AdWord vagy Seo? Kell választani?

Amikor a vállalkozásokkal beszélgetek AdWords témában gyakran felmerül a kérdés, hogy ha már keresőoptimalizálnak, akkor szükség van e AdWords hirdetésekre és fordítva. Hiszen ha jó vagy seo fronton, akkor mind a kettővel szinte ugyan ott fogsz megjelenni. Ennek ellenére én mégis azt mondom, hogy élj mind a két lehetőséggel. Ez az állításom főleg akkor igaz, ha még csak egy kisebb vállalkozást irányítasz és nem sikerült magadénak tudnod a szegmensed egy nagy szeletét.

Valószínűleg a Coca-Cola vagy a Nike, esetleg az Apple meg tehetnék, hogy holnaptól nem költenek AdWords hirdetésekre vagy fütyülnek a seo-ra. Nem valószínű, hogy egyhamar megéreznék ennek a hátrányát. Ennek ellenére mégis foglalkoznak mind a kettővel és nem is kevés befektetéssel. Vajon, ha Ők fontosnak tartják, akkor Neked nem jöhet jól? Vagy már sikerült lepipálni ezeket a multikat? Még nem? Ne aggódj, mert még erre is sor kerülhet, de csak ha kellőképpen komolyan veszed marketinget. 😉

adwords vagy seo

Az AdWords akár azonnali sikereket is hozhat

Ugye bár az AdWords hirdetések segítségével azonnal a kereső élén találhatod magad. Persze fizetned kell érte, de a számodra lényeges kulcsszavakra elkezdheted megismertetni a vállalkozásod az emberekkel. Éppen ezért az AdWords hirdetések (ha jól vannak beállítva) már az első néhány hónap után látványos eredményeket hozhatnak. Nekem most is van olyan ügyfelem, akinek néhány tízezer befektetésből közel 3 milliós konverziós értéket sikerült összehozni. Azért ez nem olyan rossz. Persze ezek a sikerek addig fognak tartani, amíg fizetsz értük. Viszont biztosabban számolhatsz velük, mint a seo helyezésekkel.

Ezzel szemben a seo egy hosszútávú befektetés

EZ azt jelenti, hogy ha mindent jól csináltál, és az oldalad teljes tartalma megfelel a Google irányelveinek. Emellett sokan érdeklődnek a termékeid iránt és Ők sok időt is töltenek el az oldaladon. Szóval minden megvan ahhoz, hogy a kereső első 3 organikus találatába kerülj, akkor ez nem fog úgy eltűnni, mint ahogyan megszűnnek az AdWords hirdetések, ha nem fizetsz értük tovább. Bár az algoritmusok egyre gyorsabban dolgoznak, így a seo szakembereknek is egyre fürgébbnek kell lenniük, de mégis hosszabb távon támogatja a vállalkozásodat akár költségek nélkül is.

Mi a konklúzió?

Nagyon egyszerű! Ha teheted használd mind a kettőt! Ahogyan fentebb is leírtam az AdWords az, amivel akár azonnal sikereket könyvelhetsz el, azonban csak addig, amíg fizetsz érte. Amíg a seo akkor is a segítségedre lehet, ha éppen nem foglalkozol vele. Bár a robotok egyre gyorsabban dolgoznak, így ha elhanyagolod akkor viszonylag hamar érezheted a visszaesést, azonban éppen ezért az előrejutás is gyorsabb lehet. Ráadásul a Google irányelvek követésével a tartalmaid is színvonalasabbak lehetnek, szóval két legyet ütsz egy csapásra.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista