Online marketing során az offline konverziók mérése

Az online marketing szakértőknek az egyik legnagyobb kihívást az offline konverziók mérése jelenti. Ennek a kivitelezése mindig sok kreativitást igényel, de szerencsére az AdWords rendszere, már ebben is a segítségünkre van. Az alábbi cikkemben bemutatom, hogy hogyan.

Talán az lesz a legegyszerűbb, ha egy szemléltető példával kezdem, amivel bemutatok egy lehetséges megoldást az offline makro konverziómérésre:

A példa kedvéért vegyünk egy étrend kiegészítőket forgalmazó üzletet, akik rendelkeznek fizika és web shoppal is. Ahhoz, hogy az online hirdetés alapján tájékozódó majd a fizikai üzletben vásárlók számát is mérni tudjuk egy kis trükkre lesz szükségünk. Nos, számukra elkészítek egy hirdetést, melyben a fizikai üzletüket népszerűsítem, és ehhez létre hozok egy landing oldalt. ( Az érkezési oldalak fontosságáról, már egy előző cikkemben írtam, amit érdemes elolvasnod). Ezen az oldalon lehetősége van letölteni egy kupont, melyet, ha bevisz az üzletbe, akkor kap egy minta termékekből álló kis csomagot. Minden kupon egyedi kóddal rendelkezik, mely segíts összecsatolni a hirdetéssel, és számon tartani ki az, aki már élt a lehetőséggel és ki az, aki még nem. Az így kapott adatokat felvihetjük az AdWords rendszerébe, ezáltal teljes képet kaphatunk a mikro és makro konverziókról és a hirdetés teljes sikeréről.

Offline konverziók mérése

Offline konverziók

Nélkülözhetetlen az offline konverziók mérése

Mint már említettem az offline konverziók mérése egy elég bonyolult feladat, ami a fenti példából is jól látszik. Azonban e nélkül csak olyan mintha sötétben tapogatóznánk. Éppen ezért ha a helyzet úgy kívánja, a legjobb módszerek használatát kell latba vetnünk a legpontosabb eredmények begyűjtéséhez.

Mielőtt belevágnál egy AdWords kampány vagy csak egy hirdetés létrehozatalába mindenképp tájékozódj minél széleskörűben. Tudnod kell,  milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre és hogyan tudod a leghatékonyabban mérni az eredményeket. Szerencsére ezért nem kel messzire menned, mert a blogunkon rengeteg hasznos információt találsz, melyek folyamatosan frissülnek.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista