Az adatközpontú hozzárendelés a legjobb számodra?

A hozzárendelési modellek segítségével jobban átláthatjuk, hogyan teljesítenek a hirdetéseink, és az ügyféljelöltek által megtett útvonalak is optimalizálhatóak. Több hozzárendelési modell közül válogathatunk, én ezek közül most az adatközpontú hozzárendelésről és az előnyeiről szeretnék néhány szót ejteni.

Ha elegendő adattal rendelkezünk, akkor ez a megoldás a legoptimálisabb számunkra, mert ennek segítségével kaphatjuk a legtisztább képet hirdetésünk hatékonyságáról. A hozzárendelés az oldalról származó minden konverzió esetén működik, azonban jelenleg a telefonhívás konverzió vagy az alkalmazásletöltések mérésére nem használható. Így ha ezeket is alkalmazzuk hirdetéseinkben, akkor más módszert kell választanunk, de minden más esetben nagyon jó mérőeszköz.

 

Az adatközpontú hozzárendelés az alábbi módszertan alapján működik

Kinek jó az adatközpontú hozzárendelés?

Az adatközpontú hozzárendelés módszertana és előnyei.

A kifinomult algoritmusok értékelik a különböző útvonalakat a fiókunkban (a konvertálóakat és a nem konvertálóakat is) a leghatékonyabb kapcsolattartási pontok meghatározásához. Az olyan tényezők, mint a nézettségi sorrend, a hirdetési interakciók száma és az egyes konverziós útvonalakon használt hirdetéselemek mind szerepelnek a megkapott eredményekben. Az algoritmusok a vizsgálat során összevetik a ténylegesen megtörtént és a lehetséges eseményeket, hogy így megállapíthassuk, mely kattintások a legfontosabbak a konverzióink szempontjából.

Milyen előnyökkel jár, ha ezt a módszert választjuk?

Az adatközpontú hozzárendelés használata számos előnnyel jár, hiszen gyorsan és egyszerűen alkalmazhatjuk, jól átlátható adatokat kapunk a segítségével, és nagyon rövid konverziós útvonalakat is mérhetünk vele. Használata során működik az automatikus ajánlattétel, akárcsak a többi hozzárendelési modell. Ezeken felül a konverziós útvonal összes állomását figyelembe veszi, így pontos képet kaphatunk hirdetésünk minden elemének hatékonyságáról.

 

A Medpex Németország egyik legnagyobb csomagküldő gyógyszertára, akik a DDA-ra váltás után 29%-os konverzió növekedést, és 28% konverzió csökkenést értek el.

A modell kiválasztásához minden esetben a saját egyedi igényeinket kell figyelembe vennünk. Nem biztos, hogy ami egy jó ismerősnél kiváló szolgálatot tett, az számunkra is a legjobb. A hirdetésink eredményeinek a pontos mérése nélkülözhetetlen a hatékony munkához, hiszen ezen számok alapján tudjuk csak meghozni a megfelelő döntéseket egy kampánnyal kapcsolatban.

Már többször szót ejtettem ennek a területnek a fontosságáról és annak az elhanyagoltságáról. Úgy érzed, nem rendelkezel kellő információval, hogy a vállalkozásodnak legjobb hirdetési kampányt alakítsd ki? Gondolom, hogy Te sem szeretnéd a saját károdon megtapasztani azt, amit én már hosszú évek alatt megtanultam. Ha szeretnél időt és pénzt spórolni, és mihamarabb elindítani egy hatékony AdWords kampányt, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, és kezdjük el a közös munkát mihamarabb!

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista