A kulcsszókutatás egyik fontos nagy kérdése

Mi a kulcsszókutatás egyik legfontosabb kérdése?

Két nagy kulcsszócsoporttal találkozhatunk, amelyek tapasztalataink szerint fejtörést okoznak a kezdő és sokszor még a haladó AdWords felhasználóknak is. Vannak általános és termékleíró kulcsszavak. Általános kulcsszónak számít például a gyerekcipő és termékleírónak a Szamos supinált gyerekcipő. Természetesen ez a kettő a két végletet képviseli, melyek között találhatunk átmenetet. A példánkból kiindulva a két kategória közé esik például a supinált gyerekcipő, ami szűkebb az egyszerű gyerekcipő keresésnél, de tágabb a Szamos supinált gyerekcipőnél, hiszen itt több márka termékét is megjeleníti majd a kereső.

Tudsz az ügyfeleid fejével gondolkodni?

Az általános kulcsszavak előnye, hogy nagyon sokan keresnek rájuk, és olcsóbbak a pontosabb termékleíró társaiknál. Segítségükkel nagy tömegekhez juttathatjuk el a hirdetéseinket, azonban kevesebb konverzióra számíthatunk belőlük. Amikor egy érdeklődő általános kulcsszóval kezd el keresni, a vásárlási döntés legelső szakaszában jár, ekkor még az sem biztos, hogy később lesz vásárlás. A termékleíró kulcsszavakra lényegesen kevesebben keresnek, azonban nagy előnyük, hogy több vásárlót képesek generálni. Mi ennek az oka? Az, hogy amikor egy fogyasztó már tisztában van a keresett termékkel, a márkával és a pontos paraméterekkel, akkor az utolsó lépés megtételére készül, hogy eldöntse, hol szerzi be a terméket.

Akkor most melyik a jobb?

Ebben a kérdésben nem lehet igazságot tenni, mert mind a kettő jó. Ezt főként az adott termék és a vállalkozás keretösszege határozza meg. Ha egyelőre csak kevesebb pénzt tudunk AdWords hirdetésekre szánni, akkor a leíró kulcsszavakat nagyobb hatékonysággal alkalmazhatjuk. Bár ők a drágábbak, mégis tőlük várhatunk több ügyfelet és ez által több bevételt, ami hozzá segít majd minket a növekedéshez. Ha bekövetkezett a várt fejlődés, érdemes befektetnünk az általános kulcsszavakra való hirdetésbe is, mert így sokkal szélesebb körben ismertethetjük meg termékünket vagy szolgáltatásunkat.

Mindig gondolkodj az ügyfél fejével. Ülj le a gép elé, és képzeld el, hogy Te milyen kulcsszavak segítségével kezdenéd a keresést, ha még csak az igény merült fel benned. És tedd is meg ezt a lépést! Aztán az így megszerzett információk segítségéve kutass addig, amíg el nem jutsz a saját vállalkozásodhoz. Az így megszerzett kulcsszavak nagyon nagy segítségedre lesznek a végleges lista összeállításánál.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista