Így érj el sikereket Adwords ügynökség segítségével

a legjobb adwords ügynökség

Tartalomjegyzék:

Hogyan válassz megfelelő Adwords ügynökséget?
Lehet tesztelni egy Adwords ügynökséget?
Az Adwords követő kódok beállítása
Az Adwords szakember egy kicsit a termékünk szakembere is
A hirdetésbe elegendő összeget fektessünk be
Hirdessünk folyamatosan
Folyamatosan kommunikáljunk a hirdetést érintő változásokról
Kérjünk havi marketing kimutatásokat

Megfordult már a fejedben, hogy Adwords ügynökség segítségét kérd? Kételkedsz egy Adwords ügynökség munkájában? Megértjük! Itt két helyre fekteted a pénzed. A Google számára utalsz nem kis összegeket és az Ads ügynökség kasszájába.

A legtöbb vállalkozónak azonban szüksége van segítségre a Google hirdetési fiókban. A munka lehet eredményes egy Adwords ügynökséggel csak néhány tanácsot meg kell fogadnunk.

Hogyan válassz megfelelő Adwords ügynökséget?

Az első lépés, hogy próbáljunk már az elején profi ügynökség mellett lerakni a voksunkat. Szerencsére van bőven választási lehetőségünk, néha kicsit sok is.

Kérdezzük körbe a vállalkozó ismerőseinket, üzleti partnereinket ők milyen Adwords ügynökséggel dolgoznak együtt. Nincs annál jobb, ha kapunk egy megbízható forrást, ahol jók a tapasztalatok.
Nézzünk körül az interneten, hogy milyen marketing ügynökségek vannak a közelünkben. Nem feltétel, hogy a közeledbe legyen a reklám szakember, de a folyamatos munkához jól jöhet. A személyes találkozó a döntésben és a folyamatos konzultációban is előny lehet.
Nézzük meg az adott cég referencia munkáit. A weboldalán keressük ki milyen cégekkel dolgoztak már együtt. Akár egy telefonhívást is megér, hogy véleményt kapjunk.
A marketing cég weboldalát tüzetesen olvassuk át. Nézzük meg megkapunk-e minden fontosabb információt. Ha marad bennünk kérdés azt tegyük fel nekik telefonon.
Készítsünk táblázatot az összegyűjtött cégekről és rangsoroljunk.

Lehet tesztelni egy Adwords ügynökséget?


Az Adwords pont az a marketing eszköz, amit nehezen lehet egy gyors teszt alapján leszűrni, hogy eredményes lesz-e a közös munka. Ha teljesen új Adwords fiók kezelést kérünk, akkor időre van szükség az eredmények méréséhez. Legalább 3-4 hónap folyamatos hirdetés kezelés kell, hogy lássuk jó úton halad-e a közös munka. Tehát igen, lehet tesztelni egy Adwords ügynökséget. Azt viszont ne úgy tegyük, hogy 1 hétig fut a hirdetésünk, nincs eredmény és már dobjuk is a megállapodást.

Ha már van meglévő hirdetési fiókunk, csak váltani szeretnénk egy jobb Ads specialistára, akkor ez a folyamat kicsit lerövidülhet. Lehet, hogy egy hónap elteltével látni fogjuk a változást. Ez attól függ milyen beállítást kellett javítani az Adwords fiókba. Minden esetre legyünk türelemmel, ha letettük a voksunkat egy Adwords szakértő mellett.

Az Adwords követő kódok beállítása


Azt várjuk el egy Adwords ügynökségtől, hogy minden eredményről értesítsen minket. Szerencsére a Google Adwords fiókban, a Google Analytics-ben és a Google Search Console-ban nagyon sok adat kiszűrhető. Ezzel pedig visszaigazolást kapunk, ha jó ügynökséget választottunk. Ez viszont pontos beállításokat igényel.

Már a közös munka kezdetén be kell állítani a weboldalunk összekötését az Adwords-el, az Analytics-el és a Search Console-al is. Az oldalak használata ingyenes a Google részéről. A weboldalunk rendszergazdája lesz a legnagyobb segítség ebben, de a marketing ügynökség is részt vesz a folyamatban. Adjunk hozzáférést ezekhez az oldalakhoz az Adwords szakemberünknek a hatékony munkavégzés céljából.

Az Adwords fiókba be tudjuk állítani a megfelelő követő kódokat. Ez alapján pontosan tudjuk majd, hogy mennyien érkeztek a hirdetésből és mennyien vásároltak közülük. Az eredményekre azért számoljuk rá, hogy sokan rákattintanak egy hirdetésre, aztán később vásárolnak. Tehát a következő alkalommal már nem biztos, hogy a hirdetés útján kerül az oldalra a vásárló. Ő viszont már nem kerül a hirdetésből származó vevők listájára, pedig oda tartozik. Ha látjuk, hogy nő a bevételünk más forrásokból is, azt valamennyire betudhatjuk a fizetett hirdetés eredményének.

Ne álljunk neki úgy a munkának, hogy ezek a beállítások nincsenek meg. Így sosem fogjuk tisztán látni, hogy megéri-e az Adwords kampánykezelést kiszervezni.

Az Adwords szakember egy kicsit a termékünk szakembere is


Segítsük az Adwords specialistánk munkáját abban, hogy az elején átfogóan ismertetjük neki a termékünket vagy szolgáltatásunkat. Elmondjuk ki a célcsoportunk, milyen problémákra nyújtunk megoldást, miben vagyunk másak. Miért fontos ez? Gyorsabban és hatékonyabban tud majd dolgozni. Tudja majd milyen kampányokat indítson. Pontosan megírja majd a hirdetés szöveget. Pontosan tudja milyen kulcsszavak után kutasson és mire indítson hirdetést. Milyen kulcsszavakat zárjon ki. Milyen célcsoportot zárjon ki. És így tovább. Egy friss Adwords fiók kezelésében ez nagyon nagy segítség lesz majd. Az Ads specialistának valamennyire értenie kell a termékünkhöz.

Adwords ügynökség ára

A növekedéshez megfelelő befektetési összegre van szükség.

A hirdetésbe elegendő összeget fektessünk be


Egy Adwords kampány elindításakor tisztában kell lennünk azzal, hogy csekély összegből nem lehet eredményeket elérni. Persze az lenne a legjobb, ha milliókat költhetnénk reklámra. Viszont nem kell megijedni, itt nem erre gondolunk. Hallgassuk meg az Ads szakemberünket, hogy mit ajánl. Mennyi havi keretből lehet már szemmel látható eredményeket elérni. A hirdetési fiókunk is jelzi, ha alacsony a keret. Figyelmeztet, hogy túl kevés alkalommal jelenik meg a hirdetésünk. Legalább 2000 Ft napi keretet ajánl a Google. Tehát azzal számolnunk kell, ha elindítunk egy kampányt, akkor havi szinten legalább 60.000 Ft-ot bele kell fektetni. Ezen felül pedig az ügynökség díját is ki kell fizetnünk.

Hirdessünk folyamatosan


Az Adwords hirdetés nem úgy működik, hogy most pár hétig vagy hónapig hirdetek aztán szüneteltetem. Persze van olyan, hogy egy termék kifutó vagy nem aktuális. Ezeket a kampányokat le kell állítani, de helyettük újabb kampányokat kell készíteni. A lényeg, hogy folyamatosan hirdessünk. Csak így fogjuk majd látni hosszú távon, hogy megéri-e vagy sem. Ezzel pedig azt is teszteljük melyik termékekre kell fókuszt helyezni a jövőben. Elegendő adatunk lesz az előző hirdetésekből, hogy még jobbakat készítsünk.

Folyamatosan kommunikáljunk a hirdetést érintő változásokról


A hirdetés sikerességéhez hozzá tartozik, hogy az olvasó azt kapja, amire rákeresett. Előfordul, hogy egy hirdetési szövegben szerepel az ár vagy egy termék tulajdonság. Idő közben viszont ez változott. Mondjuk emelkedett a termék ára. Aki olvassa a hirdetést így becsapva érzi magát, ha nem ugyanazt az árat kapja, ami a hirdetésben szerepel. Vagy kifogyott egy termék a webshopból és hiába kattint a böngésző a hirdetésünkre, nem tudja megvásárolni. Ezért nagyon fontos, hogy a hirdetés kezelővel folyamatosan kommunikáljunk, ha változás történt a hirdetést érintő termékekben. Ezek pedig javításra kerüljenek a Google hirdetési fiókjában.

Adwords hirdetési eredmények

Folyamatosan mérjük az Adwords hirdetés eredményeit.

 

Kérjünk havi marketing kimutatásokat


Egy jó Adwords szakember tudja, hogy az eredményeket folyamatosan mérni kell. Így havi marketing kimutatások formájában ezt be is mutatja számunkra. Nézzük át és hasonlítsuk össze az előző hónapok eredményeivel. A Google Analytics oldalunkra mi is kukkantsunk rá. Nem igényel nagy szakértelmet és gyorsan kiderül, ha nagy gond lenne a számokban.

Ezeket a tanácsokat fogadjuk meg és bizonyosodjunk meg arról, hogy jó Adwords ügynökséget választottunk magunk mellé. Az Adwords kampány sikeressége a két szerződő fél együttműködő munkáján is múlik majd.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista