Két eszköz, melyek segítségével sok potenciális ügyfelet szólíthatunk meg

A keresési hirdetések hatékonyságát az RLSA funkció használatával tovább növelhetjük. De mi is az RLSA? Mikor érdemes használni? Mit érhetünk el vele?

Az RLSA segítségével a hirdetéseinket a már oldalunkra ellátogatók igényeihez igazíthatjuk, így visszacsábíthatjuk Őket a termékeinkhez, szolgáltatásunkhoz. Például, ha egy potenciális ügyfél vásárlás nélkül hagyja el  webáruházunk, akkor az RLSA remarketing listánk segítségével újra kapcsolatba léphetünk vele, és konverzióra buzdíthatjuk. Az ajánlat kialakítása, a kulcsszavak megválasztása és a hirdetésünk létrehozása során szem előtt kell tartanunk, hogy a mostani célcsoportunk már járt az oldalunkon és találkozott a termékeinkkel.

RLSA

RLSA ügyfélegyezés

Ennek a megoldásnak a segítségével a vállalkozásunk iránt már érdeklődőkhöz hasonló embereket célozhatunk meg. Erre egyelőre csak a You Tube és a Gmail szolgáltatásokon keresztül van lehetőség, hiszen ez a két csatorna van a Google tulajdonában, így csak az ide regisztráltakról rendelkeznek elegendő információval.

Kombináljuk a két lehetőséget

Míg ezzel a remarketing listáival a már oldalunkra látogatókat szólíthatjuk meg újra, addig az ügyfélegyezés lehetőséggel a hozzájuk hasonló potenciális ügyfeleket kutathatjuk fel. Éppen ezért nagyszerű a Google rendszere, mert a folyamatos innovációjának köszönhetően még soha nem volt ennyire egyszerű az érdeklődőinkhez hasonló célközönség felkutatása.

Manapság nincs más választásunk, csak naprakészet nyújtani

Ezek a lehetőségek is nagyon jó eszközök arra, hogy az emberek akkor és ott találkozzanak a hirdetéseinkkel, amikor igazán aktuális számukra. Ez manapság már elvárás. Amíg régebben elég volt egy érdekes hirdetést összedobni, addig ma már ez nagyon kevés. A rengeteg reklám miatt, amikkel napi szinten találkoznak, már megnőtt az ingerküszöbük és az igényeik is.

Mitől eredményes egy RLSA kampány?

Szólítsuk meg úgy az ügyfeleinket, hogy érezhető legyen: már korábban találkozott a termékünkkel, szolgáltatásunkkal. Kezeljük Őket régi ismerősként. Az eredményesség növelése érdekében megadhatunk számukra egy plusz kedvezményt, vagy felajánlhatunk egy akciót az őt érdeklő termékek kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista