Mit tud egy jó Google Ads szakember?

ads kezelés árak

Napjainkban nem kérdés, hogy érdemes-e a Google-ben hirdetni. Enélkül már biztos a kiesésünk az online piac versenyéből rövid időn belül. Az viszont minden cégtulajdonos fejében megfogalmazódik, hogy van-e szükségünk Google Ads szakemberre és hogy mit tud egy Google Ads szakember, amit mi nem?

Korábbi cikkünkben elsoroltuk érveinket miért is lehet jó nekünk egy Ads ügynökség felfogadása. Azt hogy hogyan is ismerjük fel a jó Ads szakembert az már megint egy fontos kérdés.

2020-ban könnyű feladat lesz Google Ads specialistát találnod, hiszen egyre nagyobb szükség van a cégeknek erre a munkaerőre. Segítünk benne, hogy könnyedén felismerd számodra ki lesz a jó Google szakember a sok közül!

1. Felméri az igényeidet és a vevők igényét, nem a saját feje után megy.

Első lépésként biztosan kezdeményez egy személyes találkozót, ahol minél többet megtudhat a cégedről, a terveidről és az igényeidről.

A Google Ads szakember nem csak egy hirdetési szöveget ír meg a weboldaladról összeszedett a gondolatokkal. Ennél sokkal összetettebb munkát végez.

  • A termékedet vagy a szolgáltatásodat jól kell ismernie,
  • annak célcsoportját,
  • a céged erősségeit,
  • lehetőségeit és még sok más infót összeszed egy ilyen személyes találkozó alkalmával, ahhoz hogy eredményesen elkezdhesse a munkát.

2. A szaktudását érthetően prezentálja.

Az Adwords szakember a személyes találkozón nem kezd bele egy hosszú szakszavakkal teli monológba. Érthető nyelven példákon keresztül elmagyarázza neked pontosan milyen munkát végez és hogyan fogja mérni az eredményeket.

Mutat pár korábban elért eredményt, hogy fel tudjuk mérni a saját piacunkon milyen eredményeket tudunk majd elérni a Google Ads hirdetésekkel.

Google Ads szakember prezentáció

Mit tudhat egy Google Ads szakember?

3. Összeállít neked egy személyre szóló tervezetet.

A személyes találkozó után elkészít neked egy reklám tervet és egy árajánlatot. A Google hirdetést nem úgy kell elképzelni, hogy egy-két hirdetést elindítunk a hirdetéskezelőben. A jó Ads szakember egy komplett tervel áll elő, részfeladatokra bontja a hirdetést.

  • Szükség van elsőként egy kulcsszókutatásra, ami időigényesnek tűnik, de egy jó specialista ezt rutinból megoldja.
  • Célpiacot kutat, hogy tudja pontosan kinek hirdessen, milyen szűrőket állítson be a hirdetéskezelőben.
  • Felméri melyik termékcsoportokra, szolgáltatásokra hirdessen.
  • Ezután elkészíti a landoló oldal SEO leírását, hogy biztosan releváns oldalra érkezzen a nézelődő.
  • A landoló oldal leírását, a kulcsszókutatást és a frappáns reklámszöveget összemixelve ír egy ütős reklámhirdetést. Ezt megspékeli pár google trükkel pl. a hirdetésbővítményekkel, hogy biztosan a legfeltűnőbb hirdetés legyen mind közül.

4. A személyre szóló tervben nem csak Google Ads keresési hirdetés szerepel.

2020-ban nem elég, csak a keresési hirdetések között szerepelni, ennél már sokkal ravaszabb módszerek vannak a jó vevők bevonzására. Az Adwords szakemberünknek jól kell értenie és használnia az összes ilyen hirdetési módszert a Google-ben, hogy a leghatékonyabban hirdessen. Összeállít számunkra egy csomagot termékspecifikusan, hogy milyen felületeken kell megjelennünk.

Tegyük fel, hogy vibrációs trénert árulunk a webáruházunkban. Ezt a terméket legjobb videon bemutatni, hogy hogyan is kell használni, mennyit lehet tőle fogyni. Erre kifejezetten jók a Google videokampányai, ami például a YouTube nézegetése közben jelenik meg hirdetésként.

Vagy vegyük azt, hogy a weboldalunk címe olyan kacifántos, hogy a vevőnk nehezen jegyzi meg. Hiába kattint a hirdetésünkre és kerül az oldalunkra, ha éppen akkor megzavarják a vásárlásban később már nem talál rá az oldalunkra hiszen elfelejtette a nevünket. Ilyenkor a legjobb megoldás egy keresési hirdetésre remarketinget építeni. Aki a hirdetésből érkezett és elhagyja a weboldalad anélkül, hogy vásárolna, arról egy listát gyűjt a Google. Ennek a listának, már személyre szabottabb hirdetést készít a Google Ads szakemberünk és bizonyos időszakonként megjeleníti neki a hirdetést kreatív képek formájában. Dinamikus remarketingben pedig pontosan azt a terméket látja, amit már egyszer nézett az oldalunkon. Ez az egyik leghatásosabb Google fegyver, amit a jó Ads ügynökünk nem hagyhat ki az ajánlatból.

Érdemes megemlíteni a Google legújabb szerzeményét is. Újdonságának köszönhetően még nagyobb helyzetelőnybe helyezheti cégünket a Google Shopping. Az innovatív Adwords szakember már ezt is könnyedén kezeli. Biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő keresési kifejezésekre ott fognak virítani a termékeink fényképpel együtt a jobb felső sarokban a találati lista elején.

Sorolhatnánk még mennyi lehetőség áll rendelkezésünkre a Google hirdetéskezelőjében, ahhoz hogy a leghatékonyabban szerezzünk vásárlókat. Ezeknek mind speciális beállításai vannak, amit egy jó online reklám szakember kezelni tud.

Google Ads szakember

5. Nem csak a Google hirdetésekhez ért.

Egy Ads szakembernek nem kell feltétlenül erre a szakterületre specializálódni, sőt! Ahhoz, hogy átláthassa a folyamatot és gördülékenyen működjön a teljes reklám tevékenység a cégednek, ahhoz a legjobb ha egy személyben megtalálod azt, aki ért minden online reklám tevékenységhez.

Vegyük például azt, hogy a Google szakembered látja, hogy milyen keresési kifejezésekre keresnek rá a felhasználók. Maradjunk a vibrációs tréner termékünknél. A Google-ben mindenki arra kíváncsi mennyit lehet fogyni ezzel a termékkel. Ha rákattint a hirdetésünkre, akkor a termék oldalra érkezik, de ő még nem akar vásárolni. Ki akarja deríteni mennyit fogyhat és milyen gyorsan. Az Ads szakemberünk ezt látja és megkerülve az Adwords hirdetést máshogy próbálja meg elérni a vevőt, hogy vásároljon tőlünk. Elkészít egy SEO cikket, ahol minden érdekes információt leír a vibrációs trénerről, ami érdekelheti a nézelődőt. Jó esetben a keresőszavaknak megfelelően rátalálnak erre a cikkre, de hirdetésben is lehet ez a landoló oldal. Az érdeklődő elolvassa, meggyőzi a cikk. Az oldal alján talál egy képet a mi termékünkkel, rákattint és már nagyobb eséllyel vásárol, mint tudatlan korában.

Google specialistánk így könnyedén fel tudja építeni Facebook és hírlevél stratégiánkat. Tudja mire kíváncsiak az emberek a termékünkkel/szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

6. A kommunikáció nála az első helyen áll.

A hirdetéseket folyamatosan méri, korrigálja és erről tájékoztatást is ad. Így megbizonyosodhatsz róla, hogy jó helyen van a pénzed, a bevétel növekedésed hány %-ban származhat a hirdetésekből.

Ezek útmutatók, hogy miket figyelj meg mikor elkezdesz együttműködni egy Adwords szakival. Használja-e ezeket a fontos alapelemeket a közös munkában. Ha ez mind rendben van a végén úgyis teljesen megbizonyosodsz róla, hogy jó Google Ads szakembert választottál. A pénztárcád megadja a választ.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista