Koronavírus marketing. Így használd a marketing eszközöket a válság idején!

koronavírus marketing tippek

Tartalomjegyzék:
A koronavírus marketing fontossága
Közösségi csodafegyver a Facebook
Google Adwords a Mumus
Keresőoptimalizálás egy új témában
Hírlevélben a vásárlói figyelem

Életünket egyre jobban megnehezíti a koronavírus. A cégünk minden területén átszervezésre van szükség, a marketing területén legalábbis biztosan változtatnunk kell. Már többször tapasztaltuk a marketing eszközök használatának profitszerző erejét. Ez most a járványhelyzet idején duplán érvényesül. Ezért fontos szerepe lesz, hogy minden vállalkozás alkalmazza a koronavírus marketing eszközeit.
A vásárlók ilyenkor elveszettnek érzik magukat. Kérdések sora merül fel bennük. Hogyan fogják beszerezni a szükséges terméket? Hogyan intézik majd el szükségleteiket? Ki mikor és hogyan érhető el? Hogyan vásároljanak biztonságosan?
A sok kérdés között ne hagyjad őket elveszni! A koronavírus idején még fontosabb, hogy folyamatosan kommunikálj velük Facebookon, e-mailben, telefonon és az összes fontosabb marketing csatornánkon.
Nézzük meg azokat a csatornákat, amik 2020-ban kiemelten fontosnak számítanak. Ezeken a csatornákon biztosan eléred őket. Megmutatjuk hogyan használd a koronavírus marketinget. Milyen módon és mit kommunikálj az egyes csatornákon.

A Facebook hírfolyam ereje


A Facebook az a csatorna, ahol egyszerre érheted el az X, Y és Z generációt. Ez az egyik legfontosabb koronavírus marketing eszköz a járvány ideje alatt. Az emberek még többet lógnak a közösségi hálón és mindenre felfigyelnek, ami a koronavírussal kapcsolatba hozható.
Ezért fontos, hogy itt te is kommunikálj a témával kapcsolatban.

Néhány ötlet, hogy mit posztolj:

  • Értesítsd őket a boltod nyitva tartásáról.
  • Mond el, hogy nálad miért biztonságos vásárolni, milyen előírásokat követsz.
  • Kiemelt hírként kezeld, ha átszervezted a munkafolyamatokat. Például, ha a személyes eladás helyett most házhoz szállítást vállalsz. Ezt kommunikáld többször.

 

  1. Ösztönözd a vásárlókat egy kis kedvezménnyel.
  2. Kérdezd meg az igényeiket, javaslataikat. Indíts mondjuk egy szavazást, ha bizonytalan vagy egyes céges döntésekben.
  3. Hozz létre privát csoportot, ha kapcsolódik a tevékenységedhez. Kommunikálj itt a vevőiddel elkerülve a Facebook reklám zaját. Tartsd össze a vásárlói körödet, hogy a járvány elmúltával is hozzád térjenek vissza.
  4. Ha a tevékenységi köröd megengedi vigyél egy kis humort a posztokba. Fontos, hogy az embereket kicsit lelazítsuk a koronavírus okozta stressz hatás alól. Egy jól sikerült vicces posztot szívesen osztanak meg a követőid. Ezzel nagyobb elérést érhetsz el.

A Facebook fizetett hirdetéseknél ellenőrizd a hirdetési szövegek aktualitását. Állítsd le azokat a hirdetéseket, amit nem tudsz teljesíteni, vagy amire nincsen igény. Gondold át milyen témában tudsz új hirdetést elindítani, amivel felhívhatod a figyelmet a cégedre. Tesztelj több hirdetési kreatívot és szöveg változatot.

Adwords kampányok a koronavírus ideje alatt

Google Adwords kampányok kezelése a válság idején.

Google Adwords a válság pénznyelője?


A Google Adwords (más néven Google Ads) valószínűleg az egyik legnagyobb bevételt hozó marketing eszköz a cégedben. A koronavírus idején egyből az a kérdés merül fel, hogy vajon érdemes-e ilyenkor hirdetned. A koronavírus marketing stratégiádban csak viszi a pénzed ez a hirdetési forma? Ez persze az adott piactól függ, de a legtöbb esetben a válasz nem. Érdemes továbbra is az Adwords-ben hirdetned, de ne mindegy hogyan teszed.

Elsőként itt is nézd át a hirdetések aktualitását. Például, ha egy utazást hirdetsz a jövő hónapra azt a hirdetést biztosan leállíthatod. Lesz viszont olyan hirdetés amit lehet, hogy csak át kell fogalmaznod. Ilyenkor is érvényes az a szabály, miszerint meglévő hirdetést nem írunk át. Másolj hirdetést a hirdetés csoporton belül és a másolatot írd át az aktuális szöveggel. Így tudod majd pontosabban mérni az eredményeket.

Valószínű arra is szükség lesz, hogy teljesen új kampányokat indíts. A koronavírus marketing tervedben szerepeljen ez is. Amennyiben átszervezted a tevékenységed ezt hirdesd az Adwords-ben. Indíts kedvezményre jogosító kampányt, persze ésszerűen. Most is csak annyi kedvezményt adj, amit mondjuk szezon végén tennél. Webshopok esetén mondjuk az ingyen kiszállítást imádni fogják. Itt az a lényeg, hogy felhívd magadra a figyelmet és bevételt generálj.

A járvány idején ellenőrizd gyakrabban a hirdetéseidet. Nézd át a keresési kifejezéseket. A koronavírus akár teljesen megváltoztatja a vásárlóid igényeit. Ezeket a keresési kifejezésekből nagyon jól ki tudod majd szűrni. Ennek megfelelően pedig új kulcsszavakat vehetsz fel vagy új ötleteket kapsz, hogy mire hirdess. A legjobb esetben ezek a keresési kifejezések segítenek abban hogyan szervezd át a cégedet. A koronavírus marketing folyamatos újratervezést igényel majd számodra.
Tehát ne állítsd le ezt a fontos marketing eszközt a járvány ideje alatt sem! Akik ezt teszik azokkal szemben biztosan helyzeti előnyben részesülsz.

Keresőoptimalizálás, amihez a koronavírus egy ütős kulcsszó


A legtöbb weboldal látja, hogy a keresőoptimalizálásból érkezik a legtöbb vásárlója. Ezért itt sem szabad figyelmen kívül hagynod ezt a koronavírus marketing eszközt. Bár a SEO köztudott, hogy nem azonnal hoz eredményt számodra. A járvány idején ezt a szabályt mégis megdöntheted. Hogyan? Egész egyszerűen írj a témával kapcsolatban. A blogbejegyzéseid a koronavírussal kapcsolatosak legyenek. Annyira új ez a téma és annyian keresnek rá. Írj egy hasznos cikket megelőzve a versenytársad és akár a kereső első oldalán találhatod magad rövid időn belül. Biztosan találsz egy olyan témát, ami kapcsolódik a termékedhez, szolgáltatásodhoz. Adj tanácsokat vásárlóidnak, lásd el őket fontos információkkal. Itt fontos az idő, hogy minél hamarabb kikerüljön egy-egy cikk az oldaladra. Érdemes szakértő marketing ügynökségre hagyni ezt a feladatot, ha időszűkében szenvedsz. A blogbejegyzéseket pedig ne felejtsd el hirdetni a többi marketing csatornádon.

Amennyiben van olyan terméked vagy szolgáltatásod a weboldalon, ami szorosan kapcsolódik a koronavírushoz arra fordíts kiemelt figyelmet. Állítsd át a SEO beállításokat úgy, hogy szerepeljen benne a koronavírus kulcsszó.

A hírlevél most még kiemeltebb csatorna a vevőidhez


A hírlevél egy szintén fontos eszköz most az információ átadásra. Bár sok cég nem használja a hírlevél adta lehetőséget. Akik beépítették már a marketing tevékenységükbe, azoknak most kiemelt csatorna lesz. A vásárlóknak még több szabadidejük van hírleveleket olvasgatni és információra éhesek. Használd ezt ki! Küldj akár a megszokottnál több levelet a vevőidnek. Tartsd fönt folyamatosan a figyelmet a termékeden vagy szolgáltatásodon. A hírlevélre feliratkozottakat most kezeld még exkluzívabb klub tagoknak. Adj nekik olyan kedvezményt, amit senki más nem kap meg, csak aki feliratkozott a listádra. Készíthetsz piackutatást egy kérdőív segítségével. Például, hogy milyen termékekre lesz most inkább igényük. A vevők véleménye sokat segíthet majd milyen termékeket gyárts vagy szerezz be a gyártótól.

Érdemes még megemlíteni az Instagram oldalt, mint gyorsan fejlődő marketing eszközt. Itt viszont óvatosan kell kezelni a koronavírus marketinget. Fontos belevinni a kreativitás minden posztban. Itt ösztönözd az Y és Z generációt a koronavírus elleni védekezésben. Mutasd meg mire használod a kreatív szabadidődet.
Amennyiben van YouTube csatornád ezt semmikép ne hanyagold el. Itt is kiemelten érvényesülhetsz a koronavírussal kapcsolatos videókkal. Készíts oktató videókat, mutasd be a vállalkozásod életét a járvány idején. Mutasd meg, hogy nálad nem állt le az élet!

Ne hanyagold el a marketinget ebben az időszakban! Ne gondold azt, hogy az embereknek nincsen pénze a termékedre és fölösleges erre időt pazarolnod. Igen is most kell újra gondolni a cég marketing tevékenységét! Ez lesz most, ami életben tartja és akár fel is lendíti a vállalkozásodat. A koronavírus marketing!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista