Már a Google kép találatok között is hirdethetünk

Ahogyan már sok éve látni lehet a marketing minden területén a képeknek egyre nagyobb jelentősége van. Veled volt már olyan, hogy egy keresés során rögtön a képekhez léptél? Szinte biztos vagyok vele, hogy igen. Mivel ez a jelenség egyre gyakoribb a nagy kereső úgy döntött, hogy Google kép találatok között is szerepeltetnek hirdetéseket.

Érdemes szem előtt tartani a Google döntéseit

A nagy kereső rengeteg energiát fordít a kutatásokba, így nyilvánvalóan ez a döntésük is jól megalapozott. Itt nem csak arról van szó, hogy így valószínűleg még több bevételre tehetnek szert, hiszen a Google kép találatok között szereplésért is jó sokan fizetnek majd. Hanem arról is, hogy látják milyen irányban halad a keresők érdeklődése és ehhez alkalmazkodnak.

Ebből pedig Te magad is levonhatod a bölcs következtetést: Neked is komolyabb figyelmet kell szentelned a képekre. Nagyon sok weboldal tulajdonos elköveti azt a hibát, hogy szinte egyáltalán nem foglalkoznak a vizuális tartalmakkal. Ez pedig egyre komolyabb hatással lesz a vállalkozásuk éltére. Ha a Google ráerősít erre a területre, akkor Neked is ezt kell tenned!

Google kép kereső seo

Google kép találatok listája

Manapság az emberek, hogyan keresnek?

Az első, amit megnéznek az a kép, ami megmutatja, hogy pontosan azt látják e majd, amit keresnek. Nem hiába mondják, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Egy szép vizuális tartalom nagyon jól elad és sok információt megoszt.  Persze nem minden területen van ez így, de sok olyan termék vagy szolgáltatás van, ahol ez fontos. Például, ha egy új öltönyt kell venni egy esküvőre, akkor ott egyértelműen nagyon fontosak a külsőségek. Ha kívülről megtetszik, akkor utána kíváncsiak lesznek az árára, az anyagára, hogy melyik üzletben kapható vagy éppen a szállítási költségekre.  Ha a képek között keresnek már rögtön kiderül, hogy tetszik-e a megjelenése és, ha a legfontosabb pont kipipálva, akkor jöhet a többinek a megvizsgálása is.

Így született a Google kép találatok közötti hirdetés

A Google felismerte ezt a tendenciát és úgy döntött, hogy ennek megfelelően változtat a hirdetés stratégiáján. Ahogyan ilyenkor lenni szokott egy szűkebb rétegen finom hangolják a megoldást és hamarosan a nagyközönség előtt is elérhető lesz az új Shopping hirdetési forma. Egyenlőre nem tudjuk pontosan, hogy ez mikor következik majd be. A gyakorlatban úgy néz majd ki, hogy a képfolyamban egy ár címkére hasonlító kis ikon jelzi majd, hogy melyik a hirdetés, gy megkülönböztethető lesz az organikus találatoktól.

Mindenhová bekúsznak a hirdetések. A felhasználók örülnek majd ennek?

Ebben az esetben valószínűleg igen. Tudjuk, hogy már a könyökükön is reklámok jönnek ki, azonban ez most Nekik is hasznos lesz. Sok esetben valóban vásárlási vagy legalább felmérési céllal keresünk a Google-ben. A képek között azért böngészünk, hogy hamarabb vizuális tartalomhoz jussunk, mintha az általános találatok között keresnénk. Ha ezek a reklámok jól célzottak lesznek, akkor valószínűleg segítenek majd a felhasználóknak is megtalálni, amit keresnek.

Mit gondolsz, Te használni fogod ezt a hirdetési formát?

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista