Hogyan húzhat ki a zsebedből egy rossz kulcsszó 50.000-et?

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de nem lehetetlen. Sajnos! Egy rosszul megadott kulcsszó simán megszabadít akár több 10.000 Ft-tól is olyan gyorsan, hogy észre sem veszed. De, hogyan lehetséges ez?

Vannak azok  a kifejezések, amikre nagyon sokszor jelennek meg hirdetések, mert nagyon általánosak. Ilyen például az akció. Ha csinálsz egy kampányt, ahol az aktuális kedvezményedet szeretnéd hirdetni, akkor logikusnak tűnik az akció kifejezést is felvenni a kulcsszavak köz, hiszen ez gyakran szerepel a keresési kifejezések között. Igen ám, de nem csak a Te területeden vannak akciók. Lehet akciós egy bikini, egy autó, egy utazás vagy egy laptop is. És, ha önmagában megadod az akció kifejezést, akkor mind ezekre megjelenik majd, akkor is, ha Te egy szépségszalont üzemeltetsz. A kimutatásban majd egy nagyon szép számot látsz a megjelenéseknél és a kattintásoknál is, de sajnos a konverziók nagyon alacsonyak lesznek.

Mi kell a magas konverziókhoz?

A témánál maradva például jó kulcsszavak, melyek megfelelnek a kitűzött célnak, és bele látnak a Google valamint az érdeklődők elméjébe. A kulcsszavaknak körül kell írni a hirdetés témáját, de úgy, hogy azzal nem zár ki érdeklődőket és nem is vonz oda olyanokat, akik nem megfelelőek.

A kevesebb néha több

A kulcsszavak esetén érdemes inkább kevesebbet megadni (ez 5-10 darabot jelent), mert a túl sok kifejezéssel könnyen hibába eshet az ember.

Kizárni viszont a végtelenségig lehet

A kizáró kulcsszavakat a végtelenségig lehet kutatni és megadni (na jó, valójában „csak” 5000 darabot lehet egy hirdetéshez hozzáadni). Érdemes inkább ezen a vonalon finom hangolni a hirdetéseket, mert sokkal hatékonyabban terelhetjük őket a megfelelő irányba! A kizáró kulcsszavak kutatása esetén sokszor meglepődünk, hogy milyen felesleges kifejezésekre is megjelenítette a Google. Lehet, hogy ezek csak 1-2 megjelenés erejéig történtek, de lehet belőlük kattintás is, ami pénzkidobás lesz számodra.

Mi a konklúzió?

Az általános kifejezésekkel nagyon óvatosan kell bánni. Egy nagy hirdetési költségkerettel rendelkező vállalkozás megteheti, hogy a saját területén a vásárlási életgörbe legelején belépjen általános kulcsszavakkal. De, ha Neked vékonyabb a pénztárcád ezen a téren, akkor jobb a specifikus irányba elmenni, ami a kulcsszavakat illeti és a kizáró kifejezésekkel hangolni a hirdetéseket.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista