Földrajzi célzás

Ha Te is egy lokálisan működő vállalkozással rendelkezel, akkor mindenképp használnod kell a földrajzi célzást. Ha ezt mégsem teszed, akkor számodra irreleváns emberekhez is eljuthat a hirdetésed. Azonban számos más esetben is érdemes kihasználni ezt a lehetőséget a hatékonyság növelése érdekében. Cikkünkből most megtudhatod,hogy miért.

Szeretnéd népszerűsíteni a boltod, fodrász szalonod vagy autószerelő műhelyed? Szerinted maximálisan milyen távolságról érkezhetnek ügyfeleid? 5-10-15 kilométer? Akkor miért jelenítenéd meg az ország másik felében élőknek is a hirdetésed? Mégis miért baj, ha Ők is látják, hiszen nem kell a megjelenésért fizetned? Azért, mert Ők ugyan úgy rákkatinthatnak a hirdetésedre, ami viszont már pénzbe kerül Neked.

Érvek, melyek a földrajzi célzás használata mellett szólnak:

  • Több releváns ügyfelet érhetsz el.
  • Kevesebb a csalódott, visszaforduló látogató az oldaladról.
  • Ennek hatására a Google is jobbnak értékeli az oldalad, ami a keresőoptimlizálásban is segít.
  • Alacsonyabb hirdetési költségekkel kell számolnod.

Csak a lokális vállalkozásoknak van rá szüksége?

Webáruházak számára is fontos lehet ezt beállítani, hiszen egy Kecskeméti székhelyű webshop nem feltétlenül csak Kecskemétre vagy szűk vonzás körzetében szállít. Elképzelhető, hogy Budapesten vagy Szolnokon is jó piaca van a termékeinek, így az ottani ügyfelekkel is meg kell, hogy ismertesse a termékeit, azonban Nyíregyháza felé a nagy távolság miatt már nem biztos, hogy érdemes terjeszkedni.

A földrajzi célzás hatékonyabbá teszi a hirdetéseied.

A földrajzi célzás segítségével nagyon jól leszűkítheted a célcsoportod.

Földrajzi és nyelvi célzások összehangolása

Külföldön is nagyon sok magyar él, és közülük már sokan vállalkoznak is. Ebben az esetben is elképzelhető, hogy a termékét vagy szolgáltatását nem csak az adott országban szeretné népszerűsíteni, hanem itthon is. Vegyük példának Pétert, aki Angliában él, ott üzemeltet egy munkaerő kölcsönzőt. Számára nagyon jó piac lehet Magyarország is. Ilyenkor a hirdetésével Magyarországot célozza meg és magyarul adja fel a hirdetését. Nagyon fontos, hogy a lokáció és a hirdetés nyelve minden esetben összhangban álljon. Annak ellenére, hogy sok országban elég magas a magyar nyelvű lakosok száma a külföldön feladott magyar hirdetések mégsem fognak jól teljesíteni.

Ne szabjuk túl szűkre a határokat

Bár a pontos lokáció meghatározása fontos, mégsem érdemes túl szűk területet megadni. Például ha Te egy virágüzletet üzemeltetsz a 2. kerületben, valószínűleg nem lesznek visszatérő vevőid Csepelről, mégis érdemes egész Budapestet és a szűk vonzáskörzetét megadni, hiszen ha valakinek utazás közben lenne szüksége a szolgáltatásodra, akkor így megtalálhat. Ebben az esetben előnyös lehet, ha mobilra optimalizálod a hirdetésed, amit kapcsolati bővítménnyel egészítesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista