Miért jó nekem egy Google Ads ügynökség?

Google Ads ügynökség előnyei

Biztos megfordult már a fejünkben a következő kérdések valamelyike, ha cégünk jelen van az interneten:
Vajon jó-e ahogy kezeljük saját kezüleg a Google hirdetéseinket?
Vajon kell-e nekem egyáltalán hirdetni a Google Ads-ban?
Miért lenne jó, ha egy Google Ads ügynökségre bíznám?

Tartalomjegyzék:

Miért fontos a vállalkozásodnak a Google Ads?
Érvek, hogy felfogadj egy Adwords ügynökséget
Mit tudhat még egy Ads szakember?

Ez mind jogos kérdés, hiszen nem kis pénz elkezdeni és folyamatosan hirdetni a Google Adwords felületén.
Sosem felejtem el azt a hasznos mondást, amit akkor tanultam amikor a webáruházam nyitását terveztem.

„Egy weboldal egészen addig, amíg nem kezdjük el hirdetni olyan, mintha egy kis elhagyatott falu pincéjében lenne.”

Senki nem tud róla, pedig fent van a világhálón! Számomra ez egy meglepő tény volt.
Ilyenkor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy jó a termékünk, sehol máshol nem lehet kapni, biztosan rátalál a vevő. De hogyan, ha nem mondjuk el neki merre keresse?
Ezért kellenek a jól felépített SEO szövegek a weboldalon! A Google kereső robotjainak ezzel megmondjuk merre keresse a mi termékeinket. Erre építve pedig elengedhetetlen egy weboldal számára, hogy hirdessük a Google Ads-on keresztül.

Az elején azt sem tudod merre kezd a munkát, ez az egyik legnagyobb gond. Ha nem sorrendben haladsz, tömeges utómunkát szerezhetsz elsőként magadnak. Azután a Google reklám szakembereknek, akiknek átadod ezeket a feladatokat. Ha pedig több a munka vele az idődet és a pénzedet pazarlod.

Nézzük a legfőbb előnyöket miért lesz jó neked, ha egy szakembert, egy Google Ads ügynökséget bízol meg a weboldalad menedzselésével.

1. Átlátod majd mi szükséges pontosan egy weboldal reklámozásához.

A reklám ügynökség érthető példákkal prezentálja neked mi egy reklámozási folyamat menete. Mit miért tesznek és ezt mind hogyan fogják mérni, hogy a munkájuk biztosan eredményt hozzon.

2. Személyre szabott segítséget nyújt.

Felmérik az igényeidet és a termékre, márkára, image-re szabva összeállítanak neked egy reklám tervet. A Google hirdetés nem úgy működik, mint egy gyorsan összedobott apróhirdetés a helyi újságban. Itt felépített munkamenet van, amit egy ügynökség rutinosan összeállít a számodra.

Google Ads ügynökség elemzése

3. A szaktudásával időt spórol neked.

Órákat bújod a gépet, hogy rájöjj mit hol találsz a Google Ads hirdetési felületén és egyáltalán hogyan kezdj neki a munkának? Vagy már próbálkoztál hirdetéssel, akkor töprengsz hogyan javítsd a hatékonyságát? Ez idő alatt az Ads specialista villám gyorsasággal elvégzi ezt a munkát és feltornázza neked az optimalizálási pontszámot.

4. Nem csak hirdetésre használja a Google Ads-ot, hanem piackutatásra is.

Azon töprengsz mi lehetne az új terméked, szolgáltatásod? Mivel fejleszthetnéd a meglévő termékeidet, hogy jobban vigyék és elérd a teljes vevői elégedettséget? Az Adwords ügynökség ezt egyből tudja és egyszerűen kinyeri a Google hirdetéskezelőjéből.

5. Folyamatosan karbantartja a hirdetéseket.

Azt gondolnád, hogy elég pár órát rászánnod az idődből egy Ads hirdetésre és onnantól már csak a vevőket kell várni? Ez nem így működik az online hirdetések világában. Főleg nem a Google-nél, ahol milliárd apró részletet figyelnek a robotok, hogy a te hirdetésedet jelenítsék-e meg és milyen kulcsszóra.
Itt bizony szükséges a rendszeres kontrolling és kulcsszó tisztítás a jó hirdetéshez. A Google Ads szakemberek azt is mérik mennyire hatékony a hirdetési szöveg és tesztelik a különböző változatokat. Új keresett kifejezésekre indítanak hirdetéseket és még sok apró részletet észre vesznek, ami számunkra láthatatlan.

6. Megmutatja az elért eredményeket.

Az irodában bújod a diagramokat és azon filózol mi mit jelent és mik az összefüggések? Addig a reklám ügynökök megmutatják neked a legegyszerűbben milyen eredményeket értél el a hirdetésekkel. Érdemes-e továbbra is befektetni a google hirdetéseibe és mi hozhat még pénzt számodra.

7. Egy jó Google Ads ügynökség akár az összes marketing feladatunkat elláthatja.


Nem elég csak az Adwords hirdetésekre koncentrálni. Egy jól felépített Ads hirdetéshez szükség van elsősorban ahhoz, hogy a megbízott cég profi legyen a SEO szövegírásban. A hirdetés feladásnak ez lesz az első lépése, hogy a weboldalt áttanulmányozzák és releváns kereső optimalizált szöveget készítenek a landoló oldalnak.

seo szövegírás

A jól felépített landoló oldal után elkezdik felépíteni a Google hirdetést piackutatással és kulcsszókutatással. A 2020-as Ads szakemberek már jól értenek a hirdetési felületen belül minden hirdetési típushoz. Nem csak a keresési hirdetésekhez, hanem például a display, video vagy remarketing hirdetésekhez is.

Ahhoz pedig, hogy még sikeresebbek legyenek a hirdetéseink nem elég egyszer rászedni a nézelődőt, hogy kattintson az oldalunkra. Szükség van más reklámozási eszközök használatára is, hogy hosszú távon sok pénzt hozzon, akinek a kattintásárért már egyszer fizettünk.
Ezért egy mindenhez értő csapat leveheti a terhet a vállalkozásunk teljes marketing feladatairól.
Gondoljunk csak bele mennyi idő elmegy, hogy a saját Facebook oldalunkon kitaláljuk mit posztoljunk, milyen reklámszöveggel és milyen tagekkel. Ezt elkészíteni és mérni ráadásul akár napi szinten. Az az ügynökség, aki a Ads hirdetéseinket is kezeli az pontosan kinyeri azokat a termékeket és kérdéseket, amire a vevőink kíváncsiak. Így mindig érdekes posztokat tud készíteni a megfelelő kulcsszavakkal. Ez igaz a hírlevél marketingre is, ahol személyre szabott érdekes leveleket készít egy jó reklám ügynök.

A SEO szövegírás pedig nem csak a reklám landoló oldalán jöhet jól. Hosszú távon, ha azt szeretnénk, hogy minél kevesebb Adwords hirdetési költségünk legyen, akkor egy blog elindításában is gondolkodnunk kell. A kereső optimalizált cikkekkel előre tornázhatjuk magunkat a Google-ben anélkül, hogy fizetnénk a kattintásokért.

Egy jó Google Ads ügynökséget manapság már nem nehéz találni, nem kell messzire utaznunk érte. Érdemes áttanulmányozni az ilyen ügynökségek weboldalát. Milyen szolgáltatásokat ajánlanak és kérni tőlük egy személyes találkozót, hogy megbeszéljük mi is pontosan az igényünk.

Olvasd el következő cikkünket, ahol azt is bemutatjuk pontosan mit tud egy Google Ads szakember! Így könnyedén kiválaszthatod a megfelelő reklámügynökséget!

Az online értékesítésben egyre nagyobb konkurenciával találjuk szembe magunkat. Ezért ha versenyt akarunk tartani és akár az elsők lenni a Google világában, akkor nem érdemes sokat gondolkodni az Adwords specialista felfogadásán.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista