AdWords hirdetések kezelése tanácsok

A Google AdWords világa összetett és bonyolult, éppen ezért mi sem fogyhatunk ki a jó tanácsokból. Lássuk következő AdWords hirdetések kezelése tippek gyűjteményünket, mellyel Neked is szeretnénk segíteni!

Nem az elsőnek, a legjobbnak kell lenni

Bár az Ads hirdetéseknél is számít, hogy hol helyezkedsz el az oldalon, azonban itt még fontosabb a releváns tartalom. A nagyobb vállalkozásoknak több a tőkéjük, így biztosan jobb eséllyel indulnak ezen a téren is. Azonban ez nem akadályoz meg Téged abban, hogy igazán lényegre törő, érdekes és figyelemfelkeltő hirdetéseket készíts. Ha így teszel, akkor a kevesebb tőkéből arányaiban többet hozhatsz ki, hiszen többen választják majd a Te hirdetésed és remélhetőleg a Te terméked.

AdWords hirdetések kezelése tanácsok

Valóban csak azoknak szóljon, akiknek kell!

Itt lehetőséged van szűkíteni a célközönséged, amit érdemes meg is tenned! Sok vállalkozó úgy gondolja, hogy inkább minél többen lássák a hirdetéseit, hátha mégis mellette döntenek. Azonban ez sok esetben inkább pénz kidobás. Ha egy Fertődi éttermet üzemeltetsz nem kell, hogy minden kampány eljusson Debrecenbe is. Persze nem árt, ha ott is ismernek, hiszen a turizmus által eljuthatnak hozzátok, azonban elsősorban a környéken kell, hogy minél többen belétek szeressenek. De például egy Nyíregyházi autószalon esetében nincs szükség rá, hogy Siófokon is mindenki ismerjen Titeket. Persze nem árt egy Google Cégem fiók, hogy ha mégis arrafelé lenne rátok szükség, akkor megtalálhassanak, de ez már egy másik téma.

Legyen minél pontosabb a hirdetés

Érdemes nem csak a célközönséget jól körül határolni, hanem a termékedet is. Minél pontosabban leírja a hirdetésed a landing oldal tartalmát annál több eredmény születik majd belőlük. Például, ha sport termékeket árusítasz, akkor érdemes külön hirdetni a futó, túra és lovagló és futball cipőket. Lehet, hogy mind sport cipő, de teljesen más a célközönség. Az emberek nagyon értékelik, ha tiszteletben tartod, hogy Nekik sincs sok idejük. Készíts minél specifikusabb hirdetéseket, így aki rákattints az rögtön azt kapja, amit akar. Itt nagyon fontos azt is megjegyeznem, hogy a landing oldal tartalma is rettentően lényeges, hiszen végtére is az adja majd el a terméket.

Az eredmények állandó követése

Azt hiszem, hogy erről már több cikkünkben írtunk, de mivel nagyon fontos téma és az ismétlés a tudás anyja, így újra elővesszük. A sok tervezésnek csak akkor lesz valóban eredménye, ha az eredményeket is rendszeresen nyomon követed. Bár a tapasztalatok segítenek ebben, azonban 100%-os biztossággal senki nem tudja megjósolni, hogy egy adott hirdetés működik e majd vagy sem. Ezért Neked is folyamatosan felül kell vizsgálnod a döntéseidet és egy kicsit finomítani. Egyszerre csak egy dolgon változtass, hogy lásd az milyen irányba vitte el a hirdetésed. Ha jó, akkor maradhat, ha nem legalább ebből is tanultál.

Ne csak a kampány Te is fejlődj!

Mivel Te itt vagy ezt szinte mondanom sem kellene, azonban mindenkinek kell egy kis motiváció. 🙂 A folyamatosan változó AdWords rendszerével csak akkor tudsz majd lépést tartani, ha Te is állandóan képzed magad, hogy a kampányaidból valóban kihozhasd a legjobbat. Persze mindez munka mellett egyáltalán nem könnyű, azonban mégis időt kell rá szakítanod.  Ebben mi is a segítségedre szeretnénk lenni a cikkeinkkel.

Jó olvasást és tanulást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista