Black Friday kampány ötletek

Black Friday kampány ötletek

Tartalomjegyzék:
Tartsd be a Black Friday időpontját!
Tedd játékossá a Black Friday kampányt!
Kreatív Display és Remarketing Black Friday kampány
Milyen kedvezményt adjunk a Black Friday kampányban?
Ingyen kiszállítás
Ajándék a vásárláshoz

Nincs ötleted milyen Black Friday kampányt indíts az idén? Vagy egyáltalán nem is készülsz erre a napra?

A Black Friday kampány lassan olyan kötelező lesz, mint a karácsonyi kampány. Ha kimaradsz belőle, akkor nem is vagy igazi értékesítő. Persze máshogyan kell felkészülni erre egy globális nagy webáruháznak, és máshogy egy hazai kisvállalkozásnak. Egyáltalán hogyan lehetne versenyezni egy nagy webshoppal a Black Friday idején? Egy jó termékkel vagy szolgáltatással és egy furfangos kedvezménnyel biztosan megvan az esélyed, hogy téged válasszanak!

Adunk pár Black Friday kampány ötletet, amivel biztosan megmarad a nyereség és nem kell drasztikus akciókat indítanod. Azt is megmutatjuk neked, hogy ezeket a kampányokat hogyan hirdetheted sikeresen a Google Adwords fiókodban.

Tartsd be a Black Friday időpontját!

Egyre többen követik azt a stratégiát, hogy a fekete pénteket már nem csak azon az egy napon tartják meg, hanem kibővítik egy hosszabb időtartamra. Már van 1 hétig tartó Black Friday, és van novemberi Black Weekend egy hónapon át. Sőt, az Alzánál egész évben Black Friday van. Azért túlzásokba nem kell esni! Már lassan a vásárlók azt sem tudják pontosan mikor is van a fekete péntek napja.

Nyilván ezt a marketingesek azért tolták ki egy hosszabb időtartamra, mert a vásárlók nem képesek egy nap alatt bevásárolni és egy marketing kampány megszervezése nagyon sok energiát igényel, ami így egyetlen nap alatt nem hozta a várt eredményt. Ezért egy kisebb vállalkozásnak sem érdemes egyetlen napra megtervezni a Black Friday kedvezményt, de azt javasoljuk tartsunk be egy arany középutat. Javasoljuk, hogy a Black Friday kampányt tervezzük 3 napra vagy a fekete péntek hetére, tehát maximum 7 napra.

Így megtartjuk a sürgősség keltést a vásárlóban és nem megyünk az agyára azzal, hogy egész hónapban vagy akár egész évben a Black Friday szót kell hallgatnia.
Készítsünk elő tehát egy Black Week-et vagy egy Black Weekend-et!

Tedd játékossá a Black Friday kampányt!


Ne arra törekedj, mint a nagyok, hogy tömeges termék akciókba kezdesz! Egyrészt ez egy nagyon időigényes munka egy kisvállalkozás számára. Másrészt pedig nem tudunk az árban versenyezni velük, úgy hogy az nekünk is megérje.

A megtévesztő akciókról pedig ne is beszéljünk! A vásárlók is már rég átlátnak a trükkökön, amit a fekete péntek idején még mindig sok webshop bejátszik. A Black Friday előtt felemelik a termék árát, majd ezt akciózzák le a kampány ideje alatt az eredeti árra. Nem csak az időnket töltjük ezzel, de még negatív hírnevet is keltünk magunknak, ha ilyen kampányba kezdünk.

A fekete pénteket inkább tegyük játékossá! Az Opti Monk-nak például van egy felugró pop up-ja, amin egy szerencsekerék van. Ezt a szerencsekereket megpörgetheti a látogató, ha megadja az e-mail címét és garantált Black Friday kedvezményben részesül. Ezt a felugró ablakot elkészíthetjük Opti Monk nélkül is elég sok variációban. A legtöbb weboldal esetében beállítható egy belépés előtti oldal, vagy felugró ablak.

Kommunikáljuk, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre és azonnal küldjük a csak feliratkozottaknak szóló egyedi Black Friday kedvezményt.
Ezt kommunikálhatjuk a főoldali bannerünkben is és készíthetünk egy landoló oldalt egy feliratkozás űrlappal. A landoló oldalt borítsuk fekete-fehér design-ba. Erre a landoló oldalra készítsünk egy Google Adwords kampányt.

Kreatív Display és Remarketing Black Friday kampány


A fekete pénteket vizuális hirdetésekkel tehetjük még hatásosabbá. Készítsünk kampányt azoknak a látogatóknak, akik korábban jártak az oldalunkon és legalább 2 oldalt megnéztek. Tegyük bele a közönségbe azokat is, akik a weboldal látogatókhoz hasonlóak.
Vigyük a hirdetésből az egyedi Black Friday landoló oldalunkra a látogatót, ahol fel tud iratkozni a hírlevelünkre az egyedi ajándékokért. Ezzel építjük az adatbázisunkat és új illetve visszatérő vásárlókat is szerzünk.

Milyen kedvezményt adjunk a Black Friday kampányban?

Ingyen kiszállítás


Egy kisebb webshop esetében már az is nagy kedvezmény lehet, ha ingyen kiszállítást adunk ajándékba. Ezzel biztosan megszólítjuk az összes vásárlónkat. Nem éri csalódás, hogy nem talált olyan akciós terméket, amit megvenne.
A webshopos vásárlások nagy része azért hiúsul meg, mert a vevő csak 1-2 terméket tenne a kosárba, amire nem szeretne szállítási díjat fizetni. Ez egy tökéletes alkalom, hogy az ilyen vásárlókat megszólítsuk! Készíthetünk kifejezetten olyan vizuális Black Friday kampányt, amin az ingyen kiszállítást hirdetjük.

Ajándék a vásárláshoz

Ajándék márka jelzett szájmaszk


A legaktuálisabb ajándék, amit most a Black Friday kampány keretében adhatunk az a fekete szájmaszk. Ha két legyet akarunk ütni egy csapásra, akkor ezt a maszkot reklámként is használjuk! Készíttessünk rá egy film nyomást vagy hímzést a márkajelzésünkkel egy ízléses elhelyezéssel és méretben. Tehát a legjobb egy fekete maszk fehér kisebb hímzéssel az oldalán vagy megfordítva a színeket. Fehér maszk fekete hímzéssel az oldalán. Nincs is ennél jobb offline reklám!

Black Friday ajándék ötlet

Adj ajándékba fekete márka jelzett szájmaszkot!

A vizuális Adwords kampányunkban mutassuk be ezt az ajándék maszkot, ami a járvány ideje alatt igazi érték mindenki számára. Adjunk ajándékba minden egyes vásárláshoz! A Black Friday kampány ideje alatt tegyük lehetővé, hogy ezt a maszkot külön is meg tudják vásárolni kedvezményes áron. Adjunk rá mennyiségi kedvezményt.

Ajándék karácsonyi szájmaszk

Karácsonykor nagyon divatosak a karácsonyi pulóverek, pólók és szinte minden termék ünnepi köntösben mutatkozik. Miért ne lehetne egy szájmaszk is karácsonyi mintás? Így még nagyobb értéket adunk az ajándékunknak, mert a vásárlónk továbbadhatja a szeretteinek karácsonyi ajándék gyanánt.
Ezt is reklámozzuk látványos vizuális Adwords hirdetésekben.

Black Friday kampány tippek

Adj ajándékot karácsonyi mintákba borítva!

Gondolkodhatunk azonban más ajándékban is, ami most érték lehet mindenki számára, vagy szorosan kapcsolódik a mi termékünkhöz. Adhatunk például karácsonyi csomagolásban kézfertőtlenítőt.

A lényeg, hogy ne unalmas termék leárazásokba gondolkodjunk, amivel csak az időnk meg. Úgysem tudunk minden terméket leárazni és így nem is tudunk minden vevőnkkel jót tenni a Black Friday kampány ideje alatt. Gondolkodjunk valami olyanban, ami sokak számára kedvező és vizuális Google kampánnyal elérhetjük, hogy felfigyeljenek ránk.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista