Érvek, melyek a remarketing mellett szólnak

A kezdők vagy újrakezdők kedvéért kezdjük talán azzal, hogy nagyon röviden tisztázzuk mi az a remarketing. Nos, a remarketing egy segítségével újra megszólíthatod azokat az embereket, akik már jártak a weboldaladon. Ők lehetnek vásárlók és kosárelhagyók is.

Te hány embert tudsz közülük visszacsábítani?

Sajnos manapság az érdeklődők az első látogatás esetén 90%-ban nem csinálnak semmit. Nem iratkoznak fel, nem vásárolnak és nem veszik fel Veled kapcsolatot. Aki már egyszer járt a weboldaladon az nagy valószínűséggel érdeklődik a szolgáltatásod iránt, így ha vásárolt, ha nem a célközönséged részét képezi. Számos lehetőséged van ezeket az embereket megszólítani, az egyik ezek közül az AdWords remarketing megoldása.

Nagyon fontos, hogy ezeknek az embereknek minél többször megjelenj. Egy telefontokot vagy könyvet akár azonnal megvásárol valaki, azonban minél drágább egy termék annál hosszabb a döntési folyamat. Az ilyen termékek és szolgáltatások esetén fontos, hogy minél többször találkozzon veletek az érdeklődő. Egyrészről azért is, mert így jó eséllyel titeket választ másrészt ez a rendszeres jelenlét azt mutatja, hogy Te komolyan veszed a vállalkozásod és a marketinged. Ez van, akinek számít!

Valamilyen módon mindenkit szólíts meg

A remarketing célközönséget több szegmensre lehet bontani. Ott vannak azok, akik már vásároltak nálatok, de szeretnéd, hogy visszatérjenek, a kosár elhagyók vagy a feliratkozók. Minden csoporttal érdemes kommunikálnod csak nem egyformán, ezért készíts számukra különböző hirdetéseket.

A remarketing működése

A webfejlesztőd kódokat fűz az oldalakba, melyek gyűjtik az információkat és listákat készítenek, melyek segítségével megcélozhatod az embereket. Ezekben a listákban nagyon sok hasznos információ megtalálható, melyek segítségével igazán hatékonyan kommunikálhatsz. Például azt is megtudhatod, hogy mely termékeket látták az oldaladon, így azt reklámozhatod vagy ajánlhatsz egy kiegészítő terméket.

Persze az adatvédelemről sem szabad megfeledkezni

Ha listákat készítesz a látogatókról, akkor bizony komoly adatvédelmi szabályok kötnek, melyet GDPR-nak hívnak. Nagyon fontos, hogy mielőtt belevágsz a remarketingbe mindenképpen alaposan tájékozódj, mert nagyon kellemetlen meglepetések érhetnek, ha nem vagy elég körültekintő.

Szeretnél többet megtudni az AdWords hirdetésekről?

Akkor nézz szét a blogunkban, mert nagyon sok érdekes cikkel készültünk még. Az AdWord rendszere rengeteg lehetőséget tartogat magában, melyet Te is kihasználhatsz, ha kellőképpen felkészülsz.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista