A hirdetésed sikere nem csak az AdWords-ön múlik

Az alábbi cikkem nem konkrétan az AdWords hirdetésekről fog szólni, mégis nagyon fontos témát boncolgat. Ahhoz, hogy egy AdWords kampány sikeres legyen, nagyon sok tényezőnek kell a helyén lennie. Kreatívan kell megfogalmaznunk a hirdetésünk szövegét, jól kell megválasztanunk a kulcsszavakat, a lokációt, a landing oldalt és még sokáig sorolhatnám. Azonban, hogy a hirdetések ne csak kattintásokat, hanem konverziókat is hozzanak, az oldaladnak is jó minőségűnek kell lennie. A hirdetésed sikere rajtad múlik!

Mitől jó minőségű egy oldal?

Elsőként a dizájnt említeném, hiszen ez az első benyomás, ami nagyon fontos. Amint valaki megérkezik az oldaladra az AdWords hirdetésed segítségével, azonnal szembesül az oldalad megjelenésével, amiből következtetéseket von le a szolgáltatásodra vagy a termékedre vonatkozóan is.

A következő lényeges momentum, amivel a látogatód találkozni fog, az az átláthatóság. Ha az oldalad logikusan épül fel, és könnyen el lehet igazodni rajta, az egy kellemes felhasználói élményt nyújt majd neki, aminek a hatására szívesen böngész majd a tartalmak között. Sőt, később is vissza fog térni.

A harmadik fontos szempont a szöveges tartalom minősége. Ha az oldalad könnyen emészthető, jól érthető, és a látogató minden fontos információt megkap, amire szüksége van, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy igénybe veszi a szolgáltatásod vagy megvásárolja a terméked.

Így lesznek a kattintásokból konverziók

sikeres AdWords hirdetés

A hirdetésed sikere nem csak AdWords-ön múlik

Magával a hirdetéseddel is elérheted, hogy nagyobb arányban vegyék- vigyék a terméked. Azonban, ha nincs mögötte egy jól felépített oldal, akkor hiába költesz AdWords hirdetésekre. Emellett nagyon fontos, hogy a hirdetésed céloldala szorosan összekapcsolódjon annak tartalmával. Ha a hirdetésedben egy perlátort szeretnél eladni, de a céloldalon a teljes csaptelepkínálatoddal találkozik, akkor azzal nem azt éred el, hogy csaptelepet is vesz majd, hanem azt, hogy perlátort sem.

Ingyenes céges weboldalak

Sok kezdő vállalkozás a mai napig elköveti azt a nagy hibát, hogy az online megjelenésén szeretne spórolni, és ingyenes weboldal-szolgáltató segítségével készíti el a céges honlapját. Ezek az ingyenes szolgáltatók nagyon jó lehetőséget nyújtanak a tiniknek és a hobbikertész blogoknak, de egy profi vállalkozásnak nem. Bár ezeket az oldalakat is lehet hirdetni a Google rendszerén keresztül, de semmiképpen ne számítsunk olyan sikerre, mint egy jól felépített egyedi weblappal.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista