Már nincs sok hátra a You Tube 30 másodperces hirdetéseinek

Nem régen látott napvilágot a hír miszerint a You Tube 2018-ban megszünteti a 30 másodperces át nem kattintható hirdetéseit. Sok felhasználó nyilván örömtáncot járt a hír hallatán, de a cégvezetőknek és nekünk, marketing szakembereknek nincs okunk a vidámságra. Búcsút kell mondanunk a You Tube 30 másodperces hirdetéseinek.

Egy újabb nagyszerű eszköztől kell búcsút vennünk

Hamarosan megszűnnek a You Tube 30 másodperces hirdetései

30 másodperces hirdetéseinek

Nem is próbáljuk tagadni, hogy ez a hirdetési forma azok közé tartozik, amit az emberek kifejezetten utáltak, hiszen a kívánt tartalom előtt kénytelenek voltak még megnézni 30 másodperc reklámot is. Azonban ennek ellenére jó működött, hiszen ha valaki esetleg naponta többször is találkozott egy adott cég reklámjával, az biztos, hogy egy idő után felkeltette az érdeklődését. De ha más nem is, beleégett a tudatába a cég neve.

Azért aggodalomra nincs ok! Marad még lehetőség!

Szerencsére nincs nagy vész, mert bár a 30 másodperces reklámoktól egy éven belül el kell búcsúznunk, marad még bőven hirdetési lehetőség. A két kis tesója, a 20 és a 15 másodperces továbbra is elérhető lesz, át nem kattintható formában. Ezekkel szintén nagyon hatékonyan lehet hirdetni a You Tube videók előtt. De várhatóan egy még rövidebb formátum lesz a legnépszerűbb a következő évben. Lássuk, miért…

Rövidebb reklámokkal is lehet ugyanakkora a siker?

Bár továbbra is megmaradnak a 15 és 20 másodperces reklámok, azonban ha a felhasználókat kellene megkérdezni, hogy ha már át nem kattintható, akkor mit választanának, biztosan a 6 másodperces bumperekre szavaznának. Itt most felmerülhet benned a kérdés, hogy ennyi idő alatt is lehet-e hatékonyan hirdetni. Azt kell, hogy mondjuk, hogy ebben az esetben nagyon kreatívnak kell lennünk. 6 másodperc nagyon kevés idő, így csak valami igazán ütőssel érdemes ezen a fronton próbálkozni. A You Tube-on számtalan példát találhatsz arra, hogy igenis működik. De mi is készültünk eggyel.

Minek köszönhető ez a döntés?

A You Tube a 30 másodperces reklámok megjelenése óta nagyon sok panaszt kapott már a felhasználóktól, és mivel a Facebook rendesen ráerősített a videómegosztási lehetőségeire, kénytelen az emberek kedvében járni valahogy. Na persze, ha olyan bevételeket generált volna ez a lehetőség, amik miatt nem lennének hajlandóak megválni tőle, akkor semmilyen felhasználói kérlelés nem hatotta volna meg őket. De mivel ez nem így alakult, hamarosan meg kell válnunk ettől a lehetőségtől.

Érdekes megtapasztalni ezt a kettősséget

Marketingesként rendszeresen találkozunk ellentmondásos helyzetekkel. Van, hogy arra számítunk, valami nagyon ütős lesz, de az ügyfelek a fülük botját sem mozdítják. Van, hogy valamit nagyon utálnak, és hihetetlen konverziós számokat generál. Akkor hogy is van ez? Pont emiatt az állandó kiszámíthatatlanság miatt olyan érdekes a marketing. A 30 másodperces reklámokat is nagyon sokan utálták, és mégis nagyon jó számokat lehetett vele generálni. Ez is csak arra tanít meg minket, hogy állandóan ki kell lépnünk a komfortzónánkból, hogy ütős marketingstratégiákat hozzunk létre.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista