meg, akik valóban a célközönségében tartozhatnak. Egy Debreceni étteremnek nem fontos, hogy Sopronban is ismerjék. Persze nem hátrány, de azért pénzt ne költsünk rá. Szóval határozzuk meg, hogy milyen területen szeretnénk megismertetni a cégünket. Ezt is érdemes ellenőrizni, hogy valóban csak olyan emberekhez jutott el, akikhez szeretnénk. Ha nem így lenne, akkor a „A megcélzott helyen tartózkodó emberek elérése” beállítással ezen is változtathatunk. Akár bizonyos területeket ki is zárhatunk.

AdWords kampány optimalizálás

Kulcsszavak megválasztása

Nem csak a kizáró kulcsszavakkal kell rendszeresen foglalkozni, hanem a hozzáadott kulcsszavakkal is. Nem mindig könnyű meghatározni, hogy mik lesznek azok a kifejezések, amik valóban jól működnek majd, így nem árt néha kísérletezni egy kicsit. Találkoztunk már olyan kampánnyal, amikor csak egy rossz kifejezés 50.000 Ft-ot vitt el feleslegesen. Azt hiszem, hogy ez nem kevés tanulópénz, de egy kis plusz odafigyeléssel elkerülhető. Érdemes a hirdetés megjelenése előtt 1, 3, 5 nappal megnézni a kulcsszavakat és, ha kell az eredmények alapján újra gondolni.

Hirdetési szövegek tesztelése

Egy hirdetés nem elég. Mi minden új hirdetéscsoportban legalább három, de nem ritkán 4-5 hirdetést elkészítünk és az eredményektől függően néhány nap múlva a legeredményesebb 1-2-őt hagyjuk meg. Persze vannak esetek, amikor több hirdetés is jól működik, olyankor mindet hagyjuk futni, hiszen ami jó az jó.

Azonban azt is tudnod kell, hogy mit jelent a jó hirdetés, hiszen a sok kattintás még nem minden. Bár vannak esetek, amikor a kattintások is sokat jelentenek. Valójában Neked kell tudnod, hogy a vállalkozásod számára a kapott eredmények mennyit érnek és ezek alapján melyik hirdetés a legértékesebb számodra.

Költségvetés újragondolása

A folyamatos AdWords kampány optimalizálás azért is nagyon fontos, hogy ne ússzanak el a költségek. Ha rendszeresen felülvizsgálod a hirdetések teljesítményét, akkor csak azokat fogod futtatni, amelyek valóban jól működnek, így megspórolod azoknak a költségeit, melyek csak cammogtak a sikeresebbek mögött.

Alacsonyabb költségvetés esetén azt is érdemes átgondolni, hogy miket hirdetünk. Például nem érdemes általános kifejezésekre hirdetni, mert bár ezek is jól megalapozzák a későbbi eladást azonnali sikert csak ritkán hoznak. Azonban a speciálisabb kifejezések lényegesen ritkábban jelennek meg, viszont jobb az esélye a sikernek. Valamint a márka vagy cégismereti hirdetéseket is érdemes kerülni abban az esetben, ha csak kevés pénzt tudsz egy hónapban Ads hirdetésekre szánni. Próbálj meg inkább olyan hirdetéseket készíteni, amik konkrét szolgáltatásról vagy termékről szólnak, és ha több bevételed lesz, akkor jöhetnek a márkaismertető hirdetések.

Ha szeretnél még többet megtudni az Adwords kampány optimalizálásról, akkor kattints tovább ide!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista