5 tipikus hiba, amit lehet, hogy Te is elkövetsz a hirdetés szövegeidben

Az AdWords szövegeidben nem mindegy, hogy hogyan fogalmazol, milyen előnyöket mutatsz be vagy mennyi infót adsz át.Lássunk néhány általános hibát, amit nagyon sokan elkövetnek.

1.: Nem használsz bővítményeket

Valamiért a bővítményeket sokan nem merik használni pedig a segítségükkel plusz karaktereket kapsz, ahol tovább boncolgathatod a terméked vagy a szolgáltatásod. A legjobb lehetőséget erre a problémára a belsőlink bővítmények, a kiemelő bővítmények és a struktúrált kódrészletbővítmény  biztosítja. Ezek ugyan ott jelennek meg, ahol a hirdetésed szövege. Nagyon fontos, hogy ne ismételj, hanem egyedi szövegeket adj meg.

2.: Kulcsszóhalmozás

Nagyon fontos, hogy a legfontosabb kulcsszó vagy kulcsszavak is szerepeljenek a hirdetések szövegében azonban ez nem azt jelenti, hogy ezeket kell felsorolni. Nem egyszer találkozunk olyan hirdetésekkel, amikben nem is rendes mondatok szerepelnek, hanem a kulcsszavak vannak egymás után leírva. Ez sajnos se nem csalogató, se nem hasznos a célközönségednek.

3.: Nincs Call To Action

Nem csak az előnyöket kell sorolni, hanem felszólítani Őket a cselekvésre. Honnan tudhatná a célközönséged, hogy mit kell tennie, ha nem mondod meg. Egy hirdetés célja lehet az eladás, a telefonhívásra buzdítás, a feliratkoztatás vagy bármi, amit Te elég hasznosnak ítélsz.

4.: Nem tesztelsz

Még a legprofibb marketingesek sem tudják mindig 100%-ig biztosan megjósolni, hogy melyik szöveg, hogyan működik majd. Éppen ezért tesztelni kell a szövegeket és azt használni, ami a legjobban működik. Ezzel pénzt spórolhatsz, hatékonyabb lehetsz és még a célközönségedről is sokat tanulhatsz.

5.: A hirdetéseid a célközönségednek szóljon

Tudom, hogy néha nem egyszerű a célközönség fejével  gondolkodni de muszáj. A hirdetések szövegeit úgy fogalmazd meg, hogy azok a számukra fontos előnyöket ismertessék és ne azokat, amiket Te jónak gondolsz a termékedről vagy szolgáltatásodról.

De, akkor hogyan írj jó AdWords hirdetés szövegeket?

Eddig arról olvashattál, hogy mit ne csinálj, most pedig arról fogunk írni, hogy mit kell csinálnod.

Fogalmazd meg miben vagy jobb, mint a konkurencia

Vélhetően a Te területeden is jó pár cég tevékenykedik még, ezért Neked meg kell különböztetned magad tőlük. Mutasd meg az embereknek, hogy Te miben vagy jobb, mint Ők. A szövegeidben szerepeljen az az előny, amihez akkor jutnak, ha Téged választanak.

Figyelj a címsorra

A jó címsor ebben az esetben is nagyon fontos, hiszen biztosan ezt olvassák el elsőnek. Ha ez nem elég érdekes, figyelemfelkeltő vagy informatív, akkor biztosan nem kattintanak a hirdetésedre.

 Kisebb célközönség= nagyobb eredmények

Minél specifikusabb hirdetéseket tudsz készíteni annál elégedettebbek lesznek a felhasználók.  Ezt pedig akkor tudod megtenni, ha kisebb csoportokra bontod a célközönséged és kifejezetten Nekik írsz hirdetést. Az biztos, hogy több munka lesz vele, de a sikereken érezni fogod majd.

Mindig ellenőrizd a szövegeket mielőtt aktiválod

Jobb biztosra menni és többször átolvasni a szövegeket mielőtt közzéteszed, mert nagyon kellemetlen lenne, ha valamit rosszul írnál le benne és ezzel véletlenül félre vezetnéd a célközönséged.

 

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista