Milyen legyen az AdWords hirdetésed szöveges része?

Az AdWordsben kevésbé jártas személy számára a hirdetés szöveges részénél található korlátozások könnyen feladhatják a leckét. Relatív kevés terület áll rendelkezésedre, hogy meggyőzd a potenciális ügyfeleid, így nagyon jól kell fogalmaznod. Ahhoz, hogy ez könnyebben menjen most néhány jó tanáccsal készültem Neked.

1.:Fogalmazz úgy, mintha hozzájuk beszélnél. Sokkal inkább mintha egy emberhez. Fogalmazz egyes szám második személyben. Így az olvasó úgy érzi majd, mintha kifejezetten vele hozzá beszélnél. És mint tudjuk a személyes kommunikáció sokkal hatékonyabb mintha tömegeket próbálnál megszólítani. Sőt! Ezt manapság már kifejezetten igénylik az emberek.

2.: Használd a kulcsszavaidat a szövegben. Lehet, hogy ez tovább nehezíti a munkád, de enélkül lényegesen rosszabb konverziós számokat várhatsz el a hirdetésedtől.

3.: Ösztönözz! Hirdetésedbe tegyél olyan plusz ajánlatokat, ami még ellenállhatatlanabbá teszi a terméked vagy szolgáltatásod. Ez lehet egy akció, kupon, garancia.. stb. Itt akár tudathatod is velük, hogy ez az extra csak a hirdetésből érkező ügyfeleknek jár, így még vonzóbbá teheted az ajánlatod.

4.: Legyen benne call to action. Mi az a call to action? Ez azt jelenti, hogy a szövegeddel meghatározod számára, hogy milyen cselekvést vársz el tőle. Ez lehet vásárlás, megrendelés, ajánlatkérés vagy bármi, amit Te hasznosnak ítélsz.

5.: Határozd meg a lejárat idejét. Ezzel is tovább ösztönzöd, hiszen így majd nem akar lemaradni a nagyszerű ajánlatodról és azt is látni fogja, hogy ez nem egy folyamatosan futó hirdetés, hanem naprakész lehetőséget kínálsz számára.

6.: Ne a terméked hirdesd, hanem annak az előnyeit. Valójában mindenki azt szeretné tudni, hogy egy adott termékkel vagy szolgáltatással milyen haszonhoz jut. Világíts rá, hogy miért pont téged válasszon, a Te termékeid vagy szolgáltatásaid miért jobbak, mi az a plusz előny, amihez csak rajtad keresztül juthat.

7.: Hass az érzelmekre is. Ha szeretnél egy ügyfelet meggyőzni, hatnod kell az eszére és az érzelmeire is. Az érzelmek hatására alakul ki benne a vágy a terméked iránt, de az esze győzi majd meg, hogy arra valójában szüksége van.

8.: Figyelj a helyesírásodra! A helyesírási hibák nagyon rossz fényt vethetnek rád. Csak gondolj bele, hogy ha Te egy olyan hirdetéssel találkozol, amit még csak át sem olvastak vajon meg mernéd venni az általa hirdetett terméket?

9.: Tesztelj! Hozz létre több féle hirdetés szöveget és a legjobban működőt tartsd meg. Lehet, hogy valamiről Te magad azt gondolod nagyon jól fog működni, de az emberek nagyon kiszámíthatatlanok, így könnyen érhetnek meglepetések.

10.: Minden hirdetésed szövegét a meghatározott célcsoport számára hozd létre. Amennyire csak tisztában vagy az értékeikkel és elvárásaikkal, annyira igazítsd hozzájuk a hirdetésed szövegét.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista